20 Mayıs 2015, Çarşamba 07:50:24

Yenişehir'de yolcu sayısı 31 bini geçti

Yenişehir Havalimanı 15 yıl sonra hedeflediği doluluğa ulaşmaya başladı. İlk 4 ayda yolcu sayısını 6 kat artırarak 31 bin 524’e çıkaran havalimanı, lojistikte de öne çıkmak için gümrük kapısı istiyor
  • Şehir merkezinden ulaşım sorunu yok cümlesine katılmıyorum. O otobüs biryerlerden kalkıp havalimanına gidiyor olabilir ama kaç insan bunu biliyor? Mesela diyarbakır uçağı saat 7 de kalkıyor ve bu uçak için belediyenin kaç numaralı otobüsü ne zaman nerelerden geçiyor hiç bilgi yok. Tanıtım sıfır. Diğer seferler için de durum böyle. Şehirde her şey ayaklı gazete misali yayılıyor. Sağlıklı bilgi kaynağı yok. Bilgi teknoloji çağında internette havalimanına çalışan otobüsün hat ismine ve saatine bile ulaşamıyorsam nasıl yüzde yüz dolu kalkacak bu uçaklar bilmiyorum.
  • Orgiden başka fuzuli havalimanı yok herhalde.
  • Bursa' nın her yere yolcusu olur. Birisi Ankara tutmayabilir demiş ama oraya Borajet günde 2 sefer yapıyordu, havaalanı-şehir merkezi servisi olmamasına rağmen doluluk oranı yine de fena değildi. Üstelik ATR lerle. Onca yıl uçtuk, yolcu şikayetleri hep aynı. Meydandan Şehir merkezine git gel sıkıntısı. Bursa Büyükşehir Belediyesi sorunu çok iyi biliyor, ancak pastadaki büyük payı kendisine ayırmak için Havayolu Şirketi bile kurmayı planlamadılar değil hani. O değil de ticari sondaj ve duyulurluk için onca sene boş boş bekleyen meydadan uçuşlar için 2000 yılından beri Borajeti kullanıp, sonrasında kenara almaları çok ilginç. Mesela Bursa Belediyesi Borajetin sattığı ATR leri alıp, hayalini kurduğu havayolunu kurarak çok nefis bir proje uygulayabilirdi. Hele bir de raylı taşımayı havaalanına kadar uzatsınlar, görün siz o zaman Bursa gerçekten nasıl uçuyor. Üniversitesi var, Turizmi var, Otomotiv sektörünün kalbi burada, Tekstil sektöründen bahsetmeye bile gerek yok. Potansiyel süper.
  • Uşak -Adıyaman veya Uşak-Gaziantepde iyi tutar...bilinmeyen büyük bir potansiyel
  • Yenilehire seneler önce sun expres erzurum trabzon ve diyarbakır seferleri vardı doluluk oranları yine iyiydi tutmama gibi bi sorun yok saw açılmasıyla seferler oraya kaymıştı şimdi yeniden sefer olması sevindirici 2010dan beri öger yazın düseldorf seferleri vardı neden bu yaz yapılmıyor anlamış degilim bursa öger acentasıda gecen seneler iyiydi bu sene neden açılmadı bilmiyoruz diyor inş düseldorf seferleri tekrardan açılır
  • Küçük uçaklarla 3.havalimanına bağlantısı sağlanırsa uçar!!
  • Bilmeyende Yenişehir Havalimanından hac ve umre seferleri bu yıl yapılıyor sanacak..yorum yaparken işkebe-i kübradan sallamayın...bu sene havalimanı 2 aydır en yoğun günlerini geçiriyor...diyarbakır ve muş seferlerinin başlamasıyla aylık 8-10 bin yolcuya ulaşacağına eminim...
  • diger bolgesel havaalanlarinin basina. Butun mesele dogru saat ve hatti planlayabilmekte.
  • Ankara tutmayabilr. AMA diyarbakir tutar bence.
  • Hac -umre seferleri sayesinde şişirme sayılar.

Yenişehir Havalimanı 15 yıl sonra hedeflediği doluluğa ulaşmaya başladı. İlk 4 ayda yolcu sayısını 6 kat artırarak 31 bin 524’e çıkaran havalimanı, lojistikte de öne çıkmak için gümrük kapısı istiyor

Kent merkezine uzak olması nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan, hizmete açıldığı 2000 yılından bu yana tam kapasite çalıştırılamayan Yenişehir Havalimanı sonunda özlenen hareketliliği yakaladı. Havalimanı yeni başlayan seferler ve kent merkezinden ulaşım sorununun çözülmesi sayesinde ilk 4 ayda yolcu sayısını 6 kat artırdı.

Yıllık 2 milyon 250 bin yolcu kapasitesine sahip olan Yenişehir Havalimanı’nın ocak ayında 5 bin 300 olan yolcu sayısı nisan ayında 31 bin 524’e yükseldi. Yılın ilk 4 ayında yolcu taşımacılığı 6 kat artış gösterdi. Havalimanına iniş yapan uçak sayısında da ilk 4 ayda ciddi bir hareketlilik gözleniyor. Ocak ayında 81 olan ticari uçak hareketi, nisan ayında 335’e çıktı. Ocak ayında yük taşımaya yönelik 148 olan uçak hareketi nisan ayında 499’a ulaştı. Öte yandan Bursalılar 26 Mayıs itibari ile haftada iki kez düzenlenecek seferlerle Muş’a uçabilecek. Ayrıca, devam eden Erzurum ve Trabzon seferlerinin yanı sıra 22 Mayıs’ta Ankara’ya 23 Mayıs’ta da Diyarbakır’a seferler başlatılacak. 23 Mayıs itibariyle başlayacak olan Diyarbakır – Bursa seferleri haftada iki gün karşılıklı olarak yapılacak. 26 Mayıs itibariyle de salı ve pazar günleri olmak üzere karşılıklı olarak Muş’a seferler düzenlenecek. Mart ayında başlatılan Erzurum ve Trabzon seferlerine yoğun ilgi olması Anadolu Jet’in diğer illere de sefer başlatmasına neden olurken, 149 kişilik uçaklarla başlatılan seferler 189 kişilik uçaklarla devam ediyor.

Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, yaptığı açıklamada şubat ve mart aylarında uçuşların olmaması nedeniyle istatistiklerin düşük seyrettiğini, aslında havalimanındaki hareketlilikte yüzde 100’e yakın bir artış olduğunu kaydetti. Pak; “2-3 ay sonra bakıldığında farklı bir tablo ortaya çıkacaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin havalimanına ücretsiz ulaşım sağlanması Yenişehir Havalimanı’nın yeniden canlanmasın sağladı. Şimdi şehir merkezinin yanı sıra İnegöl, İznik ve Yenişehir’den de servisler bulunuyor. 149 kişilik uçaklarla başlayan seferler bugün 189 kişilik uçaklarla devam ediyor. Doluluk oranı yüzde 100’e çok yakın. Güzel bir ortalama yakaladık. Şu anda sadece Anadolujet’in seferleri bulunuyor” dedi.

İstatistiklerde yer almayan charter uçakların da Yenişehir’e çok fazla hareketlilik sağladığına vurgu yapan Recep Pak, “Her hafta Bursa’daki yabancı firmaların yetkilileri özel uçaklarla gruplar getiriyor. Ayrıca spor kulüpleri, kışın Rusya ve Ukrayna’dan turist kafileleri de geliyor. Temmuz ayında 2 ay süreyle haftada iki gün Türk Hava Yolları’nın Kuveyt’ten karşılıklı seferleri başlayacak. Umre ve hac organizasyonlarında da Yenişehir Havalimanı çok fazla kullanılıyor” açıklamasını yaptı. Yük taşımacılığı noktasında zayıf olan Yenişehir Havalimanı’nın canlandırılması için de dernek ve odaların çalışmalar yürüttüğüne değinen Pak, burada bir gümrük açılması halinde yük taşımacılığının da artacağını ifade etti.

İş dünyası gelişmelerden umutlu

Free shoplar, yolcu bekleme salonları yenilenmeli

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yedikardeş: Bursa hem iş dünyası hem de turizm açısından çekim merkezi. Hava ulaşımı ihracat pazarlarına ulaşım ve yurtdışı konukların gelip gitmesi açısından iş dünyası için çok önemli hale geldi. Bu bakımdan Yenişehir Havalimanı’nda başlayacak seferler önemli. Başlayan hareketlilikle birlikte Yenişehir Havalimanı’nda da kapalı otopark, free shoplar, yolcu bekleme salonlarının yenilenmesi gibi düzenlemeler yapılmalı.

Balkanlar'a da seferler başlatılmalı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Aytuğ Onur: Yurtiçi seferlerin artmasıyla Yenişehir Havaalanı’nın aktif hale getmesi iş dünyası adına sevindirici bir gelişme. Balkanlar’a da seferlerin başlatılması gerekiyor. Bizim de tüm çabamız bu yönde. Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Saray-Bosna ekseninde Bükreş, Belgrat gibi noktalara da seferler başlatılmalı. Bursa’nın Balkanlarla olan tarihi ve kültürel yakınlığını ticari birlikteliğe çevirmek için bu girişim önemli olacaktır. Seyahat acentelerinin de kent tanıtımı için Bursa’yı merkez alarak plan yapması gerekiyor. (Dünya)

Yenişehir'de yolcu sayısı 31 bini geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Mehmet ~ 9 yıl önce
Şehir merkezinden ulaşım sorunu yok cümlesine katılmıyorum. O otobüs biryerlerden kalkıp havalimanına gidiyor olabilir ama kaç insan bunu biliyor? Mesela diyarbakır uçağı saat 7 de kalkıyor ve bu uçak için belediyenin kaç numaralı otobüsü ne zaman nerelerden geçiyor hiç bilgi yok. Tanıtım sıfır. Diğer seferler için de durum böyle. Şehirde her şey ayaklı gazete misali yayılıyor. Sağlıklı bilgi kaynağı yok. Bilgi teknoloji çağında internette havalimanına çalışan otobüsün hat ismine ve saatine bile ulaşamıyorsam nasıl yüzde yüz dolu kalkacak bu uçaklar bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 9 yıl önce
Orgiden başka fuzuli havalimanı yok herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servis ~ 9 yıl önce
Bursa' nın her yere yolcusu olur. Birisi Ankara tutmayabilir demiş ama oraya Borajet günde 2 sefer yapıyordu, havaalanı-şehir merkezi servisi olmamasına rağmen doluluk oranı yine de fena değildi. Üstelik ATR lerle. Onca yıl uçtuk, yolcu şikayetleri hep aynı. Meydandan Şehir merkezine git gel sıkıntısı. Bursa Büyükşehir Belediyesi sorunu çok iyi biliyor, ancak pastadaki büyük payı kendisine ayırmak için Havayolu Şirketi bile kurmayı planlamadılar değil hani. O değil de ticari sondaj ve duyulurluk için onca sene boş boş bekleyen meydadan uçuşlar için 2000 yılından beri Borajeti kullanıp, sonrasında kenara almaları çok ilginç. Mesela Bursa Belediyesi Borajetin sattığı ATR leri alıp, hayalini kurduğu havayolunu kurarak çok nefis bir proje uygulayabilirdi. Hele bir de raylı taşımayı havaalanına kadar uzatsınlar, görün siz o zaman Bursa gerçekten nasıl uçuyor. Üniversitesi var, Turizmi var, Otomotiv sektörünün kalbi burada, Tekstil sektöründen bahsetmeye bile gerek yok. Potansiyel süper.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
sizin dediğiniz şekilde veya başka bir yöntemler kuracaktı, yerel seçim reklamı değilse, girişime de başlamıştı. ancak SHGM dur dedi, o izin vermeden ve başvuruyu onaylamadan uçamıyorsunuz. hükümet, tamam biz yapacağız, sıkıntıyı aşmanıza yardımcı olacağız dedi ve Erz - Trb direk sefer başladı, Dit - Muş direk seferler başlıyor, Ank aktarmaları tüm Anadolu yine başlyor Ctesiden itibaren. yoksa Bursa Havayolları Kuruluyordu.
SHGM' ye ~ 9 yıl önce
Anlaşıldı o zaman. Başbakan yardımcısı Bülent ARINÇ Ankara-Bursa uçuşlarını çok sık kullanıyordu. Demek ki sonunda Bursa' ya devlet eli desteğini vererek Anadolujet aracılığı ile işi çözdü. Zaten en ucuzu ve en kolayı yapıştırın devletin KİT' ine ister zarar etsin ister etmesin namı yürüsün olsun bitsin. Bu hükümet THY' ye öyle bir yapıştı ki, bir yandan Atatürk' ten sözüm ona nefret ediyor ve adını bile zikretmekten imtina ediyorlarken, diğer yandan da gösterdiği yoldan (İstikbal Göklerdedir sözüne binaen) hiç durmadan yürüyorlar. Eğer Bülent ARINÇ' ın dedesinin Kubilay' ı katledenlerden biri olduğu ve bu yüzden de asılarak idam edildiği düşünülür ise "Dostlarını yakın tut, düşmanlarını ise çok daha yakın" sözünü iyi uyguluyor demektir.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uşak -Adıyaman veya Uşak-Gaziantepde iyi tutar...bilinmeyen büyük bir potansiyel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursalı ~ 9 yıl önce
Yenilehire seneler önce sun expres erzurum trabzon ve diyarbakır seferleri vardı doluluk oranları yine iyiydi tutmama gibi bi sorun yok saw açılmasıyla seferler oraya kaymıştı şimdi yeniden sefer olması sevindirici 2010dan beri öger yazın düseldorf seferleri vardı neden bu yaz yapılmıyor anlamış degilim bursa öger acentasıda gecen seneler iyiydi bu sene neden açılmadı bilmiyoruz diyor inş düseldorf seferleri tekrardan açılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Küçük uçaklarla 3.havalimanına bağlantısı sağlanırsa uçar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet yani ~ 9 yıl önce
Bursa şehri ve havaalanı, diğer şehirler kadar elzem olarak İst - Ank - İzm'e havadan bağlantı ihtiyacı içinde olan bir şehir değil. hepsinin ortasında ve hepsine makul uzaklıkta. Havadan bağlantı gerekli mi evet, shuttle gibi ve şehir içi, havaalanından veya metro ile ulaşılabilen şu anki Yenişehir havaalanından olur, çalışır. ama Bursada hava ulaşımının gerçek anlamda vücut bulması, her şehre sabah erken ve her gün uçuş olması ile mümkün, yani Bursa küçüjk müçük kendi çağında bir base olmalıdır. Bütün diğer şehirler Batıya kuzeye İstanbula uçar, Bursa doğua güneye Anadoluya uçar, fark anlaşılabiliyor mu? (İzmir ve İstanbul gibi yani )
hac-umre ~ 9 yıl önce
Bilmeyende Yenişehir Havalimanından hac ve umre seferleri bu yıl yapılıyor sanacak..yorum yaparken işkebe-i kübradan sallamayın...bu sene havalimanı 2 aydır en yoğun günlerini geçiriyor...diyarbakır ve muş seferlerinin başlamasıyla aylık 8-10 bin yolcuya ulaşacağına eminim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerisi ~ 9 yıl önce
diger bolgesel havaalanlarinin basina. Butun mesele dogru saat ve hatti planlayabilmekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ankara tutmayabilr. AMA diyarbakir tutar bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hac -umre seferleri sayesinde şişirme sayılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000