18 Eylül 2014, Perşembe 11:23:16

YERLİ AMBULİFT ÜRETİLDİ

Esenboğa Havalimanı Ekipman Üretim Müdürlüğü bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin ilk yerli Ambulift üretimini gerçekleştirdi.
  • BU ÜRÜNÜ TÜRKİYEDE ÇOK ESKİDEN BERİ YAPAN FİRMA VAR HAKKINI YEMİYORMUSUNUZ? ÇOK DAHA GELİŞMİLERİNİ YAPIYORLAR..
  • Sürekli seyahat ederim. Apronda bu ürünün yerli modellerini 10 yıldır görüyorum. "Ülkemizde ilk kez Kuruluşumuz tarafından imalatı gerçekleştirilen bu ürün" açıklaması güldürdü. Üründe uzay mekiği değil hani, hidrolik makas :)
  • Bu ilk yapılmadı ki. Türkiye'de bunun daha gelişmişini yapan tek bir firma var. Gerçekten emeğe saygı....
  • Bir yerden başlamak gerekiyordu, önemli olan cesaret edip bir şeyler yapabilmek. Zamanla estetik bir görünüm kazanır. Emeği geçenleri kutluyorum...
  • Bunun bir ar-ge çalışması olduğu açıkça vurgulanmış,hiçbi şey bilmiyorsanız internetten dünya örneklerine bakın bu tasarımın benzerleri var ve kulanılıyor,altı üstü bikaçmetre gidip ambulansa hasta indirecek veya bindirecek,ama yok illa birilerini eleştirmek için türk işçi teknisyeninin emeği ve alınterine çamur atmak ayıp, yurtdışına tonla döviz verip almak daha mı iyi,eminimki bunu geliştirip daha iyisini yaparlar.Özel firma reklamı yapacağınıza bu devlete ve emek verenlere biraz sabır ve saygı lütfen. Ha bide yanlış hatırlamıyorsam bikaç sene önce mobil kule yapmışlar,televizyon ve gazetelerde çıkmış ve beğenilmişti,her gittiği yerden uçak indirebiliyordu.Emekli bir havacı olarak diyorumki meyve veren ağaç taşlanır.
  • Tamam estetik olmayabilir. Ancak Türk mühendisi ve Türk işçisinin ülkemizde ilk defa işe yarar bir ambulift aracı üretmesi size niye bu kadar rahatsız etti anlamak güç. Unutulmaması gereken bir başka husus da bu araç bir ARGE ürünü olup ilk üretimdir. Geliştirilebilir, daha estetik yapılabilir. Eleştirilere açığın ancak biraz daha seviyeli olmak şartı ile.
  • Aviator rumuzlu arkadaşın yazdıklarına highloader hariç katılıyorum. Sürücü kabini olmaması ayrı, üzerine güvenlik kulübesi kondurulmuş olması ayrı çirkin. Buna başarı diyen zihniyete acımak gerek. Hasta olsam ben de binmem, bırakın kendim giderim derim.
  • verin malzemeyi, bundan çok daha iyisini tasarlamazsam namerdim, hem tasarım hem de imalat, bu ne ya.
  • Bu ne yaw?... Ben hasta olsam buna binmem.
  • 11 saatlik ucustan gelen ekibe 45 dk ambulift bekletmeyecekseniz seve seve gelsin tabi.

Yıllardır yurt dışından ithal edilerek havalimanlarında kullanılan hasta nakil araçlarının (Ambulift) artık DHMİ atölyelerinde imal edileceğini belirten DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal; konveyör, el bagaj arabası, ışıklı rüzgâr tulumu, konturpua, mobil kule gibi imalatların kurum imkânlarıyla üretilmesinin önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Bir AR-GE çalışması olarak geliştirilen ve tamamen DHMİ’nin mühendis ve teknisyenlerinin bilgi, proje ve emeği ile imal edilen bu tip araç ve sistemlerin üretilmesi nedeniyle tebrik ve takdirlerini dile getiren Orhan Birdal şöyle konuştu:  “DHMİ kurumsal kimliğinin bu tür projelerle daha da gelişip tanınarak önem kazanmakta. Yeni üretilen Ambulift aracı yürüyüş motorlu şase, hidrolik çapraz makaslarla uçağa 3,5 metre yükselebilen kabin kısmı, jeneratör ile hidrolik sensörlü uçağa bindirme ve indirme kısımlarından meydana geliyor. Ülkemizde ilk kez Kuruluşumuz tarafından imalatı gerçekleştirilen bu ürün yurt dışı maliyetinin  % 10’u gibi bir rakamla Müdürlüğümüz ekiplerince imal edildi.  Bu tür güzel ve önemli çalışmalardan dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum. DHMİ Genel Müdürlüğü’nün havacılık alanında ki çalışmaları artarak devam edecek.”



YERLİ AMBULİFT ÜRETİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

EMEĞE SAYGI ~ 9 yıl önce
BU ÜRÜNÜ TÜRKİYEDE ÇOK ESKİDEN BERİ YAPAN FİRMA VAR HAKKINI YEMİYORMUSUNUZ? ÇOK DAHA GELİŞMİLERİNİ YAPIYORLAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 9 yıl önce
Sürekli seyahat ederim. Apronda bu ürünün yerli modellerini 10 yıldır görüyorum. "Ülkemizde ilk kez Kuruluşumuz tarafından imalatı gerçekleştirilen bu ürün" açıklaması güldürdü. Üründe uzay mekiği değil hani, hidrolik makas :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport Equipment ~ 9 yıl önce
Bu ilk yapılmadı ki. Türkiye'de bunun daha gelişmişini yapan tek bir firma var. Gerçekten emeğe saygı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALİH ÇUBUK ~ 10 yıl önce
Bir yerden başlamak gerekiyordu, önemli olan cesaret edip bir şeyler yapabilmek. Zamanla estetik bir görünüm kazanır. Emeği geçenleri kutluyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz emeğe saygı ~ 10 yıl önce
Bunun bir ar-ge çalışması olduğu açıkça vurgulanmış,hiçbi şey bilmiyorsanız internetten dünya örneklerine bakın bu tasarımın benzerleri var ve kulanılıyor,altı üstü bikaçmetre gidip ambulansa hasta indirecek veya bindirecek,ama yok illa birilerini eleştirmek için türk işçi teknisyeninin emeği ve alınterine çamur atmak ayıp, yurtdışına tonla döviz verip almak daha mı iyi,eminimki bunu geliştirip daha iyisini yaparlar.Özel firma reklamı yapacağınıza bu devlete ve emek verenlere biraz sabır ve saygı lütfen. Ha bide yanlış hatırlamıyorsam bikaç sene önce mobil kule yapmışlar,televizyon ve gazetelerde çıkmış ve beğenilmişti,her gittiği yerden uçak indirebiliyordu.Emekli bir havacı olarak diyorumki meyve veren ağaç taşlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tamam estetik olmayabilir. Ancak Türk mühendisi ve Türk işçisinin ülkemizde ilk defa işe yarar bir ambulift aracı üretmesi size niye bu kadar rahatsız etti anlamak güç. Unutulmaması gereken bir başka husus da bu araç bir ARGE ürünü olup ilk üretimdir. Geliştirilebilir, daha estetik yapılabilir. Eleştirilere açığın ancak biraz daha seviyeli olmak şartı ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEVLET UYUMASIN ~ 9 yıl önce
BU ÜRÜNÜN YAPILAN EN GELİŞMİŞ HALİ VAR ZATEN, BİRAZ DA O FİRMAYI DESTEKLESİNLER BUNUN MOBİL OLANINI YILLAR ÖNCE YAPTILAR YAPIYORLAR... ÜSTELİK AR GE ÇALIŞMLARI İLE DEVLET GÖZÜNÜ AÇSIN AMERİKAYI 10 DEFA KEŞFETMEYE GEREK YOK OLANI GELİŞTİRSİN MADEM ÖYLE..
Aviator'a ~ 10 yıl önce
Aviator rumuzlu arkadaşın yazdıklarına highloader hariç katılıyorum. Sürücü kabini olmaması ayrı, üzerine güvenlik kulübesi kondurulmuş olması ayrı çirkin. Buna başarı diyen zihniyete acımak gerek. Hasta olsam ben de binmem, bırakın kendim giderim derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu mu ~ 10 yıl önce
verin malzemeyi, bundan çok daha iyisini tasarlamazsam namerdim, hem tasarım hem de imalat, bu ne ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abu... ~ 10 yıl önce
Bu ne yaw?... Ben hasta olsam buna binmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
11 saatlik ucustan gelen ekibe 45 dk ambulift bekletmeyecekseniz seve seve gelsin tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000