06 Haziran 2011, Pazartesi 08:32:30

YERE ÇAKILAN UÇAKTAN KURTULAN OLMADI

Kanada'nın Alberta eyaletinde meydana gelen bir uçak kazasında, küçük uçağın 5 bin metre yükseklikten 300 kilometre hızla çakıldığı yerde 3 metrelik bir çukur açtığı, olayda 2 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Kanada Ulaştırma Güvenliği Kurulundan yapılan açıklamada, British Colombia eyaletinin Kelowna Havaalanı'ndan Alberta'ya gitmek üzere cuma günü havalanan, ''Mooney M20C Turbo'' tipi 4 kişilik yolcu uçağının kaybolması üzerine araştırma başlatıldığı kaydedildi. Varış noktası ile de irtibata geçen arama ekipleri, uçağın Alberta kırsalında Bashaw kenti yakınlarında düştüğünü saptadı.

www.flightaware.com isimli ücretsiz hava trafik hizmeti veren site yetkilileri, Kanada Kraliyet Atlı Polisi'ne (RCMP) dayandırdıkları bilgide, kendilerinden destek alan pilotun 17 bin feet yükseklikte (5 bin 182 metre) seyrederken uçağın kontrolünü kaybettiğini ve saatte 300 kilometre hızla yere çakıldığı aktarıldı.

Uçağın düştüğü yerde 3 metre derinliğinde bir çukur meydana gelirken, yaşları 38 ile 44 olan, soyadları açıklanmayan Dean ve Lee isimli iki kişi kazada hayatını kaybetti. Ölenlerin yakınları, kardeş olduğunu belirttikleri Dean ve Lee'nin, akrabalarının düğünü için Alberta'ya gelmekte olduklarını açıkladılar.
YERE ÇAKILAN UÇAKTAN KURTULAN OLMADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000