12 Aralık 2011, Pazartesi 10:58:37

YERLİ UÇAĞA BEŞ DEV TALİP

Hükümetin, 2023 yılı vizyonu çerçevesinde yürüttüğü ‘yerli uçak üretme’ projesine dünyanın beş uçak üreticisi firmasından olumlu yanıt geldi.
  • 2011 YILININ ORTASI ÇOKTAN GEÇTİ Ne olursa olsun büyük yatırım binlerce insana iş imkanı sunulacak ekonomik ölçekli bakmak lazım.
  • Hangi ülke %100 yerli uçak yapmış ve başarılı olmuş? ne yapıyorsunuz elektrik süpürgesimi? işten anlamıyorsunuz bari milletin kafasını karıştırmayın.Benim güzel ülkemde çok yakında bu rüya gerçekleşecek ben bir Türk vatandaşı olarak tüm kalbimle inanıyorum.
  • Hükemetin gitti yol sonuna kadar doğru.Zaten şu an hamburgerin köftesini TAI yapıyor bundan sonraki aşama ortaklarla beraber güzel uygun fiyatli rekabet kapasitesi olan bir burger tasarlayıp imal edip dünyaya ortakları arasında Türkiye ninde adı geçen bir marka altında satmak.
  • Hamburgerin tasarımını geliştirme aşamalarını yerli firmalar yapmıyor.Yada satılan hamburgerlerden kar payı almıyor dimi...
  • evet yerli olacakmışş...biz kağıda resmini çizeceğiz adamlar imal edecekler :))...yerli anlayışı bu olsa gerenk
  • Bu nasıl yerli oluyor o zaman? Bu kafaya göre Burger King, Mc Donalds filan da yerli oluyor. Çünkü içinde barındırdığı ürünlerin birçoğu Türk firmalara ait. :)
  • Yerliden kasıt herhalde tasarımı Türk olması. Zaten %100 yerli hangi uçak veya ürün var ki? Boeing in Airbu un ve diğerlerinin motoru, lastikleri, elektroniği vs. başka ülke imalatı. Dış pazara ürün satmak için bole olmak zorunda zaten. Yoksa adamlarbaşka ülke ürününü niye alsınlar?
  • ABD ile Türkiyenin birlikteliği çok hızlı sonuç alıcı ve kalıcı imkanlar oluşturacağını düşünüyorum.Sonuçta her ülke sadece ve sadece öncelikle kendi çıkarını düşünür. Aksi mümkün değil ama bu iki ülkenin ortaklığı bizi ilk 10 arasına hatta 6veya 7 . ülke durumua getirir. ABD ye de aynı ölçüde katkısı olur. ABD ve Türkiye vize yi kaldırmalı her iki ülke vatandaşları serbestçe dolaşıp iki ülkede de iş kurma oturma iznine sahip olmalı . O zaman müthiş olur kanısındayım.
  • HANİ YERLİ OLACAKTI BU UÇAK????
Star Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’nin, uçak üretme talebine cevap veren uçak üreticisi firmalar ise ABD’li Boeing, Avrupalı Airbus, Hollandalı Fokker, Brezilyalı Embraer ve Kanadalı Bombadier’den oluştu.

Yerli uçak projesiyle ilgili yapılan görüşmelerin ayrıntıları netleşti. Buna göre, öncelikle Brezilyalı Embraer ve ABD’li Boeing firmaları ile uçak üretimi konusunda görüşmeler yürütülürken, diğer uçak firmalarından da Türkiye’de ortak uçak üretme konusunda teklif geldi. Söz konusu beş firmanın bir kısmı, uçakların belirli kısımlarını Türkiye’de üretmeyi, bir kısmı yerli uçak üretmeyi önerdi. Her beş uçak üreticisi firma ile de görüşmeler halen devam ediyor. Görüşmeler ise Ulaştırma Bakanlığı’nın yanı sıra, Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da sürdürülüyor.

ABD’nin yatırım için belirlediği altı ülkeden oluşan listeye Avrupa’dan sadece Türkiye’yi alması, ABD’li havacılık şirketlerini de harekete geçirdi. ABD Ticaret Bakanlığı, havayolu şirketlerinden gelen yoğun talep üzerine, iki ülke yatırımcılarını bir araya getirme kararı aldı. Bu kapsamında, ABD’nin önde gelen tüm havacılık şirketleri 2011 yılının ilk yarısında Türkiye’ye ziyarette bulunacak. Ziyarette, Türk firmaları ile ortaklık görüşmeleri yapılacak.
YERLİ UÇAĞA BEŞ DEV TALİP

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
2011 YILININ ORTASI ÇOKTAN GEÇTİ Ne olursa olsun büyük yatırım binlerce insana iş imkanı sunulacak ekonomik ölçekli bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hangi ülke %100 yerli uçak yapmış ve başarılı olmuş? ne yapıyorsunuz elektrik süpürgesimi? işten anlamıyorsunuz bari milletin kafasını karıştırmayın.Benim güzel ülkemde çok yakında bu rüya gerçekleşecek ben bir Türk vatandaşı olarak tüm kalbimle inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hükemetin gitti yol sonuna kadar doğru.Zaten şu an hamburgerin köftesini TAI yapıyor bundan sonraki aşama ortaklarla beraber güzel uygun fiyatli rekabet kapasitesi olan bir burger tasarlayıp imal edip dünyaya ortakları arasında Türkiye ninde adı geçen bir marka altında satmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hamburgerin tasarımını geliştirme aşamalarını yerli firmalar yapmıyor.Yada satılan hamburgerlerden kar payı almıyor dimi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet yerli olacakmışş...biz kağıda resmini çizeceğiz adamlar imal edecekler :))...yerli anlayışı bu olsa gerenk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu nasıl yerli oluyor o zaman? Bu kafaya göre Burger King, Mc Donalds filan da yerli oluyor. Çünkü içinde barındırdığı ürünlerin birçoğu Türk firmalara ait. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yerliden kasıt herhalde tasarımı Türk olması. Zaten %100 yerli hangi uçak veya ürün var ki? Boeing in Airbu un ve diğerlerinin motoru, lastikleri, elektroniği vs. başka ülke imalatı. Dış pazara ürün satmak için bole olmak zorunda zaten. Yoksa adamlarbaşka ülke ürününü niye alsınlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ABD ile Türkiyenin birlikteliği çok hızlı sonuç alıcı ve kalıcı imkanlar oluşturacağını düşünüyorum.Sonuçta her ülke sadece ve sadece öncelikle kendi çıkarını düşünür. Aksi mümkün değil ama bu iki ülkenin ortaklığı bizi ilk 10 arasına hatta 6veya 7 . ülke durumua getirir. ABD ye de aynı ölçüde katkısı olur. ABD ve Türkiye vize yi kaldırmalı her iki ülke vatandaşları serbestçe dolaşıp iki ülkede de iş kurma oturma iznine sahip olmalı . O zaman müthiş olur kanısındayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HANİ YERLİ OLACAKTI BU UÇAK????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000