06 Aralık 2016, Salı 09:33:09

Yerli savaş uçağında yeni gelişme

Milli savaş uçağının üretileceği arazinin Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’ye (HAB) bırakıldığını belirten Bölge Müdürü Keskiner, “Proje, HAB’ın faaliyete geçişini hızlandıracak” diye konuştu
  • Bu kafayla savas ucaginin kanopisine led aydinlatma takariz ancak. Motor calistirinca besmele okuma ozelligi de getirdik mi iste sana yuksek teknolojili urun, hem de biz gelistirdik (bazi kisimlarini).
  • Yedek parca vermezsem ucagi ucuramazsin. Sene 2016, buyuk aydinlanma yasadim.
  • Gelişme üstüne gelişme. Nasa falan halt etti. Hergün gelişme haberi. 35000 asker yurtdışında gelişiyor, dolar gelişiyor, uçaklar uçuşuyor vay vay vay
  • Tanıdığım biri vardı, yaklaşık 2 yılda bir iş değiştirirdi, o geldi aklıma nedense durduk yere..
  • Bu arazi devretmeyi cok kolay yapiyorlar, isi biliyorlar
  • Organize sanayi işin içine girmişse o işin yarısı bitmiş demektir. Yani şimdi bir uçak kırıma uğradığında gönderiyorsunuz lokcheed martinin servisine , bir bakıyorsun bir flap'a 10000 dolar yazıyorlar, hadi işçilik de filan pazarlık ediyorsun da parçada birşey yapmıyorlar. Halbuki organize sanayi olsun, bostancı oto sanayi olsun, kaskoyu bile bozamadan yapıyorlar. Yani yardım talep edilirse vatandaş olarak bizim Mehmet usta var, telefonunu verebilirim, 1989 kartalı verin 2019 başkanlık seçimine f-22 olarak teslim etsin size..Hatta uçağın burnuna Mercedes amblemi bile takar, o da onun bir jesti...
  • ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 20 MİLYON LİRAYA MÜKEMMELİYETÇİLİK MERKEZİ KURDU.YERLİ UÇAK ÜRETİMİNE KATKI OLSUN DİYE 3 SENEDİR ALINAN MALZEME YATIŞTA.SORUMLU PROF.DR. MUS. YÖK SORUŞTURMALARI ENGELLEDİĞİ İÇİN KİMSE ÜNİVERSİTELERDE Kİ PİSLİĞİ GÖREMİYOR. MÜCADELE EDEN MEMUR VEYA HOCALARA DA MOBİNG UYGULANARAK SUSTURUYORLAR.İNSANLAR ŞUNU BİLSİN SAVCIYA DA GİTSEN YÖK İZİN VERMEDİ Mİ SORUŞTURMA AÇAMIYORSUN.
  • herkes bunu bekliyordu artık lockheed marting gibi firmalar batar!! bu arada bence usd yükselmesin diye F35 siaprişinden vazgeçilmeli!!!

Milli savaş uçağının üretileceği arazinin Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’ye (HAB) bırakıldığını belirten Bölge Müdürü Keskiner, “Proje, HAB’ın faaliyete geçişini hızlandıracak” diye konuştu

Türkiye'nin 2023 projeleri arasında yer alan ve 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanan Milli Muharip Uçak Geliştirme Projesi TUSAŞ TF-X, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (HAB) üretilecek. Türk Havacılık Sanayi'nin (TAİ) uçak üretiminin gerçekleştirileceği arazinin tahsisini organize sanayi bölgesi sınırlarına bırakmasıyla birlikte TF-X bölgenin amiral projesi olacak, bölgedeki sisteme büyük katkı sağlayacak. Proje, aynı zamanda uzay ve havacılık yatırımları için büyük önem taşıyan HAB'ın yavaşlayan çalışmalarını hızlandıracak en önemli motivasyon kaynaklarından biri olacak. Çünkü bir muharip uçağın 2023 yılında uçurulması için en geç 2021 yılına kadar üretilmesi gerekiyor.

UZUN SOLUKLU BİR PROJE

HAB Bölge Müdürü İbrahim Keskiner, çalışmalarda yaşanan bazı sıkıntı ve aksaklıklara karşı milli savaş uçağı projesinin bölgelerinde üretilme kararının kesinleşmesinin kendilerine büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Keskiner, "TF-X uçağının ilk uçuşunun 2023 yılında gerçekleştirilmesinin planlanması sebebiyle ağırlık buraya verilecek. Çünkü bu uzun soluklu bir proje. Uçuş öncesi yer testleri, alt sistem tesisleri gibi aşamalarının gerçekleştirilmesi için de uçağın prototip üretimin en geç 2021'te tamamlanması gerekiyor. Bunun için de uçak üretiminin gerçekleşmesi için de HAB'ın tüm ekosistemiyle birlikte hayata geçmiş olması gerekiyor. Bu yüzden HAB'ın açılışının gecikmemesi hayati önem taşıyor" diye konuştu. TAİ'nin milli savaş uçağı projesinin gerçekleştirileceği araziyi OSB sınırları içerisine bırakmasının bölgeye büyük katkılar sağlayacağını belirten HAB Bölge Müdürü İbrahim Keskiner, "Projenin OSB'ye katılmasının alt yapımızı daha yukarı taşıyacak. Çünkü muharip uçaklar havacılıkta en üst teknoloji olarak görülüyor. Uçakların hızları, hem silah teknolojileri gibi bir çok konularda geliştirilmesi gereken özellikleri var. Bu özelliklerin geliştirebilmesi, test edebilen teknolojinin gerekliliği OSB'mizin en üst teknolojiye sahip olması gerekliliğini beraberinde getirecek" şeklinde konuştu.

'SİYASİ GÜCÜ ARTIRACAK'

Milli Muharip Uçak Geliştirme Projesinin Türkiye'deki savunma sanayisinin dışa bağımlılığını azaltacağını vurgulayan İbrahim Keskiner sözlerine şöyle devam etti: "Dışa bağımlılığının azalması sizin siyasi gücünüzün artması anlamına geliyor. Çünkü siz siyasi bir hamle yaptığınız zaman karşı taraf size bir ambargoyla cevap veriyor. Bu ambargo da silah ihracatının karşı taraftan bize doğru kısıtlanması veya durdurulması şeklinde olabiliyor. Mesela, size yedek parça vermezsem uçağı uçuramazsın diyebiliyorlar. Bunlar gerek terörle mücadelede gerek çevredeki yabancı tehdit unsurları bertaraf edici, caydırıcı güce sahip olmasını engelleyen faktörler. Bu gelişmeler de elinizi kolunuzu bağlayabildiği için bunlara karşı tedbirler alınması lazım."

DİĞER SEKTÖRLERE DE KATKI SAĞLAYACAK

Karadan havaya çıkıldıkça teknoloji gelişmişliğinin arttığını ifade eden Keskiner, "Savunma sanayi karadaki unsurları, savunma sanayinin havacılık dalı ve uzay sanayi olmak üzere güç olarak yukarıya doğru yükselen teknolojiler arasında özellikle havacılık ve uzay teknolojileri büyük önem taşıyor. Bu ileri teknolojiler aynı zamanda çığır açıcı gelişmelerle diğer sektörlere büyük katkı verebiliyorlar. Diğer sektörlerin teknolojisinin ilerlemesi ve yaygınlaşarak hızlanmasına katkısı oluyor. Havacılık ve uzay teknolojilerindeki gelişmelerin yansımasını medikal, kimya, gıda, bilişim gibi sektörlerde rahatlıkla görebilirsiniz. Çünkü, OSB'mizde geliştirilecek söz konusu teknoloji en üst teknolojidir. Üstelik maliyetlerini burada karşıladığınız ve 1 defa geliştirdiğiniz için diğer sektöre adaptasyonu daha kolay olur. Artık keşfetmişsindir" diye konuştu.

Yerli savaş uçağında yeni gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Beyin olmayinca ~ 7 yıl önce
Bu kafayla savas ucaginin kanopisine led aydinlatma takariz ancak. Motor calistirinca besmele okuma ozelligi de getirdik mi iste sana yuksek teknolojili urun, hem de biz gelistirdik (bazi kisimlarini).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesela ~ 7 yıl önce
Yedek parca vermezsem ucagi ucuramazsin. Sene 2016, buyuk aydinlanma yasadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliş ~ 7 yıl önce
Gelişme üstüne gelişme. Nasa falan halt etti. Hergün gelişme haberi. 35000 asker yurtdışında gelişiyor, dolar gelişiyor, uçaklar uçuşuyor vay vay vay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 7 yıl önce
Tanıdığım biri vardı, yaklaşık 2 yılda bir iş değiştirirdi, o geldi aklıma nedense durduk yere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arazi ~ 7 yıl önce
Bu arazi devretmeyi cok kolay yapiyorlar, isi biliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Organize sanayi işin içine girmişse o işin yarısı bitmiş demektir. Yani şimdi bir uçak kırıma uğradığında gönderiyorsunuz lokcheed martinin servisine , bir bakıyorsun bir flap'a 10000 dolar yazıyorlar, hadi işçilik de filan pazarlık ediyorsun da parçada birşey yapmıyorlar. Halbuki organize sanayi olsun, bostancı oto sanayi olsun, kaskoyu bile bozamadan yapıyorlar. Yani yardım talep edilirse vatandaş olarak bizim Mehmet usta var, telefonunu verebilirim, 1989 kartalı verin 2019 başkanlık seçimine f-22 olarak teslim etsin size..Hatta uçağın burnuna Mercedes amblemi bile takar, o da onun bir jesti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ ~ 7 yıl önce
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 20 MİLYON LİRAYA MÜKEMMELİYETÇİLİK MERKEZİ KURDU.YERLİ UÇAK ÜRETİMİNE KATKI OLSUN DİYE 3 SENEDİR ALINAN MALZEME YATIŞTA.SORUMLU PROF.DR. MUS. YÖK SORUŞTURMALARI ENGELLEDİĞİ İÇİN KİMSE ÜNİVERSİTELERDE Kİ PİSLİĞİ GÖREMİYOR. MÜCADELE EDEN MEMUR VEYA HOCALARA DA MOBİNG UYGULANARAK SUSTURUYORLAR.İNSANLAR ŞUNU BİLSİN SAVCIYA DA GİTSEN YÖK İZİN VERMEDİ Mİ SORUŞTURMA AÇAMIYORSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süperr ~ 7 yıl önce
herkes bunu bekliyordu artık lockheed marting gibi firmalar batar!! bu arada bence usd yükselmesin diye F35 siaprişinden vazgeçilmeli!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 7 yıl önce
Çok aydınlandık sağolasın(!)
Lockheed Martin ~ 7 yıl önce
Martin dir o, Marting olsa duramazdın!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000