20 Ekim 2016, Perşembe 09:32:10

Yeni terminal 20 ayda tamamlanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının temel atma törenine katıldı.
  • KAHRAMANMARAŞ YİNE ÖKSÜZ YETİM GİBİ YÜZÜNE BAKAN YOK
  • Bunların hepsi reklam. 5 Senede temel mi atılır. Ercanı rezil ettiler paraları topladılar şimdi de meydan yapıyorlar. Tecrübe dersen sıfır. Sadece siyasi destek yetti. Yazıklar olsun sizlere.
  • Akilli rumuzlu hurafe beyinli akepeliye cevap yazacaktim ama baktim 2 kapağı var yazmışlar benden önce gerek kalmadi. :)
  • Dünya Türkiye'den ibaretse evet Ercan Kıbrıs ın dünyaya açılan kapısı olabilir.
  • Türkiye'de 10 milyonluk bir kumar potansiyeli var mı?
  • Ak Parti yapar, nankör ler saf saf bakar
  • Bitiremezsiniz. Yarim kalır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Taş Yapı'ya bağlı T&T Airport'un işlettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

Törene Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, T&T Ercan Havalimanı Genel Müdürü Serhat Özçelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Ercan Havalimanı'nın yıllık 3,5 milyon yolcuya hizmet ettiğini belirterek, yeni yapılacak terminal binasının başlangıçta yılda 5 milyon yolcuya hizmet edeceğini, gerektiğinde zaman kaybetmeden 10 milyona çıkarılacak konsepte hazırlandığı ifade edildi.

Bakan Arslan, Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok başarılı uygulamalar yaptıklarını belirterek, geçmişte belli bir sınıfın bindiği ulaşım aracı olan uçağın, dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu hedef çerçevesinde bu sektörde çığır açtıklarını belirtti.

Havalimanı sayısının 26'dan 55'e çıktığını, yıllık 35 milyon olan havayolunu kullanan yolcu sayısının 180 milyonu aştığını anlatan Arslan, Türkiye'de başarılı bir şekilde uygulanan kamu özel işbirliğiyle 18 proje yaptıklarını ve yaklaşık 2,5 milyar dolarlık yatırım aldıklarını kaydetti.

Türkiye'nin en önemli projesi olan İstanbul 3. Havalimanı'nın, yatırım değerinin 10 milyar avronun üzerinde olduğunu anımsatan Arslan, "Biz geçmişte IMF'den 300-400 milyon dolarlık borçlanmayı sağladığımız zaman Türkiye olarak bayram ediyorduk. Onların temsilcisini havalimanından başlayarak davul zurna ile karşılıyorduk. Sadece bir havalimanına özel sektör marifetiyle yaptığımız yatırım 10 milyar avronun üzerinde bir rakam. Bu bizim gururumuzdur. O havalimanı marifetiyle günde 20 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bununla da yetinmeyeceğiz, bu havalimanında yılda 200 milyon yolcu uçuracağız. Amerika'dan kalkan uçağın, uçuş üssü İstanbul olacak, İstanbul'dan Uzakdoğu ve Afrika'ya yine biz transit merkezi olacağız." diye konuştu.

"Türkiye'de her ne olursa KKTC'de de aynısı olacak" diyen bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan varken, KKTC'yi ayrı tutmanın mümkün olmadığını dile getiren Arslan, "Ayrı tutulmadığımız için bir çok projeyi birlikte yapıyoruz. Amacımız KKTC'nin daha da büyümesi, daha da gelişmesi, ayakları üzerinde daha da sağlam durması ve Kıbrıs Türkü'nün, Türkiye'deki insanların kavuştuğu refah seviyesine kavuşması." şeklinde konuştu.

- "Yeni terminal binası 20 ayda tamamlanacak"

Arslan, Ercan Havalimanı'nın yıllık 3,5 milyon yolcuya hizmet ettiğini belirterek, yeni yapılacak terminal binasının başlangıçta yılda 5 milyon yolcuya hizmet edeceğini, gerektiğinde zaman kaybetmeden 10 milyona çıkarılacak konseptte hazırlandığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Bir şehre geldiğinizde ilk intibayı havalimanında edinirsiniz. Havalimanı ne kadar lüksse ne kadar kaliteli hizmet veriyorsa ne kadar günün teknolojisini barındırıyorsa o ülkeyi onunla özdeşleştirirsiniz ya da en sonra KKTC'den ayrıldınız aklınızda kalan yine havalimanı olur, havalimanındaki terminal olur. O yüzden bu modernlikteki bir proje KKTC'ye, Kıbrıs Türkleri'ne yakışır."

Denizbank'ın projeye 200 milyon avronun üzerinde yatırım yaptığını ve işletme sürecinde cironun neredeyse yarasını KKTC'ye vereceğini ifade eden Arslan, Denizbank'a teşekkür etti. Arslan, yeni terminal binasının 20 ayda tamamlanacağını kaydetti.

KKTC'ye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, 5 yeni projenin de bu sene sonuna kadar başlatılacağını ve iki yılda tamamlanacağını söyledi.

KKTC ile Türkiye'nin kaderinin, geçmişinin ve geleceğinin bir olduğunu dile getiren Arslan, "Herkes bunu bilsin. Biz, menfaat uğruna projelerde kader birliği yapmıyoruz. Biz, kaderimiz bir olduğu için bunun gereğini yerine getirmek üzere projelerde adımlar atıyoruz. Biz ne kadar ulaşılabilir ne kadar erişilebilir olursak ekonomimizin, ticaretimizin o kadar büyüyebileceğini, dünyada o kadar söz sahibi olabileceğini ve etkin olabileceğimizi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Ercan Projesi KKTC'nin dünyaya açılan pencesi olacak"

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de KKTC'nin en büyük projelerinden olan Ercan Projesi'nin KKTC'nin dünyaya açılan pencesi olacağını söyledi.

Söz konusu projenin tarım, turizm ve sanayide de KKTC'yi dünyayla kucaklaştıracağını anlatan Dürüst, "Bu proje tamamlandığında ülkemizin ayağa kalkmasının adımı atılacak." dedi.

Yeni terminal binasının inşaatının bugün başladığını ve burada işlerin iyi gittiğini herkesin anlayacağını vurgulayan Dürüst, yeni terminal binasının 2018'in ikinci yarısında tamamlanacağını kaydetti.

- "Güçlü bir gelecek için güçlü yatırımlara desteğimizi sürdüreceğiz"

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise yılda 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının Kıbrıs’a yakışan bir yatırım olduğunu ifade ederek, "Bizler Kıbrıs’ı, sahip olduğu doğal güzellikler ve özellikli konumuyla turizm potansiyelini en üst düzeyde yansıtan kritik öneme sahip bir yatırım destinasyonu olarak görüyoruz. Bu nedenle banka olarak taşın altına elimizi koyuyor, 200 milyon avro seviyesinde olan yatırım bedelinin finansmanı için 125 milyon avro tutarında ve yaklaşık 12,5 yıl vadeli proje finansman kredisi sağlayan tek banka olmanın gururunu taşıyoruz." diye konuştu.

Finansmanını üstlendikleri KKTC İçme Suyu Temini ve 5 yıldızlı yatırımlarının yüzde 81’ine kaynak sağladıklarını anlatan Ateş, Ercan Havalimanı’nın da ülke adına hatırı sayılır bir değer üreteceğine inancının tam olduğunu kaydetti.

Güçlü bir gelecek için güçlü yatırımlara desteklerinin süreceğini vurgulayan Ateş, şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yatırımcıların her türlü beklentileri doğrultusunda en uygun finansman kaynaklarını sunmak, işlerine katma değer sağlamak üzere çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Serhat Özçelik: "Gururluyuz"
T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik de törenin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

“2015 yılında ödediği 28 milyon TL tutarındaki kurumlar vergisi ile KKTC tarihinde en yüksek vergi veren şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2013 yılından bu yana Ercan Havalimanı’na yatırım yapmaya ve hizmet kalitesini her geçen gün artırmaya devam ediyor. OHSAS 18001, ISO 9001, ISO10002, ISO 14001 uluslararası kalite sertifikasyonlarına da sahip olan T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2018 yılsonu olarak öngörülen yeni terminal binasının açılışına kadar zorunlu olmadığı halde mevcut terminale yatırım yaparak, Ercan Havalimanı’nın standartlarını yükseltmiştir. Bu çerçevede hizmetlerimize devam edecek olmanın yanı sıra, yeni terminale geçene kadar da mevcut terminalde iyileştirmeler yapmayı sürdüreceğiz”.

TEMEL ATMA TÖRENİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Yeni terminal 20 ayda tamamlanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

İdris ~ 7 yıl önce
KAHRAMANMARAŞ YİNE ÖKSÜZ YETİM GİBİ YÜZÜNE BAKAN YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 7 yıl önce
Sadece Kahramanmaraş mı? Zonguldak ve Bursa da üvey evlat.
Bitmez ~ 7 yıl önce
Bunların hepsi reklam. 5 Senede temel mi atılır. Ercanı rezil ettiler paraları topladılar şimdi de meydan yapıyorlar. Tecrübe dersen sıfır. Sadece siyasi destek yetti. Yazıklar olsun sizlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akilli ~ 7 yıl önce
Akilli rumuzlu hurafe beyinli akepeliye cevap yazacaktim ama baktim 2 kapağı var yazmışlar benden önce gerek kalmadi. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Dünya Türkiye'den ibaretse evet Ercan Kıbrıs ın dünyaya açılan kapısı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Türkiye'de 10 milyonluk bir kumar potansiyeli var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKilli ~ 7 yıl önce
Ak Parti yapar, nankör ler saf saf bakar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 7 yıl önce
Çok güzel yaparlar. Mesela fetöyle imam nikahlı yaşayıp sonra kocalarindan şiddet görünce maduruz diye aglarlar.
he canim ~ 7 yıl önce
Satiyorsunuz ülkeyi parsel parsel. Sizin 2008 de çıkarttığıniz kanunla karadenizi araplar satin aliyor. Egeyi akdenizi ingilizler almanlar ruslar. Anadoluyu da israilliler satin aliyor. Dunyanin hangi ulkesinde yabanciya toprak satisi var hainler söyleyin bana. Amerika bile yabanciya ev satarken topragini yani evin üstünde durdugu arsasi devletin oluyor. Satin aldigin ev yıkılırsa avcunu yaliyorsun. Parsel parsel satiyirsunuz ülkemizi hainler.
insallah ~ 7 yıl önce
Bitiremezsiniz. Yarim kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000