05 Haziran 2012, Salı 13:46:30

YENİ MODEL ECLIPSE'NİN ÜRETİMİ BAŞLIYOR...

Albuquerque’da gerçekleştirilen Uluslararası Eclipse Satış Uzmanları Konferansı’nda, dünyanın en hafif jet üreticisi Eclipse Aerospace, yeni model Eclipse 550 çift motorlu jetinin üretimine başlayacağını duyurdu...

Amerika ve 30 farklı ülkeyi temsilen toplantıda hazır bulunan Eclipse satış temsilcileri, Eclipse Aerospace yönetim kurulu üyeleri ve idari ekip ilk ürettikleri 1001 seri numaralı jetin gövdesine imzalarını attılar.

Geçtiğimiz günlerde Eclipse 550 için Federal Havacılık İdaresi (FAA)’nden üretim sertifikası aldığını duyuran şirket resmen üretime başladı ve 2013 yılında da uçakları teslim etmeye başlayacak. 

Eclipse ilk başta düşük oranda üretim gerçekleştirmeyi planlıyor. İlk uçağın tamamlanması yaklaşık 12 ay sürecek ki bu süreç içerisinde üretim bandının yeniden organize edilmesi ve geçerlik dengesi sağlanmış olacak. Eclipse yetkilileri 2014 yılı içerisinde pazar talebine göre yılda 50 ile 100 jet üretmeyi hedeflediklerini belirttiler.

Eclipse Aerospace Başkanı ve CEO’su Mason Holland “Yeni Eclipse jet üretimimiz ile iki buçuk yıl önce başladığımız süreci kısa zamanda tamamlayarak hedefimize ulaşmış olduk. Güçlü tedarik zincirimiz ve mükemmel Eclipse Aerospace ekibimiz sayesinde bu noktaya ulaştık. Herkese çabalarından ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eclipse Aerospace Yönetim Kurulu Üyesi ve EA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin: “Üretime geçmesinde Türk sermayesinin önemli bir katkısı olan bu yeni model jet uçağının gövdesini imzalarken çok mutlu oldum. Özellikle uçakta Türkiye’de havacılıkla ilgili ileri teknoloji ürünler üreten Alp Havacılık’ın da kilit bir tedarikçi olması ayrıca memnuniyet verici” dedi.

Eclipse Aerospace, yeni model jet üretiminin duyurusunun yanında Eclipse Uluslararası Bayi Organizasyonu’nun da faaliyete girmiş olduğunu duyurdu. Tüm dünyadan 30 ülkenin katıldığı Eclipse bayileri, 2014 yılında teslimleri başlayacak Eclipse 550 jeti için anlaşma imzaladılar.

Yeni model çift motorlu Eclipse 550 jeti, kendini bu alanda kanıtlamış Eclipse 500 jetinden yola çıkılarak tasarlanmış olup, genel havacılık uçaklarına göre yeni nesil sistemlerle üretilip müşterilere teslim edilecek. Geliştirilmiş sistem; otomatik gaz kolları, sentetik görüş, gelişmiş görüş ve yedek uçuş yönetim sistemlerini içeriyor. Yeni Eclipse 550 jetininin ilk teslimatlarının 2013 yılının ortalarında yapılması bekleniyor.

YENİ MODEL ECLIPSE'NİN ÜRETİMİ BAŞLIYOR...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000