13 Kasım 2011, Pazar 11:53:02

YENİ KURALLAR GELİYOR

Avrupa Komisyonu havaalanlarında kullanılan vücudu çıplak gösteren tarayıcılarla ilgili belli yasaklar koydu. Yolcular istemiyorlarsa tarayıcıya girmeyecek; tarayıcı görüntülerini inceleyecek görevlinin cinsiyetini seçebilecek.
  • kabul etmemek ne demek ya o zaman içeri alınmayacak. geçenlerde gördük ido yu bile kaçırdılar, bence aynı cıhazlar ido iskelelerine bile konmalı.cihaza girmek istemeyen taksi tutar gider.
  • Anladik..hersey guvenlik icin guya, ama artik cocuk oyuncagina dondurduler bu isi.
Avrupa Komisyonu bir süredir çeşitli ülkelerde denenen vücut tarayıcıların üye ülkelerde kullanılmasına belli şartlara bağladı. 7 Aralık’tan itibaren başta havaalanı kontrolünde olmak üzere vücut tarayıcılarının kullanımına izin veren komisyon, kısıtlayıcı kurallar koydu.

Buna göre vücut taramanın uygulanabilmesi, sadece yolcunun onayı ile mümkün olabilecek. Yani yolcular, eğer isterlerse vücutlarının tarama görüntüsünün alınmasına izin vermeyebilecek. Vücut tarayıcısına girmeyi reddeden yolculara elle arama gibi farklı arama yöntemleri önerilecek. Yolcular, tarayıcıdaki görüntüleri inceleyecek yetkilinin kadın mı yoksa erkek mi olacağını seçme hakkına sahip olacak. Tarayıcılardan elde edilen görüntülerin saklanması ya da kopyalanması yasak olacak.

Yüz bulanık olacak
Görüntüler ve yolcunun kimliği ile ilgili veriler bir arada kullanılamayacak. Yolcunun yüzünün görüntüsü, bulanıklaştırılacak. Görüntüleri inceleyen kişiler, yolcuların yüzlerini göremeyecekleri bir yerde olacak.

Avrupa’da uygulanıyor
Avrupa'da da şimdilik sadece Hollanda ve İngiltere yaygın olarak vücut tarayıcısı kullanıyor. Almanya bu uygulamayı teste tâbi tutmuş, ancak bir süre sonra kaldırmıştı. İtalya ve Fransa’nınsa önümüzdeki dönemde vücut tarama sistemini uygulamaya başlaması bekleniyor. Komisyon, tarayıcıların havaalanları güvenlik kontrolünde şimdiye kadar kullanılan metal detektörlerden daha iyi olduğunu ve vücutta gizlenen metal içermeyen patlayıcı toz, sıvı ve diğer tehlikeli maddeleri de tespit etme özelliğine sahip olduğunu vurguladı. 

(Hürriyet)
YENİ KURALLAR GELİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
kabul etmemek ne demek ya o zaman içeri alınmayacak. geçenlerde gördük ido yu bile kaçırdılar, bence aynı cıhazlar ido iskelelerine bile konmalı.cihaza girmek istemeyen taksi tutar gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anladik..hersey guvenlik icin guya, ama artik cocuk oyuncagina dondurduler bu isi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000