19 Kasım 2009, Perşembe 07:18:35

Yeni pasaportlar yılın ikinci yarısında...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yeni pasaportların ihalesinin iptal edildiği belirtti ve ekledi...
  • Pasaportumuz olmasına rağmen yeni pasaport verileceği için daha önce defter için ödediğimiz 80 tl yi tekrarmı ödeyeceğiz.
  • Pasaport sürelerimiz dolayısıyla ücretleri Avrupadakı gibi olmadı.6ay 1 yıl 3 yıl 5 yıl bunlar tamamen ticari, kamu hizmeti değil ve her yıl gelen zamlar.Bu işlemler Avrupa da 5 ve 10 yıllık olarak yapılıyor.Belarus vb ülkelerde 50 yıllık dahı yapılabılıyor.Ama bizde heryıl zam bu yıl kaç lira arttırsak.Yeni pasaportlarımızda süreklı süre uzatmadan ve yapiştırılan pul vize vb şeylerden çabuk deforme olacak.
  • Sanırım bu acelenin sebebi ICAO nun koyduğu tarih sınırı. Umarım işler aceleye getirilmez de doğru düzgün yapılır ve tabiki pasaport ücretleri mantıklı seviyede olur.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yeni pasaportların ihalesinin iptal edildiği belirterek, “Bunu aksatmadık. Bu konuya başka bir formül bulduk ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Merkez Bankasıyla irtibatlı darphanemiz var. Arkadaşlar şu anda darphaneyle irtibatlı” dedi. Atalay, nüfus cüzdanlarının da 2010’un ilk yarısında tamamlanabileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Birinci Global Karayolu Güvenliği Bakanlar Konferansı"na katılmak için geldiği Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atalay, yeni pasaportların ihalesinin iptal edildiği ve bu sürecin ne durumda olduğu sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Bunu aksatmadık. Bu konuya başka bir formül bulduk ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Merkez Bankasıyla irtibatlı darphanemiz var. Arkadaşlar şu anda darphaneyle irtibatlı.

Yani basımları orada yapma şeklinde. Öbür firmaya verilen -biliyorsunuz maalesef bizi çok da oyaladı- çok başarılı olmadı. Şimdi onun yerine darphaneyle, devlet kurumuyla yürüyecek ve çok fazla da vakit almayacak. Şu anda biliyorsunuz pilot uygulaması yapılıyor nüfus cüzdanlarının ve pilot uygulama nisanda bitecek.
TUBİTAK ile yapıyoruz. Yani artık o tek kimlik, her şeyin yerine geçecek. Uluslararası standartlarda farklı özellikte olan tek kimlik belgesi olacak. İkisini birlikte zannediyorum ki 2010’un yarısında gelişmeleri açıklarız ve ülke genelinde yaymaya çalışırız.”

(milliyet)

Yeni pasaportlar yılın ikinci yarısında...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Pasaportumuz olmasına rağmen yeni pasaport verileceği için daha önce defter için ödediğimiz 80 tl yi tekrarmı ödeyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pasaport sürelerimiz dolayısıyla ücretleri Avrupadakı gibi olmadı.6ay 1 yıl 3 yıl 5 yıl bunlar tamamen ticari, kamu hizmeti değil ve her yıl gelen zamlar.Bu işlemler Avrupa da 5 ve 10 yıllık olarak yapılıyor.Belarus vb ülkelerde 50 yıllık dahı yapılabılıyor.Ama bizde heryıl zam bu yıl kaç lira arttırsak.Yeni pasaportlarımızda süreklı süre uzatmadan ve yapiştırılan pul vize vb şeylerden çabuk deforme olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanırım bu acelenin sebebi ICAO nun koyduğu tarih sınırı. Umarım işler aceleye getirilmez de doğru düzgün yapılır ve tabiki pasaport ücretleri mantıklı seviyede olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000