28 Ekim 2016, Cuma 09:30:14

Yerli savaş uçağında detaylar belli oluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye bir savaş uçağı projesi üzerine çalışıyor. Takvimle ilgili açıklamalarımız yakında olacak" diye konuştu.
  • El oğlu F22'yi çatır çatır fabrikadan çıkartıyor. 6.nesil çalışmalarına çoktan başlamışlardır bile. Hatta 7.nesil projeleri bile vardır. Çok ağır işliyor bizim süreç. Çok geç kalacaz.
  • sunu cok iyi bilmek gerek. Şuan başlayan her proje ile grur duymalıyız. Onu eksik bunu yanlış yerine daha iyi olma yöntemi düşünülmeli. AMA bu projeleri başlatanlarda şunu unutmamalı. TAI, ASELSAN, Roketsan v.b kuruluşlar yada hava savunma sistemi helikopter sistemi gibi projelerde dün başlamadı. Uzun geçmişi olan işler. TÜm bunları biz yaptık şimdide uçak yapıyoruz demek saygızılık.
  • ''ilerde açıklarız'' deyip konuyu kapatmış. enteresan. keşke konu hakkında ufakta olsa bir bilgilendirme yapsaydı. bari projenin hangi aşamada olduğu veya projeyle hangi kurumların ilgilendiğini bildirseydi. eğer proje başlamadıysa ''başlamadı'' dersin olur biter.
  • Seçim balonu haberler işte. Güya yerli uçak 2013 de göklerdeydi öyle diyorlardı ama 3D çizim dışında ortada hala bişey yok. Balon bunlar baloon
  • Şuan proje üstünde çalışıyor,kimse bilmiyor,sadece proje üstünde çalışanlar biliyor.Yakında kamuoyuna açıklanacak.Milli uçağımı yakında göklerde,az bekleyin.
  • Bu kadar kendi kabiliyetine inançsız millet olurmu derken tabiki haklısınız. Ancak uçak üretmek farklı bir şey, şu an uçak teknolojisi tam bağımsız olarak Rusya ve ABD de var. %80 lik bir üretme kabiliyetide Avrupa Konsorsiyumunda(Fransa-İngiltere-Almanya)Bu İki baş ülke hariç diğerleri ya Amerikaya yada Rusya ya bağımlıdır. Mesela Çin ve Hindistan Rusyadan teknoloji transferi, modeli düşmüş uçakların Lisanslamayla belli sayıda üretimini yapmaktadır. Yine aynı şekilde Çin J-22 Savaş uçağını teknoloji transferiyle yapmakta olup dışardan 5. nesil gibi gözükse de 3.5 nesil savaş uçağıdır.Şu anda piyasada 5. nesil uçaklar havada olacaktır. Burada bizim neyi nasıl ve ne şekilde üreteceğimiz dir.Bakanlık açıklama yapmadan fikir yürütmek doğru değildir.5. nesil teknolojiyi ABD ve Rusya satarmı pek sanmam.F-35 ler bile ağır aksak üretilirken işimiz çokta kolay değil.
  • T 38 modernizasyonu ve Özgür projelerinde jet uçağı projelerinde elde ettiğimiz kazanımlar sayesinde ortaya çok güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum.. Başarılar...
  • Hangi ucagin kopyasini yapacaklarina karar verincek aciklacaklacaklar iste
  • Yakinda secim filan mi var.
  • Insallah görmek nasip olur.. Iyi birseyler ortaya cikacagindan eminim...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye bir savaş uçağı projesi üzerine çalışıyor. Takvimle ilgili açıklamalarımız yakında olacak" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunda, vergi dilimi nedeniyle ekim, kasım ve aralık aylarında ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin maddeleri görüşüldü.
Teklifin birinci maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Özlü, kendi dönemlerinde asgari ücretin net yüzde 121 artış gösterdiğini vurguladı.

Yerli otomobil ve yerli uçakla ilgili bir soru üzerine Özlü, "Bu konularda çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde ilk yerli otomobille ilgili modeli açıklayacağız. Türkiye bir savaş uçağı projesi üzerine çalışıyor. Takvimle ilgili açıklamalarımız yakında olacak." açıklamasını yaptı.

Yerli savaş uçağında detaylar belli oluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Eos ~ 7 yıl önce
El oğlu F22'yi çatır çatır fabrikadan çıkartıyor. 6.nesil çalışmalarına çoktan başlamışlardır bile. Hatta 7.nesil projeleri bile vardır. Çok ağır işliyor bizim süreç. Çok geç kalacaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NİYET ~ 7 yıl önce
sunu cok iyi bilmek gerek. Şuan başlayan her proje ile grur duymalıyız. Onu eksik bunu yanlış yerine daha iyi olma yöntemi düşünülmeli. AMA bu projeleri başlatanlarda şunu unutmamalı. TAI, ASELSAN, Roketsan v.b kuruluşlar yada hava savunma sistemi helikopter sistemi gibi projelerde dün başlamadı. Uzun geçmişi olan işler. TÜm bunları biz yaptık şimdide uçak yapıyoruz demek saygızılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 7 yıl önce
''ilerde açıklarız'' deyip konuyu kapatmış. enteresan. keşke konu hakkında ufakta olsa bir bilgilendirme yapsaydı. bari projenin hangi aşamada olduğu veya projeyle hangi kurumların ilgilendiğini bildirseydi. eğer proje başlamadıysa ''başlamadı'' dersin olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thh ~ 7 yıl önce
Seçim balonu haberler işte. Güya yerli uçak 2013 de göklerdeydi öyle diyorlardı ama 3D çizim dışında ortada hala bişey yok. Balon bunlar baloon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak Partili ~ 7 yıl önce
Şuan proje üstünde çalışıyor,kimse bilmiyor,sadece proje üstünde çalışanlar biliyor.Yakında kamuoyuna açıklanacak.Milli uçağımı yakında göklerde,az bekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xerxgfvıynoımopöğoö ~ 7 yıl önce
Sanatçı Melike Demirağ'ın şarkısının tam sırası. Haydi hep beraber : Uyu yavrum uyuuu. Uyutayım seniiiii. Renkli mendil sinemalarla. Avutayım seniiiii. !!!!!
HASAN ~ 7 yıl önce
Bu kadar kendi kabiliyetine inançsız millet olurmu derken tabiki haklısınız. Ancak uçak üretmek farklı bir şey, şu an uçak teknolojisi tam bağımsız olarak Rusya ve ABD de var. %80 lik bir üretme kabiliyetide Avrupa Konsorsiyumunda(Fransa-İngiltere-Almanya)Bu İki baş ülke hariç diğerleri ya Amerikaya yada Rusya ya bağımlıdır. Mesela Çin ve Hindistan Rusyadan teknoloji transferi, modeli düşmüş uçakların Lisanslamayla belli sayıda üretimini yapmaktadır. Yine aynı şekilde Çin J-22 Savaş uçağını teknoloji transferiyle yapmakta olup dışardan 5. nesil gibi gözükse de 3.5 nesil savaş uçağıdır.Şu anda piyasada 5. nesil uçaklar havada olacaktır. Burada bizim neyi nasıl ve ne şekilde üreteceğimiz dir.Bakanlık açıklama yapmadan fikir yürütmek doğru değildir.5. nesil teknolojiyi ABD ve Rusya satarmı pek sanmam.F-35 ler bile ağır aksak üretilirken işimiz çokta kolay değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyceli ~ 7 yıl önce
T 38 modernizasyonu ve Özgür projelerinde jet uçağı projelerinde elde ettiğimiz kazanımlar sayesinde ortaya çok güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum.. Başarılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 7 yıl önce
Hangi ucagin kopyasini yapacaklarina karar verincek aciklacaklacaklar iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 7 yıl önce
Kendi ülkende üretebilde yeterki kopya olsun.
u ~ 7 yıl önce
Yakinda secim filan mi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 7 yıl önce
Insallah görmek nasip olur.. Iyi birseyler ortaya cikacagindan eminim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000