16 Ocak 2011, Pazar 12:01:56

YERLİ UÇAĞA BİR DESTEK DAHA

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, sivil havacılığın ihracata büyük destek verdiğini belirterek, Türkiye'nin artık kendi yolcu uçağı üretimini gündeme alması gerektiğini bildirdi.
  • Giyim sanayicisi havacılık endüstrisi konusunda ne kadar güzel yorum yapmış. Vaktiyle overlokçuymuş herhalde.
  • Uçakta uyuya kalanları, yada havada inenleri yakalamak için olmalı.
  • İlkokul matematik sorusu: Eğer yurtiçi yolcuları hem çıkış havalimanında hem de varış havalimanında sayılıyorsa ve bu sayı toplam 50 milyon ise yurt içinde kaç yolculuk gerçekleşmiştir? Bir yolculuk yamış kişi neden 2 yolculuk yapmış gibi sayılıyor?
  • ismet inönü zamanında dünyada havacılık emekleme dönemindeyken nuri demirağ yerli uçağı üretti. sonra ne oldu? adamın bütün yakarışlaırna rağmen fabrikaları kapatıldı, siparişler alınmadı. türkiye kendi arabasını da elli yıl önce üretmeye başlamıştı. ne oldu?...
  • Bu ülkede uçak yapmaktan elbette ki daha acil şeyler var. Örneğin elektriği ,suyu vb olmayan köyler var ve bu belediyelerin, iller bankasının... işi. Bu ülkenin havacılık sanayisi yeterli seviyeye gelmişse uçağını yapar. Daha acil işlerin varlığı mühendislere, şirketlere engel teşkil etmez. Bırakın herkes işini yapsın. Devletimizin projeyi finanse edebilecek gücü olduğunu da herkes bilir. Tek engel büyük düşünmeyi mantıksızlık olarak algılayan zihniyet.
  • Kendi uçağımızı kendimiz yapmakmış. Biz kendi uçağımızı yapmadan önce kendimize ait olması gereken başka değerlerimizi kurtaralım ilk önce. Ülkenin dengesi bir otursun, sonra uçak yapmayı tartışırız. Bakın kardeşim, dünyada var olan uçak üreticileri bile kızgın rekabette ter döküyor hatta bazıları yok oldu gitti. Senin yaptığın uçağı dünya pıyasasında oturtmak yapılacak harcamanın bütçeye vereceği zararı düşünmek istemiyorum bile. Realist olun arkadaşlar.. Sadece biz yaptık demek için şu an ihtiyacımız olmayan işlere girmenin alemi yok. Bunuda hemen yok hain, yok kıskanıyor tarzı basit yorumlara boğmayın. Bu milletin kendi uçağını üretmekten önce yapması gereken o kadar çok şey varkii... Tuğrul
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Karakuş, yazılı açıklamasında, sivil havacılıkta serbestleşme yönünde atılan adımların hedefine ulaştığını ve Türkiye'de iç hatlarda uçan yolcu sayısının 50 milyon sınırına yaklaştığını kaydetti.

Türk havacılık sektörünün son yıllarda kat ettiği mesafenin takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Karakuş, ''Türkiye'nin gelecek yıllarda iç hatlarda yılda ortalama yüzde 10 büyüyerek önümüzdeki 20 yıl içinde en hızlı büyüyecek pazar olacağı tahminleri yapılıyor'' dedi.

Türkiye'de bugün 350 civarında olan büyük gövdeli uçak sayısının 2020 yılında 750'ye kadar çıkacağının öngörüldüğünü belirten Karakuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Yolcu sayısının da 350 milyonu bulacağı belirtiliyor. Yetkililer 2023 yılına kadar Türkiye;nin biri yıllık 60 milyon, ikisi 30 milyon üçü de 15 milyon yolcu kapasiteli toplam altı yeni büyük havaalanına ihtiyaç duyacağını belirtiyorlar. Bu rakamlar, Türkiye;nin artık kendi yolcu uçağı üretimini yapabileceği anlamına da geliyor. F-16 üretimi nedeniyle Türkiye;nin uçak üretimi konusunda yeterli bir bilgi birikimi de oluştu. Ayrıca, Türkiye birçok uçak projesinin parçalarını üreten bir ülke konumunda bulunuyor. Türkiye artık kendi yolcu uçağı üretimini gündemine almalıdır.'' (Zaman)

YERLİ UÇAĞA BİR DESTEK DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Giyim sanayicisi havacılık endüstrisi konusunda ne kadar güzel yorum yapmış. Vaktiyle overlokçuymuş herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçakta uyuya kalanları, yada havada inenleri yakalamak için olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlkokul matematik sorusu: Eğer yurtiçi yolcuları hem çıkış havalimanında hem de varış havalimanında sayılıyorsa ve bu sayı toplam 50 milyon ise yurt içinde kaç yolculuk gerçekleşmiştir? Bir yolculuk yamış kişi neden 2 yolculuk yapmış gibi sayılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ismet inönü zamanında dünyada havacılık emekleme dönemindeyken nuri demirağ yerli uçağı üretti. sonra ne oldu? adamın bütün yakarışlaırna rağmen fabrikaları kapatıldı, siparişler alınmadı. türkiye kendi arabasını da elli yıl önce üretmeye başlamıştı. ne oldu?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ülkede uçak yapmaktan elbette ki daha acil şeyler var. Örneğin elektriği ,suyu vb olmayan köyler var ve bu belediyelerin, iller bankasının... işi. Bu ülkenin havacılık sanayisi yeterli seviyeye gelmişse uçağını yapar. Daha acil işlerin varlığı mühendislere, şirketlere engel teşkil etmez. Bırakın herkes işini yapsın. Devletimizin projeyi finanse edebilecek gücü olduğunu da herkes bilir. Tek engel büyük düşünmeyi mantıksızlık olarak algılayan zihniyet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kendi uçağımızı kendimiz yapmakmış. Biz kendi uçağımızı yapmadan önce kendimize ait olması gereken başka değerlerimizi kurtaralım ilk önce. Ülkenin dengesi bir otursun, sonra uçak yapmayı tartışırız. Bakın kardeşim, dünyada var olan uçak üreticileri bile kızgın rekabette ter döküyor hatta bazıları yok oldu gitti. Senin yaptığın uçağı dünya pıyasasında oturtmak yapılacak harcamanın bütçeye vereceği zararı düşünmek istemiyorum bile. Realist olun arkadaşlar.. Sadece biz yaptık demek için şu an ihtiyacımız olmayan işlere girmenin alemi yok. Bunuda hemen yok hain, yok kıskanıyor tarzı basit yorumlara boğmayın. Bu milletin kendi uçağını üretmekten önce yapması gereken o kadar çok şey varkii... Tuğrul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000