30 Aralık 2017, Cumartesi 11:14:31

Yerli balon için çalışmalar sürüyor

Kapadokya'da yerli balonun üretilebilmesi adına testlere başlandı.
  • Yerli yolcu koltugundan sonra yine muhtesem bir basari :))))
  • Sonunda üretiyoruz, tebrikler muhteşem :) Savaş uçağı ya da savaş gemisi kadar olmasa da, artık Balon da uçuyor sonuçta yani yerli üretim tabi toplama yerli mi %100 yerli mi onu da artık bir araştırırsınız:)
  • Geçenlerde rahmetli olan itü uzay ve havacılık bilimleri fakültesi kurucu dekanı prof.dr Ahmet Nuri Yüksel'in ' Türkiye'de İnsansız Uçak Aldatmacası' kitabını okuyun ya da kitabı ve kendisini araştırın ülkemizde neyin ne olduğunu görün, görmek isterseniz tabii...
  • Uçak fabrikamiz var... Otomobil fabrikamiz Var... Tank fabrikamiz var.. (Oyle diyorlar).!! Belki haberimiz olmadan balon fabrikamiz da vardir. Ya da yukardaki yazilanlar balondur...
  • Kapadokya’daki balonların yerli üretim olması sevindirici bir haber. Ancak söz konusu 25 balon firmasının bir kooperatif oluşturarak, uçuş ücretlerinde birliği sağlamadıkça bölgeye pek yararı olmaz.
  • Uçan yerli ve milli balon :)
  • Şimdi balon var baloncuk var
  • Sene olmuş 2018. Balon denen şey kumaştan dikiliyor altına da propan ocağı asılıyor. Kumaşı dokutmak mümkün, dikmek veya diktirmek de mümkün. Balon tasarımları zaten internette mevcut sır değil. Propan seti zaten önemsiz fiyatlarda. Tüm seti hazır almakta çok pahalı değil. Problem şu ki ben bir balon ppl kursu açıldığını falan görmüyorum. Ticari uçan apaçiler! dışında sportif uçan baloncu 1-2 kişi ya var ya yok. Bu dediğim kişilerde teee THK'nın şaşalı dönemlerinden imtiyaz elde etmiş onunla yaşıyor. Yani nerden baksan, balon bizim neyimize diyesi geliyor insanın. Ticari uçan apaçiler zaten paranın gözüne vuruyor bir uçuş 100 dolar veya daha fazla. Balonları tıkış tıkış doldurup yolluyorlar kazları yukarı. Bunlar niye üretim yapsın? Üretimde böyle beleş para yok ki.
  • Tayyip Erdoğan'dan önce teknoloji namına ne ürettiniz bir liste yapsana.
  • Biz daha balonu uçurmasını bile bilmiyoruz. Ülkemizde her yıl yüzlerce balon kazası onlarca ölü ve yaralı meydana geliyor, bir de üretmeye kalkarsak bu facialar üçe beşe katlanır aman diyim!

Türkiye'nin üreteceği ilk yerli balon için hazırlıklar sürüyor. Prototip testlerinin bitirilmesinden sonra 2018 senesinin eylül ayı içerisinde yerli balon üretiminin yapılmaya başlanması hedeflenirken, üreticiler açıklamalarda bulunarak balonların ithal edilmesinin, yedek parçaların temin edilme zorluğunun ve bakım maliyetlerinin yerli balona tercihleri yönlendirdiğine dikkatleri çekti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, KOSGEB, Konya Ovası Projesi Direktörlüğü, Uludağ Üniversitesi akademisyenleri, ODTÜ ve Bilkent Teknopark bünyesinde bulunan Otonom Teknoloji'nin iş birliği doğrultusunda yerli balon projesine başlandığı belirtilirken, Kapadokya Balon Bakım Merkezi Kalite Müdürü olarak görev yapan Mustafa Ağa konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kapadokya'da 25 Balon Firması Mevcut

Ağa, Ar-Ge projelerinin bitirilmesinden sonra KOSGEB'in desteklerinden yararlanmayı düşündükleri ifade ederek, dünyanın en önemli ticari uçuş merkezinin ev sahibi konumunda bulunan Türkiye'nin kendine ait balonu üretmemiş olmasından dolayı bu işe yönlendiklerini aktardı. Bu işe girişmenin diğer bir nedeninin ise balonların bakım maliyetleri olduğunun altını çizen Ağa, Kapadokya genelinde 25 adet balon firmasının mevcut olduğunu dile getirdi.

Yapılacak üretimlerin siparişler üzerine gerçekleştirileceğine değinen Ağa, balon siparişi veren müşterilerin balonların renklerini, kapasitelerini, kumaşlarını ve logolarını seçme şansına sahip olacaklarını işaret etti. Projenin en önemli bölümlerinden birinin balon üretiminde ihtiyaç gereksinimi olan kumaş tiplerini üretmek olduğunu vurgulayan Ağa, üretimlerin bir miktarın iç pazara sunacaklarını, kalanını ise ihraç edeceklerini söyledi.

Avrupa'ya Göre Daha Uygun Fiyatlı

Balon fiyatlarının büyüklüklerine bakılarak değişken olduğunu ifade eden Ağa, fiyatların 50 bin euro seviyesinden başlayarak 120 bin euro seviyesine kadar çıktığını belirtti. Öte yandan Ağa, Türkiye'de üretilecek balonların pazar içerisindeki maliyetlerinin, Avrupa'da üretilen benzer balonlarla karşılaştırıldığında yüzde 30 oranında daha ucuz olacağını sözlerine ekledi.

Yerli balon için çalışmalar sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Uber olay! ~ 6 yıl önce
Yerli yolcu koltugundan sonra yine muhtesem bir basari :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baloncuk ~ 6 yıl önce
Sonunda üretiyoruz, tebrikler muhteşem :) Savaş uçağı ya da savaş gemisi kadar olmasa da, artık Balon da uçuyor sonuçta yani yerli üretim tabi toplama yerli mi %100 yerli mi onu da artık bir araştırırsınız:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 6 yıl önce
Geçenlerde rahmetli olan itü uzay ve havacılık bilimleri fakültesi kurucu dekanı prof.dr Ahmet Nuri Yüksel'in ' Türkiye'de İnsansız Uçak Aldatmacası' kitabını okuyun ya da kitabı ve kendisini araştırın ülkemizde neyin ne olduğunu görün, görmek isterseniz tabii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baloncular... ~ 6 yıl önce
Uçak fabrikamiz var... Otomobil fabrikamiz Var... Tank fabrikamiz var.. (Oyle diyorlar).!! Belki haberimiz olmadan balon fabrikamiz da vardir. Ya da yukardaki yazilanlar balondur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şevket ~ 6 yıl önce
Kapadokya’daki balonların yerli üretim olması sevindirici bir haber. Ancak söz konusu 25 balon firmasının bir kooperatif oluşturarak, uçuş ücretlerinde birliği sağlamadıkça bölgeye pek yararı olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Uçan yerli ve milli balon :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baloncu baba ~ 6 yıl önce
Şimdi balon var baloncuk var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıl 2018! ~ 6 yıl önce
Sene olmuş 2018. Balon denen şey kumaştan dikiliyor altına da propan ocağı asılıyor. Kumaşı dokutmak mümkün, dikmek veya diktirmek de mümkün. Balon tasarımları zaten internette mevcut sır değil. Propan seti zaten önemsiz fiyatlarda. Tüm seti hazır almakta çok pahalı değil. Problem şu ki ben bir balon ppl kursu açıldığını falan görmüyorum. Ticari uçan apaçiler! dışında sportif uçan baloncu 1-2 kişi ya var ya yok. Bu dediğim kişilerde teee THK'nın şaşalı dönemlerinden imtiyaz elde etmiş onunla yaşıyor. Yani nerden baksan, balon bizim neyimize diyesi geliyor insanın. Ticari uçan apaçiler zaten paranın gözüne vuruyor bir uçuş 100 dolar veya daha fazla. Balonları tıkış tıkış doldurup yolluyorlar kazları yukarı. Bunlar niye üretim yapsın? Üretimde böyle beleş para yok ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyip ~ 6 yıl önce
Tayyip Erdoğan'dan önce teknoloji namına ne ürettiniz bir liste yapsana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyip'e ~ 6 yıl önce
onun zamanında teknoloji adına patentli ne icat edilmiş ya da üretilmiş ? eğer ondan sonra teknoloji adına çok şey yapıldıysa neden 3.havalimanı yapımında alman malı kablolar,elektronik aletler ve körükler kullanılıyor ya da köprü,geçit ve yollarda yabancı icatlar kullanılıyor ?
Tayyipçiye ~ 6 yıl önce
Herşeye siyaset sokmak zorunda mısınız? Herşey günün şartlarına göre gelişiyor. Önceden bilgisayar mı vardı, şimdi herşeyin içinde, 40 yıl önce yaşayanlar için ne söyleyeceksin??? Azıcık değişik şekilde düşünmeye gayret edin yönlendirilmiş siyasetten başka
Süzme salak ~ 6 yıl önce
Vallaha da billaha da ilk cep telefonunu Akp döneminde aldım. Ondan önceki hükümetler döneminde cep telefonunu icad etmemiştik henüz. Allah reisten razı olsun. Hülooğ
Saman? ~ 6 yıl önce
Sen once saman uret te belki kendi kendine yetersin
İHA ~ 6 yıl önce
İHA üreten hemde silahlı 3-5 ülkeden biriyiz. Yerlilik oranı %93. Kendi uydumuz, tankımız, helikopterimiz ..... bunlarda ise ortaklık ile iş yaptık ve yerlilik oranları %50 ve üzeri. Saymaya devam edeyim mi. Seninkiler kara tren raylarının arasındaki kalasları bile ithal edecek vizyona sahiptiler.
Tayyip'e'e ~ 6 yıl önce
Tayyip döneminde sadece havacılıkla ilgili üretilen bazı şeyler : SİHA ve İHA lar (marka ve türlerini de sen say) HÜRKUŞ (belki dalga geçiyorsundur basit diye ama asıl basit olan beyinleriniz) RADAR SİSTEMLERİMİZ (yerli olanlardan bahsediyorum) ELEKTRONİK KARIŞTIRICILAR (yerli olanlardan bahsediyorum) UYDULAR ATAK FÜZELER (isimlerini öğren, sana ödev, biraz araştır) Bunların hiçbiri basit şeyler değil. Diğer ürünleri de sen araştır
iha'ya ~ 6 yıl önce
ben de senin, iktidarın yalanlarını matah birşey gibi öven kalas vizyonunu seveyim !
Kapadokya ~ 6 yıl önce
Biz daha balonu uçurmasını bile bilmiyoruz. Ülkemizde her yıl yüzlerce balon kazası onlarca ölü ve yaralı meydana geliyor, bir de üretmeye kalkarsak bu facialar üçe beşe katlanır aman diyim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000