17 Nisan 2014, Perşembe 09:51:53

YERLİ UÇAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Yerli otomobilde somut proje gerçekleşmedi ama Türkiye'nin ilk yerli yolcu uçağı için önemli bir adım daha atıldı.
  • Ortada boeing yokken biz vardık .fabrikayı İzin vermediler kapatıllar sesimiz çıkmadı. Gücümüz yoktu. 70 senedir nükleer santral yapmaya çalışıyoruz onada izin vermediler aynısı otomoobil ve. Füzede de oldu. Çevrenize bir bakın herkez rakibini zayıflatarak öne geçmeye çalışıyor. Demek ki birileerinden izin beklersek kürdan bile üretemeyiz. Ya bu gün üretiyiz yada 70 yıl daha bekleriz.
  • Bismillah deyip başlamak işin yarisini bitirmek demektir Bu ulke muhendislerine guveniyorum ALLAH yardimcilari olsun basarili olucaklar eminim
  • Ben 6 senedir ucak saticiyim. Ne kadar ucak fabrikasi olursa okadar iyi olur. Iyi veya kötü bunu zaman gösterecek. Iyi ucaksa Türkiye icin kazanc olacak. Kötü ucaksa allah yardim etsin
  • Lobin var mı kaliten varmı demiş yorumcu. Sen bilirkişi misin? Olmadığını nerden biliyorsun paralelin başı mısın?
  • www.tai.com.tr ye bakin neler yapmisiz gorun !!!! Ce efendi olun nasil turksunuz
  • Ben binmem!!
  • yaa millet olarak akıl tutulması yaşanıyor sanırım...şimdi psikoloğların ne kadar doğru tesbitlerde bulunduğuna bir daha inandım...yaa kardeşim daha seal ve oring yapamıyor bunları bile yurtdışından temin ediyorsunuz...yemeyin milleti yapsanız yapsanız kağıttan uçak yaparsınız..bir başkadır benim memleketimmmmmm :)
  • Boeing ve Airbus karşısında şansı yok diyenler önce bir gözlerini açsınlar. dünyada sadece boeing ve airbus yok. Embraer, Bombardier, ATR, Antonov vs. diye giden bir liste var. Mantıklı bir konumlandırma ile başarılı olmak imkansız değil.
  • Ayrancı kardeş doğru demissin ayranimiz yokken içmeye bazıları gider 350binlik arabayla .....ya.
  • Lutfen guldurmeyin.

Bakanlar Kurulu'na sunulan ve Türk havacılığının çehresini değiştirecek proje için prensip kararı alındı. 2023 hedefleri kapsamında yer alan yolcu uçağı projesi, THY, TAI ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı iş birliği ile koordineli şekilde yürütülüyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fizibilite çalışmalarının tamanlandığı belirtilen projede, Bakanlar kurulu Prensip kararının ardından çalışmaların en kısa sürede ilerlemesi bekleniyor. 60-120 arasında koltuk kapasiteli olması planlanan uçak, 3 saate yakın uçuş yapabilecek. Yerli uçakla ilgili çalışmalar 3 yıldır devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da hızla hayata geçirilmesini istediği projenin, en geç Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılına yetiştirilmesi planlanıyor. Yerli uçak projesi, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından başlatılmıştı. Binali Yıldırım, 3 yıldır süren projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Cari açığa darbe vuracak uçak, bölgesel nitelikli olacak. Yurt içinde her yöne, bölgede onlarca ülkeye ulaşması mümkün olacak. Türkiye 2023'te dünyanın 10 ekonomisi arasında olacaksa, bu sektörde de mutlaka bulunmalı. Çünkü uçak yaptığınızda birçok imalatçıyı harekete geçirir, yatırımın 7 kat fazlasının gelmesini sağlarız. Uçak ve uydu üreten ülke, bir üst gruba çıkar” demişti. Yıldırım, son 10 yılda uçak ve parça alımına 18 milyar dolar ödendiğini, buna karşılık ihracatın 3.5 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, cari açığı düşürmek için Türkiye'nin mutlaka yerli uçak ve uydusunu yapması gerektiğine dikkat çekmişti.

Dünyaya pazarlama imkânı yüksek

Üretilecek uçağın, ülke ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, dünyaya pazarlanabilecek bölgesel bir uçak olması hedefleniyor. Küçük yolcu uçağı kategorisinde ve 60-120 koltuk kapasiteli olması planlanan uçak, 3 saati geçmeyen uçuşlarda kullanılacak. Böylece yurt içinde her yere, yurt dışında da komşu ülkelere uçuş kabiliyeti anlamına geliyor. Yerli uçağın, Boeing, Airbus özelliklerinde olmayıp küçük yolcu uçağı formatında planlanacağı ifade ediliyor.

YERLİ UÇAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

aklı selim ~ 9 yıl önce
Ortada boeing yokken biz vardık .fabrikayı İzin vermediler kapatıllar sesimiz çıkmadı. Gücümüz yoktu. 70 senedir nükleer santral yapmaya çalışıyoruz onada izin vermediler aynısı otomoobil ve. Füzede de oldu. Çevrenize bir bakın herkez rakibini zayıflatarak öne geçmeye çalışıyor. Demek ki birileerinden izin beklersek kürdan bile üretemeyiz. Ya bu gün üretiyiz yada 70 yıl daha bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asi osmanli ~ 10 yıl önce
Bismillah deyip başlamak işin yarisini bitirmek demektir Bu ulke muhendislerine guveniyorum ALLAH yardimcilari olsun basarili olucaklar eminim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben 6 senedir ucak saticiyim. Ne kadar ucak fabrikasi olursa okadar iyi olur. Iyi veya kötü bunu zaman gösterecek. Iyi ucaksa Türkiye icin kazanc olacak. Kötü ucaksa allah yardim etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
general sisi ~ 10 yıl önce
Lobin var mı kaliten varmı demiş yorumcu. Sen bilirkişi misin? Olmadığını nerden biliyorsun paralelin başı mısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ge. Murtala Muhammed ~ 10 yıl önce
Doğru demiş lobin yok,daha dünyaca meşhur bir markan bile yok.Anca Afrika'da üçüncü sınıf ülkelere satarsın uçak yapsak.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
www.tai.com.tr ye bakin neler yapmisiz gorun !!!! Ce efendi olun nasil turksunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Made In Turkey ~ 10 yıl önce
Ben binmem!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grhm ~ 10 yıl önce
yaa millet olarak akıl tutulması yaşanıyor sanırım...şimdi psikoloğların ne kadar doğru tesbitlerde bulunduğuna bir daha inandım...yaa kardeşim daha seal ve oring yapamıyor bunları bile yurtdışından temin ediyorsunuz...yemeyin milleti yapsanız yapsanız kağıttan uçak yaparsınız..bir başkadır benim memleketimmmmmm :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıklı ~ 10 yıl önce
Boeing ve Airbus karşısında şansı yok diyenler önce bir gözlerini açsınlar. dünyada sadece boeing ve airbus yok. Embraer, Bombardier, ATR, Antonov vs. diye giden bir liste var. Mantıklı bir konumlandırma ile başarılı olmak imkansız değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayrancı kardeş doğru demissin ayranimiz yokken içmeye bazıları gider 350binlik arabayla .....ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lutfen ~ 10 yıl önce
Lutfen guldurmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000