21 Aralık 2015, Pazartesi 08:05:18

'Yerli pilotların piste ihtiyacı var'

Seğmen Uçuş Okulu Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, Ankara’daki hava pistlerinin yoğunluğu nedeniyle pilot eğitimi konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
  • SHGM'nin bozuk düzeninde ve bir türlü düzeltilemeyen bu kaosta siz siz olun:Lisans almak için tek kuruş harcamayın.Savaş bulutlarının ufukta belirdiği bu günlerde çok değil en geç 5 sene içerisinde Hava Kuvvetlerinin içerisine düşeceği pilot açmazında TÜRK HAVA KUVVETLERİ'ne de muhakkak dil bilen ve DLR'ı geçen yabancı pilotların istihdam edilmesini şiddetle tavsiye edin.
  • Dlr-2'yi gecebilecek duzeyde ingilizcesi olmayan turk pilot adaylarini ise almamasi da gayet dogal kardesim. Bu kadar zorlamayin bu meseleyi. Adam daha sabah ne yedigini anlatamiyor Ingilizce. Gelmis pilot yapacagim diyorsunuz.
  • Ben de birşeyler söyleyecektim ama zaten herkes söylemiş. Umarım herkese ders olur.
  • Bizim okulda bir çocuk vardı daha PPL almışken dünyanın bütün ülkelerinde işe başvuruyor aday başvuru havuzuna atıldığını söyleyen maillere seviniyor, atpl alınca ise kesinlikle abd de uçacağını falan sanıyordu, garibim hala işsiz.
  • Bu haber genclerimiz daha cok probleme sokacakdir,arkadaslar siz siz olun bu uckagitcilara inanmayin.Peki bu 4-5 yuz tane issiz pilot var nasil oluyo bu anlayamdim.THY ihtiyaci var evet bence bu issiz pilotlarin cogu bas vurmus ve DLR,Ingilizce,Simulator mulakatlarina katilmis ve elenmisdir,bu nedenlede su an hala is bulamiolar.Bu okul bu genclere egitimi bitirince direk THY yemi yerlestirecekmis??? Bakin arkadaslar THY girmenin en guzel ve en saglam yolu kendi akademisi uzerindedir gerisi bossssss.Ilahada yapacam diosaniz gidin USA da yapin yari fiyatina ve daha kaliteli egitim alirsiniz.Yazik yaa nerdese surucu kursu kadar ucus okulu olacak ulkede.Sonra su varkine Turk vatandasi olarak ulkeyi bir adim disari cikamassiniz yani yabanci ulkelerde is sansiniz 0.
  • Ankaraya yakın uşak a gidin 24 saatte ucun... Pist yokmuş.. Hayret!!!
  • Herzaman her işte olduğu gibi yine ülkemde rantcılar dolandırıcılar iş peşinde... Ulan bi mesleğide bitirmeyin be... her okul 400 pilotu bahane edip yüzlerce öğrenci alıyor bu 400 hiç azalmyor, Amerika gbi olmaya az kaldı asgari ücretle çalışacaksın okula verdipinz paralar boşa gidecek... dışarıda işsiz işszi pilotlar gezecek... senin reklam yaptğn okulda 400 pilota ihtiyaç var deyip yine canlarına kıyacak
  • Sitelerine baktım da şaka gibi eğitim için 67.000 USD istemişler. Yeni bir okula kim bu kadar para versin? Bu parayla çok rahat Amerika'da eğitim alınır üstüne de lisans dönüşümü yapılır. Amerika'da zaten çoğu uçuş okulu 35-40.000 usd kurs ücreti, Çek Cumhuriyeti, Polonya'da en fazla konaklama ile birlikte 15-20.000 usd lisans dönüşüm ücreti ile yine o kadar para etmiyor. 35+15 = 50.000 Geriye 17.000 dolar kalıyor ki bu parayla Florida'da 10-13 ay çok rahat geçinilir. Türkiye'de hala eğitim almakta diretenlere çok şaşırıyorum.
  • Yerli pilotlarin piste degil işe ihtiyaci var. Önce onları halledin ben Çorlu'da da uçarım Adana'da da hiç sorun değil.
  • Ankara/Polatlı arası "Temelli Havaalanı" ne işe yarar?

ASKİ’nin desteğiyle Güneydoğu Havacılık tarafından kurulan Seğmen Uçuş Okulu, açılış sürecinde yaşadığı bürokratik sorunları aşarak, geçtiğimiz ay eğitimlerine başladı. 60 öğrencili uçuş okulunun Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, Ankara’daki hava pistlerinin yoğunluğu nedeniyle pilot eğitimi konusunda sıkıntı yaşadıklarını savundu. Öğrencilerine Adana’da eğitim vermek zorunda kaldıklarını belirten Sarıdağ şunları söyledi:

MECBUREN ADANA’YA GİDİYORUZ

“Hava trafiği nedeniyle Ankara’daki pistler, eğitim ihtiyacına cevap veremiyor. Mecburen bu 11 öğrencimizi Adana’ya götürerek, eğitimlerini orada tamamlamaya çalışıyoruz. Bu şehrin öğrencisini başka bir bölgeye taşımamız, hem öğrenciler hem de bizim için büyük külfet. Genç öğrenci, yeni bir şehre adapte olmaya çalışırken eğitimine konsantre olamıyor. Yatırım yaptığımız bölgeden uzaklaşmak, eğitim kalitemizi etkiliyor. Ankara ve İstanbul gibi hava trafiği yoğun olmasına karşın öğrenci potansiyeli yüksek bölgelere yeni eğitim pistleri yapılırsa, yerli pilot açığımızın büyük bir bölümünü kapatabiliriz.

DEVLET FIRSAT TANISIN

Devlet fırsat tanırsa ülkemizin pilot ihtiyacını karşılayacak teknik ve eğitmen kapasitesine sahibiz. Eğitim personelimiz havacılık sektöründe uzun yıllar görev almış deneyimli pilotlar ve öğretmenlerde oluşuyor. Uçuş eğitimlerini BEL-KA A.Ş.’nin sahibi olduğu ve tamamı yeni olan 2015 model 9 uçakla gerçekleştiriyoruz. Yerli pilotların, bu olanakları destekleyecek eğitim pisti ve hava parklarına ihtiyacı var.

HAVAYOLU TÜRK, PİLOT YABANCI

Türk Hava Yolları’nın (THY) şu anda 400 pilota ihtiyacı var ama bu sayının ancak yarısı karşılayacak eğitim altyapısı mevcut. Bir çok ülkenin havacılıkla tanışmadığı 1930’larda uçak yapıp, yurt dışına satan Türkiye, şimdi sahip olduğu uçakları uçuracak pilot yetiştiremiyor. THY’nin büyüyerek, mevcut uçak ve yolcu sayısını artırması çok önemli bir başarı. Ancak, bu derece büyük bir ülkenin hava yollarında bulunan yabancı pilot sayısı neredeyse yerli pilotlara eşit. Okul ve öğrenci sayısını artırarak yerli pilotlara destek olmak istiyoruz, ama pist olanaklarında yaşanan sıkıntılar bizleri sınırlandırıyor.”

YURTDIŞINDAN ANKARA’YA GELSİNLER

Türkiye’deki birçok üniversitenin öğrencilerini 80-100 bin dolar maalliyetle yurtdışı eğitimlere gönderdiğini kaydeden Sarıbağ, “Biz bunu ülkemizin başkentinde yapmaya çalışıyoruz. Maaliyet doğal olarak daha düşük olacak. Bizlere destek olunursa, yerli pilotlarımızı yetiştirmenin yanında, yabancı ülkelerden birçok öğrenciyi ülkemize çekerek, ekonomik avantaj sağlamış oluruz” diye konuştu. (Hürriyet)

'Yerli pilotların piste ihtiyacı var'

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

... ~ 8 yıl önce
SHGM'nin bozuk düzeninde ve bir türlü düzeltilemeyen bu kaosta siz siz olun:Lisans almak için tek kuruş harcamayın.Savaş bulutlarının ufukta belirdiği bu günlerde çok değil en geç 5 sene içerisinde Hava Kuvvetlerinin içerisine düşeceği pilot açmazında TÜRK HAVA KUVVETLERİ'ne de muhakkak dil bilen ve DLR'ı geçen yabancı pilotların istihdam edilmesini şiddetle tavsiye edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DLR-2 ~ 8 yıl önce
Dlr-2'yi gecebilecek duzeyde ingilizcesi olmayan turk pilot adaylarini ise almamasi da gayet dogal kardesim. Bu kadar zorlamayin bu meseleyi. Adam daha sabah ne yedigini anlatamiyor Ingilizce. Gelmis pilot yapacagim diyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 8 yıl önce
Ben de birşeyler söyleyecektim ama zaten herkes söylemiş. Umarım herkese ders olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir çocuk vardı... ~ 8 yıl önce
Bizim okulda bir çocuk vardı daha PPL almışken dünyanın bütün ülkelerinde işe başvuruyor aday başvuru havuzuna atıldığını söyleyen maillere seviniyor, atpl alınca ise kesinlikle abd de uçacağını falan sanıyordu, garibim hala işsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bush-Pilot ~ 8 yıl önce
Bu haber genclerimiz daha cok probleme sokacakdir,arkadaslar siz siz olun bu uckagitcilara inanmayin.Peki bu 4-5 yuz tane issiz pilot var nasil oluyo bu anlayamdim.THY ihtiyaci var evet bence bu issiz pilotlarin cogu bas vurmus ve DLR,Ingilizce,Simulator mulakatlarina katilmis ve elenmisdir,bu nedenlede su an hala is bulamiolar.Bu okul bu genclere egitimi bitirince direk THY yemi yerlestirecekmis??? Bakin arkadaslar THY girmenin en guzel ve en saglam yolu kendi akademisi uzerindedir gerisi bossssss.Ilahada yapacam diosaniz gidin USA da yapin yari fiyatina ve daha kaliteli egitim alirsiniz.Yazik yaa nerdese surucu kursu kadar ucus okulu olacak ulkede.Sonra su varkine Turk vatandasi olarak ulkeyi bir adim disari cikamassiniz yani yabanci ulkelerde is sansiniz 0.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Ankaraya yakın uşak a gidin 24 saatte ucun... Pist yokmuş.. Hayret!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 8 yıl önce
Herzaman her işte olduğu gibi yine ülkemde rantcılar dolandırıcılar iş peşinde... Ulan bi mesleğide bitirmeyin be... her okul 400 pilotu bahane edip yüzlerce öğrenci alıyor bu 400 hiç azalmyor, Amerika gbi olmaya az kaldı asgari ücretle çalışacaksın okula verdipinz paralar boşa gidecek... dışarıda işsiz işszi pilotlar gezecek... senin reklam yaptğn okulda 400 pilota ihtiyaç var deyip yine canlarına kıyacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci Pilot ~ 8 yıl önce
Sitelerine baktım da şaka gibi eğitim için 67.000 USD istemişler. Yeni bir okula kim bu kadar para versin? Bu parayla çok rahat Amerika'da eğitim alınır üstüne de lisans dönüşümü yapılır. Amerika'da zaten çoğu uçuş okulu 35-40.000 usd kurs ücreti, Çek Cumhuriyeti, Polonya'da en fazla konaklama ile birlikte 15-20.000 usd lisans dönüşüm ücreti ile yine o kadar para etmiyor. 35+15 = 50.000 Geriye 17.000 dolar kalıyor ki bu parayla Florida'da 10-13 ay çok rahat geçinilir. Türkiye'de hala eğitim almakta diretenlere çok şaşırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ögrenci Pilot ~ 8 yıl önce
Yerli pilotlarin piste degil işe ihtiyaci var. Önce onları halledin ben Çorlu'da da uçarım Adana'da da hiç sorun değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Piston ~ 8 yıl önce
Ankara/Polatlı arası "Temelli Havaalanı" ne işe yarar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Retrowing ~ 8 yıl önce
Askeri uçuşların yapılmasına yarar
Retrowing ~ 8 yıl önce
Hangi kurumdan izin alıp YGH altına pisti kondurdunuz? Kanunsuz iş yaparsanız sonucu budur. Orası LTR değil mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000