28 Ekim 2013, Pazartesi 07:56:49

YERLİ UÇAK GİRİŞİMLERİ HIZ KAZANDI

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "Kendi uçağımızı yapmak istiyoruz, orta menzilli bölgesel jet üretmek istiyoruz. Bir şirket ile yakın bir zamanda ortaklık kurup bir yola çıkacağız" dedi.
  • boeing de bu klasmanda uçak yokki ? neyin lisansını alacağız da yapacağız, boeingin en küçük uçağı artık üretilmeyen 737-600 oda pek bölgesel sayılmaz. Ha 600 lisansı alınırsa çok güzel olur.
  • Hizdan basim dondu birader
  • Bölgesel jet üreticilerinden ne Embraer, ne Bombardier, ne Mitsubishi ne de Sukhoi mevcut platform montajı yapıp ''yerli uçak yapıyoruz'' palavrası attılar. Hepsi sıfırdan özgün uçak üretti. Sadece Comac ARJ21, zamanında Mc Donnel Douglas tarafından verilen MD-90 platformu üzerine kurulu. O uçağın da uluslararası piyasalarda satış şansı yok, çok düşük fiyatlara lokal Çinli havayollarına satılacak çünkü sadece iç pazarları ARJ21 programının rantabl olması için yeterli. Siz kimin mevcut eski platformunu alacaksınız ? İç pazarın Çin gibi değil ki kime satacaksın ? Haydi aviyonikler ya da motorlar sizden desek o da değil. Al eski platformu el oğlundan, tak Honeywell aviyonikleri, monte et Pratt-Whitney motoru, al iniş takımlarını Messier-Bugatti'den oldu sana yerli uçak. Özgün uçak şov yapmak için uygun değil çünkü konsepsiyonu zaman ister, ama böyle şov için uçak yapmak istersen, değil 2023'e, gelecek seçimlere bile yetişir.
  • Keşke hazır almaktan vazgeçsek de sıfırdan kendi uçağımızı yapsak ! Hep kopya hep kopya . Artık bizde dünyada söz sahibi olmalıyız ama bu kopyayla olacak iş değil
  • Airbus korku icindeymis bu arada.
  • Yapacegiz :) hiz verildi, vitese gecirdik, sona cok yaklastik :)
  • Yorumlar harika...ancak bu kadar olur....Tebrikler....
  • Bizde yerli siyasetçi istiyoruz. Organik ve hormonsuz.
  • seçimler yaklaştı, uçak, tank, top, füze, araba üretir, petrol çıkarır, türbanı kaşır, dini sömürür, doğal gaz bulur, avrupa birliğine girer, abd ye posta koyar, israili döver, esadı indirir, bölgesel güç olup süper güçlüğe geçeriz... seçimlerden sonra... apo emreder, kanun çıkarır, bütçe açık vermesin diye 2014 yılında kesilecek 6 milyar lira cezayı gelir olarak gösteririz. elektiriğe, suya, doğal gaza zam yapar, benzini fiyatını uçurur, depremde evleri yıkılanların evini onarmaz 45 milyon dolara toma alırız, öküzü uruguaydan samanını ugandadan ithal ederiz. horozlandığımız isralile mayınları temizlesin diye suriye sınırını 49 yıllığına kiralamaya çalışırız. beslediğimiz sunni terörist reyhanlıyı havaya uçurur uyduruktan tutuklama ile gündemi değiştiririz. bu seçim dönüm noktasıdır, yalana ve hayale kapılanları sonu hiç iyi olmayacak. türkiyeye kimse uçak ürettirmez. o teknolojiyi anca çalarsın, ona kimse müsade etmez.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD'deki Türk Yatırım Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir hafta süren ABD temaslarını, yurda dönüşü öncesindeTürk basın mensuplarına değerlendirdi.

Babacan, 2023 hedefleri yolunda atılması gereken adımlar konusunda da değindi. ABD gezisi kapsamında büyük gövdeli uçak yapımında dünya devi olan Boeing’in Seattle’daki uçak yapım tesislerini ziyaret ettiğini dile getiren Ali Babacan, Türkiye’nin artık kendi uçağını üretmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

"Biz de Türkiye’de kendi uçağımızı yapmak istiyoruz, orta menzilli bölgesel jet üretmek istiyoruz. Bir şirket ile yakın bir zamanda ortaklık kurup bir yola çıkacağız. Sıfırdan kendimiz gerçekleştirmektense mevcut hazır bir platformu ele almak gibi bir stratejik planı ele aldık. 4 alternatif firma var. Biz Türkiye’de bizim mühendislerimizin çalışmasını ve kendi gözümüzün önünde olmasını istiyoruz. Boeing ziyaretinde bu gündeme geldi, konuştuk. Onlarda, bizim üretmek istediğimiz orta menzilli jet konusunda, ileride bir rekabetin gelmesi beklentisi var." 

YERLİ UÇAK GİRİŞİMLERİ HIZ KAZANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

boeingmi ? ~ 10 yıl önce
boeing de bu klasmanda uçak yokki ? neyin lisansını alacağız da yapacağız, boeingin en küçük uçağı artık üretilmeyen 737-600 oda pek bölgesel sayılmaz. Ha 600 lisansı alınırsa çok güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off ~ 10 yıl önce
Hizdan basim dondu birader

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hazır platform ? ~ 10 yıl önce
Bölgesel jet üreticilerinden ne Embraer, ne Bombardier, ne Mitsubishi ne de Sukhoi mevcut platform montajı yapıp ''yerli uçak yapıyoruz'' palavrası attılar. Hepsi sıfırdan özgün uçak üretti. Sadece Comac ARJ21, zamanında Mc Donnel Douglas tarafından verilen MD-90 platformu üzerine kurulu. O uçağın da uluslararası piyasalarda satış şansı yok, çok düşük fiyatlara lokal Çinli havayollarına satılacak çünkü sadece iç pazarları ARJ21 programının rantabl olması için yeterli. Siz kimin mevcut eski platformunu alacaksınız ? İç pazarın Çin gibi değil ki kime satacaksın ? Haydi aviyonikler ya da motorlar sizden desek o da değil. Al eski platformu el oğlundan, tak Honeywell aviyonikleri, monte et Pratt-Whitney motoru, al iniş takımlarını Messier-Bugatti'den oldu sana yerli uçak. Özgün uçak şov yapmak için uygun değil çünkü konsepsiyonu zaman ister, ama böyle şov için uçak yapmak istersen, değil 2023'e, gelecek seçimlere bile yetişir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 10 yıl önce
Keşke hazır almaktan vazgeçsek de sıfırdan kendi uçağımızı yapsak ! Hep kopya hep kopya . Artık bizde dünyada söz sahibi olmalıyız ama bu kopyayla olacak iş değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AS ~ 10 yıl önce
AMAN ALLAHIM CANIMIZI KIMLERE EMANET EDIYORUZ
airbus ~ 10 yıl önce
Airbus korku icindeymis bu arada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapcex ~ 10 yıl önce
Yapacegiz :) hiz verildi, vitese gecirdik, sona cok yaklastik :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 10 yıl önce
Yorumlar harika...ancak bu kadar olur....Tebrikler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 10 yıl önce
Bizde yerli siyasetçi istiyoruz. Organik ve hormonsuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 10 yıl önce
seçimler yaklaştı, uçak, tank, top, füze, araba üretir, petrol çıkarır, türbanı kaşır, dini sömürür, doğal gaz bulur, avrupa birliğine girer, abd ye posta koyar, israili döver, esadı indirir, bölgesel güç olup süper güçlüğe geçeriz... seçimlerden sonra... apo emreder, kanun çıkarır, bütçe açık vermesin diye 2014 yılında kesilecek 6 milyar lira cezayı gelir olarak gösteririz. elektiriğe, suya, doğal gaza zam yapar, benzini fiyatını uçurur, depremde evleri yıkılanların evini onarmaz 45 milyon dolara toma alırız, öküzü uruguaydan samanını ugandadan ithal ederiz. horozlandığımız isralile mayınları temizlesin diye suriye sınırını 49 yıllığına kiralamaya çalışırız. beslediğimiz sunni terörist reyhanlıyı havaya uçurur uyduruktan tutuklama ile gündemi değiştiririz. bu seçim dönüm noktasıdır, yalana ve hayale kapılanları sonu hiç iyi olmayacak. türkiyeye kimse uçak ürettirmez. o teknolojiyi anca çalarsın, ona kimse müsade etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sensors failed ~ 10 yıl önce
Yaw hehe diyorum.Her secim son sansiniz ve hatta fakindamisiniz batiyoruz,bitiyoruz,satiliyoruz..........Allah gormeyen gozlerinize fer versin de cevrenize bakin.Ama bes tane gozluk taksaniz da kafa ayni kafa degismesi mimkun degil.Beyniniz size neyi emrediyorsa onu goruyorsunuz.Sanirim sensor arzasi var sizde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000