23 Haziran 2016, Perşembe 16:15:09

Yerli uçak için önemli adım

Türkiye'nin ilk milli türbin geliştirme laboratuvarı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle Ankara'da açıldı.
  • Arkadaş sen savaş uçağı üret bırak bunları savaş geliyor savaş zaten thy dunyaya hükmediyor
  • Bu konunun gündeme gelmesine çok sevindim. Artık yerli otomobil tank top uçak gibi her insanın bildiği teknolojilerden ziyade az ülkede olan fazla bilinmeyen süper bilgisayar, gaz türbini gibi teknolojilerin de yerlisi için çaba harcamaya başlamamız lazım.
  • Türbin ve motor geliştirmeye her geçen zamanda daha da yaklaşıyoruz. Bu malzeme geliştirme laboratuvarı olacak tabiki birçok mühendis burda ihtisas almış olacak. Ülkemizde enerji üretmek için gaz ve buhar türbini üretmek şuan zor, ancak yedek parça ve bakımlarını yapabilirseek o da ithalatı engeller. TEI, Turkish Engine Center, Kale havacılık, Alp havacılık ve diğer yan sanayi kuruluşları arttıkça türbin geliştirmeye adım adım yaklaşıyor olucaz.
  • Türkiye' nin uçak yapma hikayesini herkes bilir. 1925 yılında Teyyare Cemiyeti kurulması ile devletin desteğiyle ilk resmi oranize yapılmış. Yani şimdiki THK' nın ilk tohumlarının atılmasından maksat uçak imalatı olmuş anlaşılan. Ancak, THK' nın adının Kurban Derilerinin toplanması ile bir araya getirilmesinden midir nedir, nasıl bir yeme algısı çağrıştırıldı ise THK' nın şimdiki hali ortada ve biz yıl 2016 hala uçak yapımı konusunu konuşuyoruz. Yok mu bu ülkede şöyle masaya yumruğunu vuracak, TAI ve THK' yı aynı potaya koyup doğru düzgün yeniden yapılanma ile bu projeyi yönetecek veya bu ikisini de kapatıp uçak imal edebilecek bir kuruluş kuracak. Ortadaki pislikleri temizlemeden nasıl güzel bir iş yapacaksınız? Yeme kültürü bu kadar gelişmiş olan milletin bu kafayla uçak yapması komik geliyor.
  • Kendi becerilerimizi hafife aldigim icin soylemiyorum ama konan hedefleri, strateji ve planlamayi anlamak mumkun degil. Oncelikle haberin bir kismina gore bu laboratuvar kaplama (coating/film lubricant) laboratuvari. Cok guzel bir gelisme ancak haber icinde celiskili- bu bir turbin gelistirme laboratuvari degil. Turbin ile iliskilendilendirilebilecek teknolojilerin calisildigi laboratuvar.. Bir turbin icinde bu ve benzeri belki binlerce teknoloji var ve suanda hicbir motor ureticisi tum teknolojileri kendi calismaya yeltenmez. Anlamsizdir, gereksizdir, ortaklasa calismanyi engeller, yaraticiligi oldurur, maliyet sacma derecede yuksektir. Laboratuvar hayirli olsun, bircok baska alanda da kullanilabilecek sonuclar cikarilacaktir. Artik lutfen su vizyonu dogru koyalim, o guzel, yetenekli arkadaslarimizin onunu acalim, ipe sapa gelmez hedefler, popularite, politika ugruna aciklamalar yapilmasin. Belli ki laboratuvar fikrini ortaya atan beyinler var, biraz onlari dinleyelim.
  • süper olmuş uçakta tmm şimdi sırada at arabası var:)
  • Bence yolcu uçağı fazlaca fantastik bir proje. Bunun için harcanacak emeği ve enerjiyi İHA veya saldırı helikopteri işine yönlendirirsek daha fazla faydasını görürüz.
  • Ucak icin uretiyoruz deseler Abd cokerdi tepemize.2 seneye turbin motoru hazir ucaklara.zaten gerisi f16 ya malzeme ureten Tai de gerekl govde kanat deneyimi var.avionic lerde de vestel ve benzeri firmalar havelsan aselsan calissa bayraktar holding falan.koltuklar zaten Turkiye de yapiliyor yolcu ucaklarinin.en fazla 4 senede bence ucagin taslagi hazir.lisanslandirma da 2 yil surse ucak 2023 e hazir olur.
  • yerli uçak konusu açıldığına göre seçimler yaklaşıyor demektir
  • Labrotuar farkli fabrika farkli seyler. Bu daha cok enerji santrali turbini yapma projesine benziyor. Ornegin Kore'de enerji santrali turbini yapiliyor fakat ucak motoru yapilmiyor. Birbirine bagli olsa da ayri teknolojiler. Herseyi milli yapacagiz bir politik soylem, oy almaya yarar fakat gercekte gereksiz birsey. Dunya'da ferah icinde olan fakat kendi tankini, ucagini, gemisini yapmayan ulkeler var. Bu ise egitime agirlik verip kendi toplumunun genclerinin yaraticigina birakmak cok daha onemli. Boylece baska memleketlerde yapilamayan birsey uretebiliriz. Eskimis teknolojileri yeniden Turkiye'de gelistirmekle hicbir yere varilamaz. Bu yuzyil elektronik, mekanik alet (hardware) yapma yuzyili bile degil, yazilim (software) yuzyili. Turkiye'de 70 milyon dolarlik bir super komputer bile yok. Nasil buyuk simulasyonlar yapabilirsiniz, yuksek teknolojide kullanilan? Sadece baskalarinin atik teknolojilerini alip yeniden uygulayip ogunuruz.

Türkiye'nin ilk milli türbin geliştirme laboratuvarı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle Ankara'da açıldı.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk milli türbin teknolojisinin malzemelerinin geliştirileceği araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) laboratuvarı ODTÜ kampüsü içerisinde hizmete girdi. TÜBİTAK ve ODTÜ'nün kendi öz sermayeleriyle iki yıllık ön çalışma sonrası kurulan 'İnce Film ve Kaplama Araştırmaları Laboratuvarının toplam 3 milyon liraya mal olduğu bildirildi.

Türkiye'nin milli uçak motoru ve milli jet motoru teknolojisinin geliştirebilmesi için gerekli malzemelerin üretilmesi yönünde araştırmaların yapılabileceği laboratuvarda, enerji, savunma, iletişim, elektronik-optik ve uzay teknolojilerinde de kullanılabilecek katman malzemelerin geliştirilebileceği ifade edildi.

Laboratuvarda İstanbul-Ambarlı doğalgaz enerji santralinin türbin motorları için malzeme geliştirileceği vurgulanan açıklamada, Türkiye’nin diğer bütün doğalgaz enerji santrallerinin türbin motorları için de malzeme teknolojisi geliştirilebileceği kaydedildi.

Yerli uçak için önemli adım

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

@! ~ 8 yıl önce
Arkadaş sen savaş uçağı üret bırak bunları savaş geliyor savaş zaten thy dunyaya hükmediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gaz türbini ~ 8 yıl önce
Bu konunun gündeme gelmesine çok sevindim. Artık yerli otomobil tank top uçak gibi her insanın bildiği teknolojilerden ziyade az ülkede olan fazla bilinmeyen süper bilgisayar, gaz türbini gibi teknolojilerin de yerlisi için çaba harcamaya başlamamız lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türbin ~ 8 yıl önce
Türbin ve motor geliştirmeye her geçen zamanda daha da yaklaşıyoruz. Bu malzeme geliştirme laboratuvarı olacak tabiki birçok mühendis burda ihtisas almış olacak. Ülkemizde enerji üretmek için gaz ve buhar türbini üretmek şuan zor, ancak yedek parça ve bakımlarını yapabilirseek o da ithalatı engeller. TEI, Turkish Engine Center, Kale havacılık, Alp havacılık ve diğer yan sanayi kuruluşları arttıkça türbin geliştirmeye adım adım yaklaşıyor olucaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuva-yi Milliye ~ 8 yıl önce
Türkiye' nin uçak yapma hikayesini herkes bilir. 1925 yılında Teyyare Cemiyeti kurulması ile devletin desteğiyle ilk resmi oranize yapılmış. Yani şimdiki THK' nın ilk tohumlarının atılmasından maksat uçak imalatı olmuş anlaşılan. Ancak, THK' nın adının Kurban Derilerinin toplanması ile bir araya getirilmesinden midir nedir, nasıl bir yeme algısı çağrıştırıldı ise THK' nın şimdiki hali ortada ve biz yıl 2016 hala uçak yapımı konusunu konuşuyoruz. Yok mu bu ülkede şöyle masaya yumruğunu vuracak, TAI ve THK' yı aynı potaya koyup doğru düzgün yeniden yapılanma ile bu projeyi yönetecek veya bu ikisini de kapatıp uçak imal edebilecek bir kuruluş kuracak. Ortadaki pislikleri temizlemeden nasıl güzel bir iş yapacaksınız? Yeme kültürü bu kadar gelişmiş olan milletin bu kafayla uçak yapması komik geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uctu uctu :) ~ 8 yıl önce
Kendi becerilerimizi hafife aldigim icin soylemiyorum ama konan hedefleri, strateji ve planlamayi anlamak mumkun degil. Oncelikle haberin bir kismina gore bu laboratuvar kaplama (coating/film lubricant) laboratuvari. Cok guzel bir gelisme ancak haber icinde celiskili- bu bir turbin gelistirme laboratuvari degil. Turbin ile iliskilendilendirilebilecek teknolojilerin calisildigi laboratuvar.. Bir turbin icinde bu ve benzeri belki binlerce teknoloji var ve suanda hicbir motor ureticisi tum teknolojileri kendi calismaya yeltenmez. Anlamsizdir, gereksizdir, ortaklasa calismanyi engeller, yaraticiligi oldurur, maliyet sacma derecede yuksektir. Laboratuvar hayirli olsun, bircok baska alanda da kullanilabilecek sonuclar cikarilacaktir. Artik lutfen su vizyonu dogru koyalim, o guzel, yetenekli arkadaslarimizin onunu acalim, ipe sapa gelmez hedefler, popularite, politika ugruna aciklamalar yapilmasin. Belli ki laboratuvar fikrini ortaya atan beyinler var, biraz onlari dinleyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper ~ 8 yıl önce
süper olmuş uçakta tmm şimdi sırada at arabası var:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ni haha ~ 8 yıl önce
surucusuz at arabasi, yakinda yollarda gorebilirsiniz, testlere basliyorlarmis. Son asamadalar, sadece yeterince akilli at bulmak kalmis. Zaten oldu oldu, olmazsa projenin basindaki at yapacaklarmis.
Anka ~ 8 yıl önce
Bence yolcu uçağı fazlaca fantastik bir proje. Bunun için harcanacak emeği ve enerjiyi İHA veya saldırı helikopteri işine yönlendirirsek daha fazla faydasını görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunhan ~ 8 yıl önce
Ucak icin uretiyoruz deseler Abd cokerdi tepemize.2 seneye turbin motoru hazir ucaklara.zaten gerisi f16 ya malzeme ureten Tai de gerekl govde kanat deneyimi var.avionic lerde de vestel ve benzeri firmalar havelsan aselsan calissa bayraktar holding falan.koltuklar zaten Turkiye de yapiliyor yolcu ucaklarinin.en fazla 4 senede bence ucagin taslagi hazir.lisanslandirma da 2 yil surse ucak 2023 e hazir olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 senede ~ 8 yıl önce
Istenirse 1-2 senede roll out yapar ...
peki ya istenmezse ~ 8 yıl önce
istenmezse rollout 28-30 yili bulur diyorlar hocam, buna ne diyorsunuz.. Saka saka :) ilahi. sizinki de saka herhalde, ondan ben de saka yaptim. komik sey.
yerli uçak ~ 8 yıl önce
yerli uçak konusu açıldığına göre seçimler yaklaşıyor demektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB- MUC ~ 8 yıl önce
Evet aynen katılıyorum seçimlere resmen start verilmiş
ESB-MUC ~ 8 yıl önce
İyi güzel böyümüş de acaba yemekler helal mi? DO& CO cevap versin merak ediyorum
ÇOK KOMİK ~ 8 yıl önce
zaten hep seçim yatırımı değilmi yüzlerce yapılan projeler yapılar reformlar vb.şeyler sırf seçim için yapıldı değilmi? komiksiniz.
B737 cpt ~ 8 yıl önce
Tavuklar değil ama etleri yenizelanda da Türk kasaplar İslami usullerle kesiyor diye biliyorum
Bos amac ~ 8 yıl önce
Labrotuar farkli fabrika farkli seyler. Bu daha cok enerji santrali turbini yapma projesine benziyor. Ornegin Kore'de enerji santrali turbini yapiliyor fakat ucak motoru yapilmiyor. Birbirine bagli olsa da ayri teknolojiler. Herseyi milli yapacagiz bir politik soylem, oy almaya yarar fakat gercekte gereksiz birsey. Dunya'da ferah icinde olan fakat kendi tankini, ucagini, gemisini yapmayan ulkeler var. Bu ise egitime agirlik verip kendi toplumunun genclerinin yaraticigina birakmak cok daha onemli. Boylece baska memleketlerde yapilamayan birsey uretebiliriz. Eskimis teknolojileri yeniden Turkiye'de gelistirmekle hicbir yere varilamaz. Bu yuzyil elektronik, mekanik alet (hardware) yapma yuzyili bile degil, yazilim (software) yuzyili. Turkiye'de 70 milyon dolarlik bir super komputer bile yok. Nasil buyuk simulasyonlar yapabilirsiniz, yuksek teknolojide kullanilan? Sadece baskalarinin atik teknolojilerini alip yeniden uygulayip ogunuruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
GÜzel ve yerinde tespitler, tebrik ederim. Fakat gözünüzden kaçan bir şeyler var: Mesela en basitinden o süper komputer den TR'de olsa oranın çalışanları onun işlem kapasitesini Crysis oynayarak değerlendirir. Ayrıca; zaten dünyada tüm üretimler OEM olmuş, koskoca Mercedes bile motorlarını Renault'a ürettiriyor, Boeing kendi tesislerini sadece son montaj için kullanıyor vs. Bu durumda oturupta jet motoru kastırmamız bir anlam ifade etmeyebilir. 1930'larda Vecihi HÜrkuş'ların, Nuri Demirağ'ların gazı ile devam edebileydik şu an çok farklı durumlarda olurduk. Ama kabul edelim, o tren kaçtı. Şu saatten sonra ABD'li, Avrupa'lı ve Rus üreticilerin karşısında bizim yapacağımız uçağın fazla bir şansı olmayacak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000