13 Aralık 2018, Perşembe 09:09:39

"Yenişehir Havalimanı'nın adı değiştirilsin" önerisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Üyesi Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Havalimanı'nın adının değiştirilmesini teklif etti.
  • Yenişehir Hava Limanının yeni ismi "Mustafa ASGİN" olsun !!! Kimsenin düşünemediği ve sayın Milletvekilimizin dahice bu tespitinden dolayı, bu hava limanına onun isminin verilmesi ve gelecek nesillere böyle dahice fikirlerle ülkelerine hizmet etmeleri için bir örnek verilmelidir.... Acaba bu meydandan hiç uçmuş mu, bu meydana bir ağaç dikmiş mi, bir çivi çakmış mı? Bilmediğimden soruyorum, bir şey ima etmiyorum.
  • AKP nin çok iyi yaptığı işlerin başında semt,kent,sokak,durak isimlerini değiştirmek geliyor. Çok şükür bizim sokağın üç ismi var. Sokak başında, navigasyonda,PTT de farklı isimler yüzünden kapıya gelenlerle lüzumsuz münakaşalar yapıyoruz, ailecek bayağı eyleniyoruz.
  • Bursa ve Bilecik in tam ortasında iki sehrede 40 km olan bu alanın daha iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Antalya ucuslarini bekliyoruz. Ankara aktarmali seferlerın talep gormedigide bir gerçek
  • Bursa-Yenişehir Havalimanı için çok faydalı olur..
  • Millet aç aç adamlar hâlâ havalimanı adı konusuyorlar. Bursaya daha fazla yatırım nasıl yapılır fabrika açalım destekleyelşm demiyor da
  • Bursa-Yalova-Sabiha Gökçen şeklinde bir ekspres tren hattı yapılsa çok daha iyi olur bence. Ama bunun Osmangazi Köprüsü yapılırken düşünülmesi gerekiyordu aslında.
  • Bursa - Bilecik arasında bir türlü bitirilemeyen hızlı tren faliyete geçer ve havalimanı bağlantısı sağlanırsa, iki kente de kolay ulaşım sağlanacağı için kullanılırlığı artar.
  • İsmi haydar dümen olsun HD airport
  • Hub dır o hub, hap olsa duramazsın.
  • AFERİN diyorum sayın milletvekiline... Adını duyurmuş oldu. Bu teklifini CV'sine başarı olarak yazdırabilir seçmenlerine de icraat diye yutturabilir. İnanacak, alkışlayacak adam bol şükürler olsun(!) memleketimde...

Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Üyesi Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Havalimanı adının Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesini ve uçuş yoğunluğunun arttırılarak daha aktif hale getirilmesini TBMM gündemine taşıdı.

Bursa kamuoyunun uzun süredir beklediği havalimanının daha aktif olarak kullanılması talebi TBMM gündemine geldi. AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Mustafa Esgin, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Funda Ocak’ın katıldığı komisyon toplantısında konuşarak, havalimanının daha aktif kullanılması konusundaki görüşlerini gündeme getirdi.

Esgin şunları söyledi: “Türkiye son yıllarda havayolu taşımacılığında önemli mesafeler aldı. Ülkemizdeki 56 havalimanından birisi de Bursa Yenişehir Havalimanı. Aslında 2011 yılında hizmete girmişti. Kargo binası olan özellikli havalimanlarından birisi olan Bursa Yenişehir Havalimanımız özellikle yaş sebze ve meyve ihracatı, tekstil ve otomotiv ürünleri ihracatı başta olmak üzere sanayi ve tarım kenti Bursa’mızda yeterli derecede kullanılamıyordu. BTSO’nun bu anlamda kargo binasını kiralamasıyla birlikte havalimanımızın artık daha etkin kullanılacağına inanıyorum. Fakat havalimanımız genel olarak değişik nedenlerle etkin kullanılamamaktadır. Bunun en önemli iki sebebinden birisi tıpkı Ankara Esenboğa Havalimanının kente uzaklığında olduğu gibi Bursa Yenişehir Havalimanı da kent merkezimize uzak olması Bursa kamuoyunda yoğun bir şekilde yadırganmaktadır. İkinicisi de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Bursa’ya yakınlığı, tabi otoyol ve Osmangazi Köprüsü ile bu mesafe daha da yakınlaştı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın elimizdeki verilere göre yüzde 27 doluluğu Bursa yolcuları tarafından karşılanmaktadır. Anadolu Jet 3’ncü hap noktası olarak Bursa’yı gördüğünden dolayı 5 destinasyondaki düzenli uçuşlarımızda doluluk oranları yükseldi. Bursa her geçen yıl gelişmekte ve büyümektedir. Bursa’mızda siyaset üstü bir anlayış ile kentimizdeki sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri, turizmciler ve iş dünyası temsilcilerinin bir araya gelerek havalimanın daha yoğun kullanılması yönünde yüksek oranda birliktelik ve talep var. Yenişehir Havalimanı Bursa'nın tek resmî Uluslararası nitelikteki havalimanıdır. Yenişehir Havalimanı adının bu yönüyle Bursa Havalimanı (Bursa Airport) olarak değiştirilmesi, ayrıca Havalimanımızın daha yoğun ve aktif olarak yurt içi uçuşlarının arttırılması ve yurt dışı uçuşlara açılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte burada gündeme getirmek istiyorum ki; havalimanımızın charter uçuşlarda teşvik kapsamına alınması yine öncelikli taleplerimizden birisidir" 

"Yenişehir Havalimanı'nın adı değiştirilsin" önerisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Kpt ~ 5 yıl önce
Yenişehir Hava Limanının yeni ismi "Mustafa ASGİN" olsun !!! Kimsenin düşünemediği ve sayın Milletvekilimizin dahice bu tespitinden dolayı, bu hava limanına onun isminin verilmesi ve gelecek nesillere böyle dahice fikirlerle ülkelerine hizmet etmeleri için bir örnek verilmelidir.... Acaba bu meydandan hiç uçmuş mu, bu meydana bir ağaç dikmiş mi, bir çivi çakmış mı? Bilmediğimden soruyorum, bir şey ima etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorunlu vatandaş ~ 5 yıl önce
AKP nin çok iyi yaptığı işlerin başında semt,kent,sokak,durak isimlerini değiştirmek geliyor. Çok şükür bizim sokağın üç ismi var. Sokak başında, navigasyonda,PTT de farklı isimler yüzünden kapıya gelenlerle lüzumsuz münakaşalar yapıyoruz, ailecek bayağı eyleniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bebka / Bursa-Bilecik-Eskişehir iyi degerlendirilmeli ~ 5 yıl önce
Bursa ve Bilecik in tam ortasında iki sehrede 40 km olan bu alanın daha iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Antalya ucuslarini bekliyoruz. Ankara aktarmali seferlerın talep gormedigide bir gerçek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Bursa-Yenişehir Havalimanı için çok faydalı olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 5 yıl önce
Millet aç aç adamlar hâlâ havalimanı adı konusuyorlar. Bursaya daha fazla yatırım nasıl yapılır fabrika açalım destekleyelşm demiyor da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
Bursa-Yalova-Sabiha Gökçen şeklinde bir ekspres tren hattı yapılsa çok daha iyi olur bence. Ama bunun Osmangazi Köprüsü yapılırken düşünülmesi gerekiyordu aslında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Tebrikler, harika bir geçmişe yönelik ileri görüşlülük
ABC'ye ~ 5 yıl önce
Osmangazi köprüsü yapılırken hızlı tren hattı da düşünülüyordu ama çok masraflı olur diye vazgeçildi. Eğer hızlı tren olsaydı İzmir'e yapılan uçak seferlerinde ciddi bir azalma olabilirdi.
Raylı Sistem ~ 5 yıl önce
Bursa - Bilecik arasında bir türlü bitirilemeyen hızlı tren faliyete geçer ve havalimanı bağlantısı sağlanırsa, iki kente de kolay ulaşım sağlanacağı için kullanılırlığı artar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferdi ~ 5 yıl önce
İsmi haydar dümen olsun HD airport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. "Hap" Noktası ~ 5 yıl önce
Hub dır o hub, hap olsa duramazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 5 yıl önce
AFERİN diyorum sayın milletvekiline... Adını duyurmuş oldu. Bu teklifini CV'sine başarı olarak yazdırabilir seçmenlerine de icraat diye yutturabilir. İnanacak, alkışlayacak adam bol şükürler olsun(!) memleketimde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal'e ~ 5 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Böyle kıymetli vekillerimiz olmasa ülkemizin hali ne olurdu...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000