16 Kasım 2011, Çarşamba 08:20:07

YENİ TARTIŞMA KONUSU 'EMİSYON'

2012 Ocak ayında yürürlüğe girecek olan yeni AB Emisyon Ticareti uygulaması, tartışma yarattı...
  • buna sadece karsi cikanlar rusya veya cin degilki rusyanin karsi cikmasi normal cunku o yonde cok ucagi var Turkiye icin ise bir arastirma yapilmali cunku bunun sadece dezavantaji degil avantajida var..eksileri artilari iyi hesaplanmali..Buna avrupadaki buyuk havayollarida karsi cikiyorlar aslinda..birde asil sorulmasi gereken sorulardan biride parayi alacak olan kurum bu parayla ne yapacak? birileri cikip havayi kirletiosun diye para alicak ..sonra bu parayla ne yapilacak? hava temizlenecekmi ?nerede kullanilacak yoksa birilerinin cebimi dolacak
  • Çünki toplantılara katılanların lisanları ve o konuda bilgileri yetersiz. Şu toplantı bitsede karıma, kızıma ne hediye alsam, akşam nerede yesem düşüncesinde olup, koşulanları, alınan kararlara, maalesef bilmeden evet için el kaldıranlar oldukça.... J60 yolu, nasıl kabul edildi! O toplantıda bizden kimse yokmuydu! Hııı ! Tail commender.
  • bu ülkede bu konu hakkında karşı çıkacak değil kafa yoracak bile insan bulmak oldukça zor, buradaki yorumları takip edin göreceksiniz zaten.
  • Türkiyedeki özel havayolları bu yıl yaklaşık 4.5 Milyon Euro ödeyecekler. THY de eminim çok daha fazlası. Ama kimse karşı çıkmıyor. Peki size bir soru. Neden Türkiyenin havası kirleniyor da biz bunun karşılığında her hangi bir para alamıyoruz? Neden avrupanın her dediğini sorgulamadan kabul ediyor ve sonra çok geç kalınca bir şeyler yapmaya başlıyoruz? Bu olay en az 2 sene önceden belliydi. Neden zamanında buna karşı çıkmadık? Bence bu tamamen haksız bir durum karşılıklılık ilkesine ters. En doğrusu bu olayın tamamen iptal edilmesi veya SHGM'nin buna karşı bir program başlatması olur bence.
Rusya Federasyonu başta olmak üzere pek çok ülke, AB ülkelerine gelen ve AB sınırları içerisinden kalkacak olan üçüncü ülke uçaklarına uygulayacağı Karbondioksit Salınımı Sertifikası uygulamasına karşı çıkıyor.

Avrupa Birliği (AB)’nin Ocak 2012’de yürürlüğe sokacağı havayolu şirketlerine yönelik yeni emisyon ticareti uygulaması tartışma yarattı. AB’nin 2005’te yürürlüğe giren AB Emisyon Ticareti Sistemi’ne havayollarını da dahil edeceği bu uygulamasına, başta Rusya Federasyonu olmak üzere Çin ve ABD karşı çıkıyorlar.
 
AB’nin çevre koruma ve hava kirliliğini önleme adına yürürlüğe sokacağı uygulamaya göre, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren AB ülkelerine inecek ve kalkacak olan üçüncü ülke uçakları Karbondioksit Salınımı Sertifikası’na sahip olmak zorunda. İlk başta kendilerine yüzde 85’lik ihtiyaçlarını karşılayacak bir sertifika verileceği, kalan kısmını ise daha az sertifikaya ihtiyacı olan şirketlerden ya da borsadan edinebilecekleri belirtiliyor. Böylece, uygulama ile AB’nin bir tür “emsiyon ticareti” yapacağı ve tek başına belirleyici olmak istediği ifade ediliyor.
 
Rusya Ulaştırma Bakanı Igor Levitin, uygulamayı “ayrımcılık” olarak nitelerken, uygulamanın hayata geçirilmesi halinde kendilerinin buna çok sert bir yanıt vereceklerini belirtti. Alman Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer ile Moskova’da yaptığı görüşmede de konuyu gündeme getiren Levitin, uygulamanın en azından şimdilik ertelenmesini teklif etti. Alman Bakan Ramsauer’in ise konunun AB hukukunu ilgilendiren bir konu olduğunu, dolaysıyla muhatabının da EB Komisyonu olduğunu belirttiği ifade ediliyor. 
 
Uygulamaya Rusya’nın dışında AB üyesi olmayan pek çok ülke de karşı çıkıyor. ABD daha da ileri giderek, kendi havayolu şirketlerine emisyon ticaretini yasaklamış durumda. Yeni uygulamanın kendilerine milyarlarca dolarlık ek yük getireceğini söyleyen ABD’li havayolu şirketleri daha  önce Avrupa Adalet Divanı’na başvurmuşlardı. Dünyadaki bir diğer süper güç olan Çin'de de pek çok havayolu şirketi konu ile ilgili olarak hukuki yollara başvuracaklarını bildirdiler. 
YENİ TARTIŞMA KONUSU 'EMİSYON'

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
buna sadece karsi cikanlar rusya veya cin degilki rusyanin karsi cikmasi normal cunku o yonde cok ucagi var Turkiye icin ise bir arastirma yapilmali cunku bunun sadece dezavantaji degil avantajida var..eksileri artilari iyi hesaplanmali..Buna avrupadaki buyuk havayollarida karsi cikiyorlar aslinda..birde asil sorulmasi gereken sorulardan biride parayi alacak olan kurum bu parayla ne yapacak? birileri cikip havayi kirletiosun diye para alicak ..sonra bu parayla ne yapilacak? hava temizlenecekmi ?nerede kullanilacak yoksa birilerinin cebimi dolacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çünki toplantılara katılanların lisanları ve o konuda bilgileri yetersiz. Şu toplantı bitsede karıma, kızıma ne hediye alsam, akşam nerede yesem düşüncesinde olup, koşulanları, alınan kararlara, maalesef bilmeden evet için el kaldıranlar oldukça.... J60 yolu, nasıl kabul edildi! O toplantıda bizden kimse yokmuydu! Hııı ! Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu ülkede bu konu hakkında karşı çıkacak değil kafa yoracak bile insan bulmak oldukça zor, buradaki yorumları takip edin göreceksiniz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiyedeki özel havayolları bu yıl yaklaşık 4.5 Milyon Euro ödeyecekler. THY de eminim çok daha fazlası. Ama kimse karşı çıkmıyor. Peki size bir soru. Neden Türkiyenin havası kirleniyor da biz bunun karşılığında her hangi bir para alamıyoruz? Neden avrupanın her dediğini sorgulamadan kabul ediyor ve sonra çok geç kalınca bir şeyler yapmaya başlıyoruz? Bu olay en az 2 sene önceden belliydi. Neden zamanında buna karşı çıkmadık? Bence bu tamamen haksız bir durum karşılıklılık ilkesine ters. En doğrusu bu olayın tamamen iptal edilmesi veya SHGM'nin buna karşı bir program başlatması olur bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000