29 Mayıs 2015, Cuma 15:23:27

Yerli uçak için Davutoğlu'na soru önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Haliç Kongre Merkezi'nde tanıttığı yerli uçağı sordu. Tanrıkulu, “AKP'nin seçim yatırımı için tanıttığı yerli uçakların Alman malı olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, Alman malı uçakların yerli uçak olarak tanıtılmasının sebebi nedir?” dedi.
  • makarnacıya bak sen. fazla yeme kafan karışmış. yada sen en iyisi yemeğe devam et.
  • Maalesef Türkiye de ne uçak ne helikopter ne tank nede araba motoru yerli üretiliyor. Yerli motor üretimi olmadığı sürece bu ve benzeri projelere %100 yerli denilmesi doğru değildir. Motorların verilmesinin durdurulduğu gün üretim durur ve üretilen tüm araçlar elinde kalır. Önce motor üretimi yapılsın, Lisans alınsın biz takacak araç yaparız.
  • Kafa ayni kafa:dun Vecihi hurkus'u engellediler.bugün bunları engellemeye çalışıyorlar.
  • Kimsenin kullanmadigi Dornier'leri ulusal ucak diye yutturmaya calis, secimden sonra unutulur. Rahmetli Erbakan Hocaninda agir sanayi hamlesi diye attigi ve sonra hepsi toplanan temellerini unutmadik.
  • Gerekli bilgiler verildi.. Sertifkasyonu alındı... Ortalığı ayağa kaldırmadan önce toplantıyı dinleseydi bay vekil... TRJ328 %100 yerli olacak denmedi.. Bu ayrı bir nokta... TRJ628' in tamamıyla yerli olacağı söylendi.. Biraz araştırın artık odun geldiniz odun gitmeyin
  • asıl ihtiyaç d928 modeli idi fakat bu uçak sadece 1 prototip üretildi sertifikasyonu yok. bizim uçağı almamızın sebebi işleri hızlandırmak, üretimden zor olan sertifikasyon dertlerini aşmak ! aptal saptal konuşup durmayın. bu uçak muhtemelen sivilden çok askeri amaçlara çözüm olacak.
  • burda bu işi kötüleyen sizler kimlerin mesleğini icra ediyorsunuz ? VECİHİ HÜRKUŞ UN İŞLERİNİ, NURİ DEMİRAĞ IN İŞLERİNİ BALTALAYANLARIN YAPTIĞININ AYNISINI YAPIYORSUNUZ !!! saçmalamayı bırakın, bu memleklet sizden çok çekti yeter artık kapatın çenenizi ! bir halt yapmadınız bari yapanları engellemeyin ! uçağın d328 olduğu zaten baştan beri söyleniyor. uçağın satılmamasının sebebi düşük yolcu kapasitesi yüzünden koltuk başı maliyetin yüksek olması. bizim bu uçağı bu saatten sonra üretmemizin sebebi FAA ve EASA sertifikalarının olması. bu bir temel bu sistemlerin üzerinden daha iyileri daha büyükleri üretilecek. sonuçta 120 kişiliğe kadar gidecek bir yolun ilk adımı bu.
  • Yerli tank ve helikoptere en çok SEVİNENLERDEN biri bendim "hadi kim tutar bizi dedim itiraz edenlere en yakın arkadaşıma bile sinirlendim" ama azcık araştırıp kurcalayınca gördümkü TISSSSS. Şimdi bu uçak işine sevinmeden inanmadan bir araştırayım dedim gördümkü daha büyük TISSSS. Neden gerçekleri söylemiyorsunuz insan buna sinirleniyor. Tamam farklı bir marka üzerinden üretim yapılabilir bu işe böyle de başlanabilir kimsenin buna itiraz ettiği yok bu şekilde bir başlangıç yapmak ayıp değil günah değil. Aynen bu şekilde gerçekleri açık açık anlatsanızda bu Millete REZİL olmasanız.
  • Makarnaclar ucak ilayinizda balon cikti.durmak yok saksakciliga devam
  • Arkadaşlar herşey ortada bu konuda jet fadil konusuna döneçek Hortumlamaya devam AKP Türkiyeye zarar veriyor Tamam uçak çidden yapıldı türk malı mı olacak aynı F16 yapıldı gibbi geçelim bu konuyu AKP ve Tayıp aganın baça tütüştu korkudan nasa araçı bile yapıcakşar. Ehh sonunda HAKKİKİ TÜRK MALI İP bekliyor

Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu yazılı soru önergesi şöyle:

"AKP'nin seçim yatırımı için tanıttığı yerli uçakların Alman malı olduğunun ortaya çıktığı haberleri basında yer almıştır. Yerli uçak olarak tanıtılan 'Dornier'in, iki farklı şekilde üretildiği, pervaneli ve jet modellerin ikisinin de ilgi görmediği ve üretimden çekildiği de yine basına yansıyan haberler arasındadır.

Türkiye ise bu eski model iki uçağı da alıp ABD destekli bir firmayla modernize edecek ve ayrıca ABD'de bir şirket uçağın üretilmesine yardım edecek.

Firmayla yapılan sözleşmeye göre ilk etapta üretim hakları Türkiye'den satın alınacak ve 50 uçaklık bütçe toplam 1,5 milyar olup, meblağ Bütçe Savunma Sanayi Destekleme Fonu'ndan karşılanacaktır.

AKP'nin seçim yatırımı için tanıttığı yerli uçakların Alman malı olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, Alman malı uçakların yerli uçak olarak tanıtılmasının sebebi nedir?

Yerli uçak olarak tanıtılan 'Dornier'in, iki farklı şekilde üretildiği, pervaneli ve jet modellerin ikisinin de ilgi görmediği ve üretimden çekildiği iddiası doğru mudur?

Türkiye’nin bu eski model iki uçağı alıp ABD destekli bir firmayla modernize ederek ayrıca ABD'de bir şirketin uçağın üretilmesine yardım edeceği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, bu şirket hangisidir?

50 uçaklık bütçenin toplam 1,5 milyar olduğu ve Bütçe Savunma Sanayi Destekleme Fonu'ndan karşılanacağı iddiası doğru mudur?

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde AKP’nin bahsettiği tank ya da uçak fabrikaları hangi illere kurulmuştur?

Seçim yatırımları ile bahsedilen ve uygulamada olmayan projelerin varmış gibi gösterilmesi kamuoyunun ve vatandaşın algısını değiştirmeye yönelik midir?"

Yerli uçak için Davutoğlu'na soru önergesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

taner ~ 9 yıl önce
makarnacıya bak sen. fazla yeme kafan karışmış. yada sen en iyisi yemeğe devam et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 9 yıl önce
Maalesef Türkiye de ne uçak ne helikopter ne tank nede araba motoru yerli üretiliyor. Yerli motor üretimi olmadığı sürece bu ve benzeri projelere %100 yerli denilmesi doğru değildir. Motorların verilmesinin durdurulduğu gün üretim durur ve üretilen tüm araçlar elinde kalır. Önce motor üretimi yapılsın, Lisans alınsın biz takacak araç yaparız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kafa ayni kafa:dun Vecihi hurkus'u engellediler.bugün bunları engellemeye çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 9 yıl önce
engelleyen yokta ama bizede yerli diye yalan söyleyen var. isteyen alman malı abd tasarımlı üretimi bile yapılmayan uçaklara hükümet dedi diye türk malı gözü ile bakabilir. bence fazla makarnadan olabilir
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kimsenin kullanmadigi Dornier'leri ulusal ucak diye yutturmaya calis, secimden sonra unutulur. Rahmetli Erbakan Hocaninda agir sanayi hamlesi diye attigi ve sonra hepsi toplanan temellerini unutmadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jjjss ~ 9 yıl önce
Gerekli bilgiler verildi.. Sertifkasyonu alındı... Ortalığı ayağa kaldırmadan önce toplantıyı dinleseydi bay vekil... TRJ328 %100 yerli olacak denmedi.. Bu ayrı bir nokta... TRJ628' in tamamıyla yerli olacağı söylendi.. Biraz araştırın artık odun geldiniz odun gitmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik 2 ~ 9 yıl önce
asıl ihtiyaç d928 modeli idi fakat bu uçak sadece 1 prototip üretildi sertifikasyonu yok. bizim uçağı almamızın sebebi işleri hızlandırmak, üretimden zor olan sertifikasyon dertlerini aşmak ! aptal saptal konuşup durmayın. bu uçak muhtemelen sivilden çok askeri amaçlara çözüm olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİK ~ 9 yıl önce
burda bu işi kötüleyen sizler kimlerin mesleğini icra ediyorsunuz ? VECİHİ HÜRKUŞ UN İŞLERİNİ, NURİ DEMİRAĞ IN İŞLERİNİ BALTALAYANLARIN YAPTIĞININ AYNISINI YAPIYORSUNUZ !!! saçmalamayı bırakın, bu memleklet sizden çok çekti yeter artık kapatın çenenizi ! bir halt yapmadınız bari yapanları engellemeyin ! uçağın d328 olduğu zaten baştan beri söyleniyor. uçağın satılmamasının sebebi düşük yolcu kapasitesi yüzünden koltuk başı maliyetin yüksek olması. bizim bu uçağı bu saatten sonra üretmemizin sebebi FAA ve EASA sertifikalarının olması. bu bir temel bu sistemlerin üzerinden daha iyileri daha büyükleri üretilecek. sonuçta 120 kişiliğe kadar gidecek bir yolun ilk adımı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yerli tank ve helikoptere en çok SEVİNENLERDEN biri bendim "hadi kim tutar bizi dedim itiraz edenlere en yakın arkadaşıma bile sinirlendim" ama azcık araştırıp kurcalayınca gördümkü TISSSSS. Şimdi bu uçak işine sevinmeden inanmadan bir araştırayım dedim gördümkü daha büyük TISSSS. Neden gerçekleri söylemiyorsunuz insan buna sinirleniyor. Tamam farklı bir marka üzerinden üretim yapılabilir bu işe böyle de başlanabilir kimsenin buna itiraz ettiği yok bu şekilde bir başlangıç yapmak ayıp değil günah değil. Aynen bu şekilde gerçekleri açık açık anlatsanızda bu Millete REZİL olmasanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üsküdarlı ~ 9 yıl önce
DEDİĞİNİZ GİBİ VECİHİ HÜRKUŞ UN İŞLERİNİ, NURİ DEMİRAĞ IN İŞLERİNİ BALTALAYANLARIN YAPTIĞININ AYNISINI YAPIYORSUNUZ !!! ŞAPKA ÇIKARIYORUM
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Makarnaclar ucak ilayinizda balon cikti.durmak yok saksakciliga devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar herşey ortada bu konuda jet fadil konusuna döneçek Hortumlamaya devam AKP Türkiyeye zarar veriyor Tamam uçak çidden yapıldı türk malı mı olacak aynı F16 yapıldı gibbi geçelim bu konuyu AKP ve Tayıp aganın baça tütüştu korkudan nasa araçı bile yapıcakşar. Ehh sonunda HAKKİKİ TÜRK MALI İP bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaw he he ~ 9 yıl önce
Allahın cezası pis muhalefet :) :) :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000