22 Aralık 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Önce maaşları zamanında ödemeyi öğrensinler.
  • Shgm sadece tkya çalışır. . Tk ne derse Shgm onu yapar. Yalansa yalan deyin.
  • Atatürk Airportta tk uçağı genel havacılık apronundan yolcu alırken Shgm Atlasjet ve diğer şirketlere ahl ankara uçuşu nasıl versin? Onur ve Atlası ahlden sawa postalayacaklar. Fakat kabul etmiyorlar. En büyük nedeni bu ikisi. Tknin önünü açmak!
  • Rahmetli Sagıp Sabancı'nın o meşhur lafını hatırlayan var mı? "Kafa bu kafa" yatırımcı ülkeye yatırım yapmak istiyor. Milyon Dolarlık yatırım yaparak yüzlerce işsize iş imkanı yaratmak isyiyor bunlarda kalkmış eften püften sebeplerden yatırımcıya sorun çıkarıyorlar. Bu sorunları çıkaranlara tek bir sözüm var "İnşallh çolunuz çocuğunuz yıllarca işsiz kalır" başka ne denir ki? Şu hale bakarmısınız? yedinci sınıf Afrika ülkesinede bile böyle saçmalıklar olmaz.
  • myjet'in ankara merkezli düşünülmesi, sanırım THY ve küçük kardeşi anadolujet'in gözünü korkuttu; ne de olsa her ikisi de tekel ve esb'nin tatlı yükünü özel sektörle paylaşma niyetinde de değiller. işinize gelince pazar ekonomisi ve rekabet, işinize gelmeyince milli havayolu ve bayrak taşıyıcısı... olan biz Ankaralılara oluyor: esb-ahl arası THY'nin insafında uçup duruyoruz. SHGM ve THY ortaklığını tebrik etmek gerek..!
  • SHGM'nin bugünkü toplantısının konusuna bakarmısınız "Turizm potansiyelimizin artmasına yönelik charter operasyonlarının geliştirilmesiyle ilgili toplantı gerçekleştirildi" Sormazlar mı adama "bu ne lahana turşusu bu ne pehriz" Sen kurulacak hava yolu şirketlerine takoz ol sonrada kalk turizmi artırmak için toplantı yap. Ya kardeşim siz hiç "el atına binen tez iner" diye bir söz duymadınız mı? Türk turizminin gelişmesi için Türk hava yolu şirketlerinin gelişmesinden başka çare yoktur. Hakikaten de çok komik şeyler yapılıyor insan gülmemek için kendisini zor tutuyori
  • Türkiyede shgm'nin işlevi thy'nin çıkarlarını korumak olmuş malesef. Hak, hukuk, kanun, kural ve kaideler sadece thy'nin çıkarlarını korumak için kullanılması ya da kullanılmaması gereken araçlar olarak görülüyor. Havacılığın önünü açmak mı istiyorsunuz tek yapılması gereken shgm' yi kapatmak ve bir kanun çıkarıp şu an shgmde çalışan personelin havacılık alanında çalışmasını engellemek.
  • Isi halletti bile..
  • Bence hava yolu şirketi kurmak isteyenler bundan sonra ya tapu dairelerine ya da zirai mücadele başkanlıklarına müracaat etseler daha iyi olur. En azından onlardan en geç 1 ay içerisinde bizim iştigal alanımıza girmez diye bir cevap alma şansları var.
  • Yorumlarin tamami hava yollari icin birde ucus egitim organizasyonlari var.shgm 3 okuldan fazla okul olmasin diyor !

MY JET HAVAYOLARI'NA ENGEL NEDİR EY SHGM?

Farkında mısınız bilmiyorum ama; 2011 yılından itibaren havacılık sektöründe yaprak kımıldamıyor ve bana göre “durağan mı desem düşüş mü desem” adını koyamadığım bir dönemi yaşıyoruz. Girişimciler de her nedense bir şekilde engelleniyor ya da bir şekilde defans ile karşılaşıyor.

Birlikte bi’ bakalım isterseniz.

Kimse yanlış anlamasın ve kimse altında bir çapan aramasın. Düşündüklerimizi, gözlemlediklerimizi, bildiklerimizi, belgelendirdiklerimizi yazmakta bir sıkıntı yaşamıyoruz. Özgürce söyleyip, yazabiliyoruz.

Yaklaşık üç ay önce "SESSİZ SEDASIZ İKİ HAVAYOLU KURULUYOR" şeklinde bir yazı kaleme almıştım. Aradan geçen bunca zamana rağmen, SHGM kurulacak olan yeni havayolu şirketlerine izin vermedi. Batu Havayolları Kargo ile My Jet Havayolları'ndan bahsediyorum.

Batu Havayolları ile ilgili çok ilginç bilgiler geliyor. Bunları araştırma safhasındayım. Zaman içerisinde gelen bilgilerin doğruluğunu kanıtlayabilirsem bu bilgileri paylaşıyor olacağım.

Ne olacak peki?

Herşeyin SHGM'nin iki dudağı arasında olduğunu düşünürsek beklemekten başka çaresi yok bu iki yeni şirketin.

Ama anlamakta güçlük çektiğim şey şu; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü neden yeni oluşumlara soğuk bakıyor? Batan şirketlerin kötü imajı SHGM'yi karar vermekte güç durumda mı bırakıyor dersiniz?

Daha önce bir yazı yazarak fazlaca kurulan, havacılık eğitimi veren üniversitelere bakışımın negatif olduğunu bahsettiğim bir uzman havacı bana "Serbest piyasada iyi olan kalır. Bu sürecin yaşanması gerekir" demişti.

Evet; Türkiye'de çok sayıda havayolu şirketi batmış durumda. Benim bildiğim özel şirketlerin kurulma süreci olan 1985 yılından sonra altmış şirkete yakın havayolu batmış. Bu talihsiz bir durumdur. Lakin, ülkemizde havacılık kültürü oluşmuş durumda değil. Kanunlar ve yönetmelikler de henüz belli bir olgunluğa ulaşmış değil.

Bu sebeple SHGM, mali yeterlilikleri ve istenilen prosedürleri yerine getiren yeni şirketlerin derhal önünü açmak zorunda.

Daha rekabetçi bir havacılığın kime ne zararı olabilir ki?

MY JET Havayolları'nın sektöre yeni bir soluk getirmesine izin verilmeli.

Hala Ankara'ya Atatürk Havalimanı'ndan uçan özel bir şirket yok. THY'nin ambargosunu kıracak bir SHGM de yok. Bir dönem Atlasjet Havayolları'na verilen bu hak maalesef siyasetin baskısı ile engellenmişti. Ankara'da THY karşısında özel sektöre de şans verilmeli. MY Jet, Ankara base ile uçacaksa Atatürk'e de uçmalı. Hatta, Atlas, Onur gibi AHL merkezli şirketlere de bu hak verilmeli. Böylelikle de rekabette yaşanacak olan fiyat düşümleri yolcuya yarayacaktır.

"Sabiha Gökçen'den Ankara uçuşları var" savunmasının hükmü yoktur.

SHGM'nin daha cesur kararlar vermesi gerekir. MY Jet, Batu veya her kim olursa olsun havayolu şirketi kurmak istiyorsa kurulmalı. Havacılık, ekonominin lokomotif sektörlerinden biri ise ona gerekli değer ve önem verilmeli.

Bir paragraf da geçen haftanın haberlerine ayırmak isterim.

Pegasus Havayolları, Atlasjet'in yolunda ilerliyor. Atlasjet, Türkiye'de havacılık sektörünün daralması veya daraltılması nedeniyle geleceği, sınırlarımız dışında yeni şirketler kurarak örnek teşkil etmişti. Pegasus Havayolları da, aynı yolda ilerlemek üzere Kazakistan'da low-cost havayolları kuracağını açıkladı. Umarız güzel olur ve Kazak turistleri ülkemize taşır.

Biliyorum ki, THK konusunda da benden bilgi ve gelişmeleri aktarmamı bekliyorsunuz. Artık seçim haftasına girildi. Geleceği oylamak delegelerin hiçbir baskı altında kalmadan, yüreklerini ortaya koyarak yeni THK yönetimini seçmelerini bekleyeceğiz.

O kadar çok kritik bir dönem ki ve o kadar çok bilgi var ki bunları yazarsam bir delegenin dahi aklını çelersem endişesi içindeyim. O yüzden beklemek zorundayım. Seçimlerden sonra gerekli açıklamaları yapacağım.

Hayırlı olsun temennisinden öteye gidemem.

Bu arada TÖSHİD Başkanlığı'na seçilen Teoman Tosun'u da tebrik ediyorum. Umarım sorunlara Onur Air şapkası ile değil, sektör şapkası adı altında bakarak temsiliyet sorumluluğunu taşır.

Son sözü SHGM'ye söylüyorum. Biraz daha cesaret.

Haftaya görüşmek üzere.

MY JET HAVAYOLARI'NA ENGEL NEDİR EY SHGM?

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Önce maaşları zamanında ödemeyi öğrensinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Shgm sadece tkya çalışır. . Tk ne derse Shgm onu yapar. Yalansa yalan deyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duydunuz mu? ~ 9 yıl önce
Çok yakında SHGM'yi THY'ye bağlayacaklarmış doğru mu? Zaten THY'nin Ankara şefliği gibi çalışyor. En azından mevcut duruma resmiyet kazandırılmış olacak.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atatürk Airportta tk uçağı genel havacılık apronundan yolcu alırken Shgm Atlasjet ve diğer şirketlere ahl ankara uçuşu nasıl versin? Onur ve Atlası ahlden sawa postalayacaklar. Fakat kabul etmiyorlar. En büyük nedeni bu ikisi. Tknin önünü açmak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa bu.. ~ 9 yıl önce
Rahmetli Sagıp Sabancı'nın o meşhur lafını hatırlayan var mı? "Kafa bu kafa" yatırımcı ülkeye yatırım yapmak istiyor. Milyon Dolarlık yatırım yaparak yüzlerce işsize iş imkanı yaratmak isyiyor bunlarda kalkmış eften püften sebeplerden yatırımcıya sorun çıkarıyorlar. Bu sorunları çıkaranlara tek bir sözüm var "İnşallh çolunuz çocuğunuz yıllarca işsiz kalır" başka ne denir ki? Şu hale bakarmısınız? yedinci sınıf Afrika ülkesinede bile böyle saçmalıklar olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
myjet'in ankara merkezli düşünülmesi, sanırım THY ve küçük kardeşi anadolujet'in gözünü korkuttu; ne de olsa her ikisi de tekel ve esb'nin tatlı yükünü özel sektörle paylaşma niyetinde de değiller. işinize gelince pazar ekonomisi ve rekabet, işinize gelmeyince milli havayolu ve bayrak taşıyıcısı... olan biz Ankaralılara oluyor: esb-ahl arası THY'nin insafında uçup duruyoruz. SHGM ve THY ortaklığını tebrik etmek gerek..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşhis Fosss ~ 9 yıl önce
SHGM'nin bugünkü toplantısının konusuna bakarmısınız "Turizm potansiyelimizin artmasına yönelik charter operasyonlarının geliştirilmesiyle ilgili toplantı gerçekleştirildi" Sormazlar mı adama "bu ne lahana turşusu bu ne pehriz" Sen kurulacak hava yolu şirketlerine takoz ol sonrada kalk turizmi artırmak için toplantı yap. Ya kardeşim siz hiç "el atına binen tez iner" diye bir söz duymadınız mı? Türk turizminin gelişmesi için Türk hava yolu şirketlerinin gelişmesinden başka çare yoktur. Hakikaten de çok komik şeyler yapılıyor insan gülmemek için kendisini zor tutuyori

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 9 yıl önce
Türkiyede shgm'nin işlevi thy'nin çıkarlarını korumak olmuş malesef. Hak, hukuk, kanun, kural ve kaideler sadece thy'nin çıkarlarını korumak için kullanılması ya da kullanılmaması gereken araçlar olarak görülüyor. Havacılığın önünü açmak mı istiyorsunuz tek yapılması gereken shgm' yi kapatmak ve bir kanun çıkarıp şu an shgmde çalışan personelin havacılık alanında çalışmasını engellemek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batu ~ 9 yıl önce
Isi halletti bile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 9 yıl önce
Batu cocugu koymus kaptanlar ve cocukları kapıda sıradalar
İştigal mevzuu ~ 9 yıl önce
Bence hava yolu şirketi kurmak isteyenler bundan sonra ya tapu dairelerine ya da zirai mücadele başkanlıklarına müracaat etseler daha iyi olur. En azından onlardan en geç 1 ay içerisinde bizim iştigal alanımıza girmez diye bir cevap alma şansları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FTO lar! ~ 9 yıl önce
Yorumlarin tamami hava yollari icin birde ucus egitim organizasyonlari var.shgm 3 okuldan fazla okul olmasin diyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah Allah ~ 9 yıl önce
Buyurun burdan yakın. Ya kardeşim halkın ticaret özgürlüğünü hangi hakla kısıtlarsınız. Siz Anayasanın üzerinde hangi yetkiye sahipsiniz ki böyle kytfi bir uygulama yapıyorsunuz. Bu resmen suç işlemektir. İnsanların yaşam özgürlüğü, ticaret özgürlüğü ve özel hayatına müdahaledir. Bu ne başıboşluktur bu nasıl bir hukuksuzluktur. Siz hangi hakla bu ülkede monopol yaratırsınız.
Hangi akı ~ 9 yıl önce
Hangi akla hizmettir bilmiyorum ama aynı uygulamayı hava taksiler için de yapıyorlar. Yeni hava taksi kurulmasına izin vermiyorlar. Birisinin buna bir dur demesi gerekmez mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000