11 Kasım 2018, Pazar 10:05:46

Yerli elektrikli uçak için düğmeye basıldı

Ulaştırma Bakanlığı, havacılıkta dünyanın önde gelen ülkeleriyle eş zamanlı olarak kritik teknolojileri Türkiye’ye kazandıracak elektrikli uçak üretmeyi planlıyor.
  • Elektriği kaçak çekmeyin trafoyu patlatırsınız
  • Düğmeye bas, hemen olsun
  • Yapılsın
  • 100 gün geçti. Türk Uzay Ajansı’nı bekliyoruz.
  • Doğru bir hamle
  • AR-GE AR-GE dersiniz sonra yapılan herseye bir kulp takarsınız olmaz olsun sizin gibi eleştirel insanlar . Gökten zembille mi ineceğini düşünüyorsunuz yeni teknolojilerin. Kafası örümceklenmiş geri kafalılar
  • Oyuncak yerine koyduğunuz uçurtma diye dalga geçtiğiniz hafif hava araçları gelecekteki havacılığın şekillendiği bir labratuardır.farketmeniz de bir başlangıç.sonucunu da getirebilmeniz dileğiyle.
  • Yillardir dugmeye basiliyor,imzalar atiliyorda.Bir turlu ucagimizi goremiyoruz.Hani AN(Bahti)KARAYA ucak fabrikasi yapiliyordu. Ne oldu O is. Fizibilite calismasinami takildi kaldi.Arsami bulunamiyor. Kardesim Yapamiyacaginiz islere burnunuzu sokmayin. HALKIDA Hic Kandirmayin.
  • yeni sogusleme yeri
  • alkış aferim aman da aman neler yaparlarmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uzay ve havacılık sektörü için önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda ‘Elektrikli Uçak Prototipi Geliştirme Projesi’nin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Projeyle kompozit gövdeye sahip, lityum iyon veya yeni nesil pil teknolojilerini kullanan, kısa sürede şarj olabilen, iki kişilik elektrikli uçak prototipi  Türkiye’de geliştirilip üretilecek.

İnsan kaynağı yetişiyor

Fizibilite etüdü raporu hazırlanacak projeyle havacılıkta dünyanın önde gelen ülkeleriyle eş zamanlı olarak bu kritik teknolojiler Türkiye’ye kazandırılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı diğer çalışmalar arasında Türkiye’nin dünyada fırlatma teknolojilerine sahip sayılı ülkeler içerisinde yer alması ve bu teknolojik yeteneklerin artırılarak devam etmesi yer alıyor. Önümüzdeki süreçte ‘Uzay Sonda Roketi ve Fırlatma Sistemi Geliştirilmesi Projesi’nin hayata geçirilmesi için fizibilite etüdü yapılması hedefleniyor. Bu projeyle fırlatma teknolojileri konusunda yetişmiş insan kaynağının oluşturularak devamının sağlanması, bir sonraki aşamada Türkiye’nin kendi uydusunu kendi uzay araçlarıyla yörüngeye taşıması hedefleniyor. Bu çerçevede iç ve dış kaynak ve literatür taraması yapılırken, konu hakkında bilgi ve birikim sahibi akademisyen ve uzmanların görüşü alınacak.

Rüzgar tüneli yurtdışına da sunulacak

İklimlendirilmiş Rüzgar Tüneli Projesi kapsamında projenin gerçekleştirilmesi için de Fizibilite Etüdü Raporu hazırlanacak. Bu tüneller, hava araçlarının uçuş güvenliği kapsamındaki test ve sertifikasyon aşamalarında büyük önem taşıyor. Projeyle, hava araçlarının sertifikasyon süreçlerinde gerekli olan testler, yurtsdışına bağımlı olmadan ve gizlilik korunarak düşük maliyetlerle Türkiye’de gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, iklimlendirilmiş rüzgar tüneli, dünya pazarına sunulacak.

Hava testleri yapılacak

Ayrıca Havacılık ve Uzay Teknolojileri Milli Strateji Belgesi yayıma hazır hale getirilecek. Havacılık Teknolojileri Test ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi Fizibilite Etüdü Projesi sonuçları esas alınarak Fizibilite Etüdü Raporu hazırlanacak. Havacılık Teknolojileri Test ve Mükemmeliyet Merkezi kurulacak.

Yerli elektrikli uçak için düğmeye basıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Cimilli ibo ~ 5 yıl önce
Elektriği kaçak çekmeyin trafoyu patlatırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düğme ~ 5 yıl önce
Düğmeye bas, hemen olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbula ~ 5 yıl önce
Yapılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 ~ 5 yıl önce
100 gün geçti. Türk Uzay Ajansı’nı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 5 yıl önce
Doğru bir hamle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AR-GE ~ 5 yıl önce
AR-GE AR-GE dersiniz sonra yapılan herseye bir kulp takarsınız olmaz olsun sizin gibi eleştirel insanlar . Gökten zembille mi ineceğini düşünüyorsunuz yeni teknolojilerin. Kafası örümceklenmiş geri kafalılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jfk ~ 5 yıl önce
Oyuncak yerine koyduğunuz uçurtma diye dalga geçtiğiniz hafif hava araçları gelecekteki havacılığın şekillendiği bir labratuardır.farketmeniz de bir başlangıç.sonucunu da getirebilmeniz dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VatanSever ~ 5 yıl önce
Yillardir dugmeye basiliyor,imzalar atiliyorda.Bir turlu ucagimizi goremiyoruz.Hani AN(Bahti)KARAYA ucak fabrikasi yapiliyordu. Ne oldu O is. Fizibilite calismasinami takildi kaldi.Arsami bulunamiyor. Kardesim Yapamiyacaginiz islere burnunuzu sokmayin. HALKIDA Hic Kandirmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bu eksikti ~ 5 yıl önce
yeni sogusleme yeri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grandpa ~ 5 yıl önce
alkış aferim aman da aman neler yaparlarmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000