18 Eylül 2010, Cumartesi 15:12:23

Yeni pist yapılacak, havaalanı kapatılabilir...

Rusya Ulaştırma Bakanı Igor Levitin Vnukovo Havalimanı'na pistlerden birinin yeniden yapılandırması için üç ay süreliğine kapatılabileceğini açıkladı.
  • Bir de ödüller alan AHL'ye bakınız. Ot tarlası gibi. Ben bakarken utanıyorum. Hiç bir şey yapamıyorsunuz bari yeşillendirin yahu.
  • Iste Vnukovo havalimani..Iste Moskova..Iste Rusya..Havadan goruntusu bile guzel.Vnukovo havalimani Moskova merkeze en yakin havalimanidir..Merkeze Express Trenle Kievskiy Vokzala 25 dakikada ulasilir..MKAD'tan 8 km olup Ozel Rus charter sirketleri basta Red Wings olmak uzere Istanbuldan buraya ucar.Sivil taksiler ile pazarlik merkeze 900 rubleden baslar!

9. Uluslararası Yatırım Forumu Soçi-2010'a katılan Levitin, Vnukova'nın kapatılması konusundaki  son günlerde çıkan haberleri doğruladı. Levitin, “Vnukova havalimanının onarılması gerektiğini düşünüyoruz. Yaklaşık üç ay boyunca uçaklar Vnukova'ya inemeyecek.” şeklinde konuştu.

Bakan onarım çalışmalarının yolcu trafik sezonunun düşüşte olduğu Şubat-Nisan ayları  boyunca yürütülebileceğini kaydetti. Ayrıca Levitin Pist 1'in sadece 750 metrelik kısım ile kesişmesi nedeniyle bazı tip uçakların yine de Pist 2'ye inebileceğini belirtti. Levitin, "Ancak son kararı uzmanlar verecek. Uzmanlar onarım sırasında inişlerin yapılmasını güvenli bulmaları halinde inişler yapılabilecek. Eğer tam tersi karar vermeleri takdirde Havalimanı'na tüm inişleri tamamen kapattırabiliriz" dedi.

Moskova Belediyesi makamları  Vnukovo havalimanın gelişmesini öngören stratejik programı  2003 yılında kabul etmişti. 2015 yılına kadar devam etmesi öngörülen program sayesinde Vnukova'nın yüksek rekabetçi havalimanı düzeyine çıkartılması amaçlanıyor.

70 yaşında olana Vnukovo havaalanı geçen yıl içinde yüzde 20 trafik artışı göstermişti. 2010'da açılan yeni terminal ise havalimanına ayrıca yılda 7 milyon yolcuyu karşılayabilecek kapasite ekledi.

Moskova'da işletilen en eski havaalanı  olan Vnukovo 3 bin metrelik ve 3 bin 60 metrelik uzunluğunda biribiriyle kesişen iki piste sahip. Pist 2 yenilemesi Mart 2009'da tamamlanırken Pist 1 1985 yılından bu yana hiç onarılmadı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Belediye makamlarına bağlı tek havalimanı Vnukovo'iken, Moskova'nın dışında kuzey-batısında Şerementyevo ve güney doğusunda Domodedovo havalimanları bulunuyor.

Şeremetyevo havalimanı 2009 yılında 14.76 milyon yolcuya hizmet verirken, Domodedovo havalimanı aynı dönemde 18 milyon yolcuyu ağırladı. (Haberrus)
 

Yeni pist yapılacak, havaalanı kapatılabilir...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir de ödüller alan AHL'ye bakınız. Ot tarlası gibi. Ben bakarken utanıyorum. Hiç bir şey yapamıyorsunuz bari yeşillendirin yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iste Vnukovo havalimani..Iste Moskova..Iste Rusya..Havadan goruntusu bile guzel.Vnukovo havalimani Moskova merkeze en yakin havalimanidir..Merkeze Express Trenle Kievskiy Vokzala 25 dakikada ulasilir..MKAD'tan 8 km olup Ozel Rus charter sirketleri basta Red Wings olmak uzere Istanbuldan buraya ucar.Sivil taksiler ile pazarlik merkeze 900 rubleden baslar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000