09 Mayıs 2017, Salı 11:30:39

Yerli İHA'lara 5 ülkeden talip var

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ürettikleri insansız hava araçlarına (İHA) 5 ülkeden talep olduğunu açıkladı.
  • İlgilenmek ayrı bir şey satın almak ayrı bir şey. Bunlar algı yönetiminden başka bir şey değil. DÜnyada harıl harıl iha satılıyor biz hangi ihayı ihraç edebildik ki. Kimse almıyor alsalar iyi olur ama almıyorlar. Vestel ihasını geliştirmiş önceden 70 kg faydalı yük taşıma kapasitesi vardı şimdi Karayel-SU modelinde 120 kg faydalı yük taşıyabiliyor. Vestel Karayel ilk ihracatı gerçekleştiren şirket olursa şaşırmayın. Dünyanın en iyi taktik ihası iddiasında bulunmak büyük bir iddadır. Milli sistemlere sahip çıkalım derken pireyi deve yapmayalım. Neyse.
  • yazılım ve geliştirme yalnızca Türkiye cumhuriyetine aittir olmalı.
  • Eskiden bir mermi bile yapmak da zorlaniyorduk. Insallah daha guzel seyler yaparsiniz.yaa bu millet te bir tuhaf yapmassin kritik verirler, yaparsin yine kritik verirler pffffff,sanirim cok dizi seyir ediyorsunuz.
  • Tebrik ediyorum Bayraktar kardeşleri. Koca koca uluslararası firmaların yapamadıklarını yaptılar o kadar engellere rağmen. Milli olsun bizim olsun.
  • Arkadas gercekci olalim Amerika da yasiyorum bu modeller Amerikada 2008 yilinda uretiliyordu, teknolojiyi satin alarak arada ki farki kapatmamiz lazim, hintliler 7 24 saat calisiyor, biz 8 saat calisip uc saat yolda kaybediyoruz
  • Daha yazı yazmasını bile beceremeyen zavallılar övünülecek işi eleştirmiş. Atomu siz parçaladınızda bizmi duymadık acaba?
  • Arap yada Azerbaycan nr farkeder? Sen ihracattan aldığın paraya, ülkeye giren dolara bakacaksın. Hem her naneye muhalefet olursunuz, hem de oturur hergün dolar euro neden çıkar diye söversiniz. Dolar euro ihracat arttıkça, ülkeye döviz girdikçe düşer. Adamlar ihracat yapacağız yakında diyor buna da muhalefet oluyorsunuz sizi anlamak ne zordur ya!
  • Tebrik ederim Allah memleketimize miletimize zeval vermesin , cok guzel bu bir baslangictir insallah devlet te size destek olur, Hayirli olsun,
  • Amerikalılar ve İsrailliler almak istiyormuş, ne de olsa Dünyanın en gelişmişlerini yapıyoruz ya....
  • Helal olsun IHA sız bir ordu özellikle de silahlı olmak şartıyla düşünülemez

 Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ürettikleri insansız hava araçlarına (İHA) 5 ülkeden talep olduğunu belirterek, "İHA'ları ancak devlet kontrolünde ihraç edebiliyoruz. Mini insansız hava aracımız Bayraktar, Türkiye'nin yurt dışına ilk ihraç ettiği insansız hava aracı sistemi. İnşallah taktik boyutta olan büyük İHA'mızın da yakın zamanda ihracatı gerçekleşecek." dedi.

Selçuk Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk havacılık sektöründeki İHA'ların, sahip olduğu akıllı otonomi kabiliyetleri ve otomatik uçuş kontrol sistemleri ile dünyanın en gelişmiş ve modern İHA'ları olduğunu söyledi.

Bayraktar, "Özellikle savunma sanayisinde 2000'li yıllardan itibaren yapılan ciddi bir millilik vurgusu ve konulan irade ile birlikte İHA'larda, tasarım manasında dışa bağımlılıktan kurtulduk. Alt sistemler bazında, çok detay bileşenler bazında yurt dışından bağımlı olduğumuz bazı komponentler, bileşenler var." diye konuştu.

Türkiye'nin, savunma sanayisindeki birçok ürününü yapar hale geldiğini belirten Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelede dünyada aktif olarak İHA'ları en çok kullanan ordulardan biri olduğunu, gerek kara kuvvetleri gerekse hava kuvvetlerinin İHA'ları başarılı bir şekilde hem yurt içi hem de yurt dışı operasyonlarda kullandığını anlattı.

"Biz konuşurken (İHA) onlarcası havada sınırlarımızı ve ülkemizi koruyor"

Selçuk Bayraktar, "İnsansız hava aracımız olan Bayraktar, bugün itibarıyla 15 bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdi. Bunların kimisi iç güvenlikte kimisi de dış güvenlik görevlerinde kullanıldı. Biz konuşurken şu an onlarcası havada sınırlarımızı ve ülkemizi korumaya devam ediyor." dedi.

İHA'ların dışarı satılması ile ilgili şu anda 5 ülkeden talep olduğunu belirten Bayraktar, "Biz İHA'ları ancak devlet kontrolünde ihraç edebiliyoruz. Mini insansız hava aracımız Bayraktar, Türkiye'nin yurt dışına ilk ihraç ettiği insansız hava aracı sistemi. İnşallah taktik boyutta olan büyük İHA'mızın da yakın zamanda ihracatı gerçekleşecek." diye konuştu.

"Dünyada sınıfının en iyi İHA'sını yapıyoruz"

Baykar Makina Teknik Müdürü Bayraktar, 2000 yılı itibarıyla Türkiye'de Ar-Ge bakımından ciddi bir farkındalık oluştuğunu ifade etti.

Türkiye'nin, dünyada İHA'sını tasarlayıp milli akıllı mühimmatını özgün bir şekilde yapabilen 6 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Bayraktar, şu anda savunma sanayisinin Ar-Ge alanına verilen teşvikin diğer sanayi alanlarına kıyasla daha fazla olduğunu söyledi.

Şu anda bütün tasarımları Baykar'a ait olmak üzere dünyada sınıfının en iyi İHA'sını yaptıklarını belirten Bayraktar, "Bu bir yarış. İHA'ların sürekli yenisi, iyisi çıkıyor. Bu yarıştan kopmamak için Baykar olarak bu alana odakladık. Odağımızı sadece bu alana sabitleştirerek en iyisini yapmaya devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yerli İHA'lara 5 ülkeden talip var

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

büyük mühendis ~ 7 yıl önce
İlgilenmek ayrı bir şey satın almak ayrı bir şey. Bunlar algı yönetiminden başka bir şey değil. DÜnyada harıl harıl iha satılıyor biz hangi ihayı ihraç edebildik ki. Kimse almıyor alsalar iyi olur ama almıyorlar. Vestel ihasını geliştirmiş önceden 70 kg faydalı yük taşıma kapasitesi vardı şimdi Karayel-SU modelinde 120 kg faydalı yük taşıyabiliyor. Vestel Karayel ilk ihracatı gerçekleştiren şirket olursa şaşırmayın. Dünyanın en iyi taktik ihası iddiasında bulunmak büyük bir iddadır. Milli sistemlere sahip çıkalım derken pireyi deve yapmayalım. Neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okadar ~ 7 yıl önce
yazılım ve geliştirme yalnızca Türkiye cumhuriyetine aittir olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Eskiden bir mermi bile yapmak da zorlaniyorduk. Insallah daha guzel seyler yaparsiniz.yaa bu millet te bir tuhaf yapmassin kritik verirler, yaparsin yine kritik verirler pffffff,sanirim cok dizi seyir ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Easa Pilots ~ 7 yıl önce
Tebrik ediyorum Bayraktar kardeşleri. Koca koca uluslararası firmaların yapamadıklarını yaptılar o kadar engellere rağmen. Milli olsun bizim olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2008 model ~ 7 yıl önce
Arkadas gercekci olalim Amerika da yasiyorum bu modeller Amerikada 2008 yilinda uretiliyordu, teknolojiyi satin alarak arada ki farki kapatmamiz lazim, hintliler 7 24 saat calisiyor, biz 8 saat calisip uc saat yolda kaybediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazabilmek ~ 7 yıl önce
Daha yazı yazmasını bile beceremeyen zavallılar övünülecek işi eleştirmiş. Atomu siz parçaladınızda bizmi duymadık acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeş ~ 7 yıl önce
Arap yada Azerbaycan nr farkeder? Sen ihracattan aldığın paraya, ülkeye giren dolara bakacaksın. Hem her naneye muhalefet olursunuz, hem de oturur hergün dolar euro neden çıkar diye söversiniz. Dolar euro ihracat arttıkça, ülkeye döviz girdikçe düşer. Adamlar ihracat yapacağız yakında diyor buna da muhalefet oluyorsunuz sizi anlamak ne zordur ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardesss ~ 7 yıl önce
Benim cebime giren yok kardeş senin giren varsa bilmem ben alkış yapamadigim icin kore başkanına aglar gibi durmadığını için seni anlayamiyorum dolar alacak param da yok üniversite mezunu bir issizim senin gibi alkış tutacam yakında az kaldı dur bakayim deneyecem cebime para koyacaklar mi
Alakaya musakka ~ 7 yıl önce
İşsizlik kafası seni baya bi bunaltmıs kardes. Ne kimseyi yağladım, ne kimseyi alkışladım. Allaha şükür iyi bi konumda, iyi bi gelirim var. Tamamen kendi tırnaklarımla kazıyarak geldim. Yani söylediğin varsayımların hiçbiri bana uymuyor. Ayrıca alkışlamak, yağlamak ne alaka? Burada ihracat yapan bir Türk şirketini desteklemenin neresi yağlamak? Adamları tanımam etmem yağlasam ne yazar? Saçmalamayı kes..
Yağcı kardeşe ~ 7 yıl önce
Yagciya çek musakka aman tırnakları kirlenmesin kazimis ya taşerona işkence diye gazeteye cikmayalim
Fesatlık ~ 7 yıl önce
Olmuş dizboyu. Kininizde nefretinizde boğulun. Hasetliğinizden çatlayın. Bal üretmeyen arı gibisiniz. Boş tenekeler, anca boşa gürültü çıkartın siz!
Siyaset ~ 7 yıl önce
Tebrik ederim Allah memleketimize miletimize zeval vermesin , cok guzel bu bir baslangictir insallah devlet te size destek olur, Hayirli olsun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Amerikalılar ve İsrailliler almak istiyormuş, ne de olsa Dünyanın en gelişmişlerini yapıyoruz ya....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli ~ 7 yıl önce
Helal olsun IHA sız bir ordu özellikle de silahlı olmak şartıyla düşünülemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000