29 Mart 2017, Çarşamba 09:34:18

Yeni İHA'lar göreve başladı

Bayraktar TB2 İHA'lar erken teslim edilmeye başlandı. Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Ekim 2017'de teslim edilmesi planlanan Bayraktar Taktik İHA'ların göreve başladığını açıkladı.
  • Ürün millik aanlamında çok güzel ve desteklenmesi gerekli. Damat olsa da olmasada. Yalnız baykar firması hala havacılıkta çok yeni. Şöyle bir örnek vereyim. Tb2 modelinin uçuş öncesi check listi 2 saat sürüyor ve her bir konnector tek tek bakılıyor. Ayrıca 48 saattte uçmasa bile bu uçuş öncesi kontrolleri tekrar ediyorsunuz. Bunun acilen düzeltilmesi lazım. Bu şekilde bu ürünü ihraç edemezler. Destek personelinin kalitesi de tartışılır. Sıkıntılar mevcut...
  • öyle bi kayınpederin olsa bayraktar iha nın maketini iki senede tamamlardın eminim.
  • Güzel Iha masAllah
  • bu ihalardan bizde satin alabiliyormuyuz Ben cok merakliyimdir. mesela 1 ucak 1 yer istasyonu ve verirlerse bir kac fuzesiyle ama basliklarini cikarabilirler
  • Hadi oradan nasıl ve kimin teknolojileri ile yaptığınız biliniyor,...aaah banada öyle bir kayınbaba düşzeydi neler yapmazdım...
  • Şimdi buradaki amaç İHA'nın kendine kendine havada dolanıp geri gelmesi mi, yoksa istihbarat toplamak ve imha yeteneği mi? evet bayraktarın kendisi başarılı, ama istihbarat için kullanılan donanım nedir? Ne kadar başarılı? Bir predatordan, bir herondan platform olarak üstünlüğü olabilir, ancak donanımda ne kadar üstün o tartışılır.
  • Aynisini dji drone da yapiyor
Bayraktar TB2 İHA'lar erken teslim edilmeye başlandı. Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Ekim 2017'de teslim edilmesi planlanan Bayraktar Taktik İHA'ların göreve başladığını açıkladı.

Günümüz savunma endüstrileri, sahip oldukları kabarık bütçeler ve uyguladıkları ileri teknolojilerle dünya ekonomisi ve küresel güç dengeleri üzerinde belirleyici bir rol oynuyor. En iyi silaha daha iyisi ile karşı koyma prensibi, savunma harcamalarının sürekli en üst düzeyde tutulmasını zorunlu kılıyor ve ülkeler arasında giderek hızlanan teknolojik bir yarışa neden oluyor. Ülkemizde de dünya ölçeğinde en ileri teknolojik sistemler geliştirilmesi vizyonu doğrultusunda Ar-Ge faaliyetleri yürütülüyor. Baykar Ar-Ge ekibi tarafından askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak yerli olarak üretilen Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerinde güzel haber geldi.

Özellikleri ile dikkat çekiyor

Orta İrtifa ve Uzun Menzil (MALE) sınıfı İHA konseptine uygun olarak geliştirilen Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi Milli ve Özgün tam otomatik uçuş kontrol özellikleri (Taksi, Kalkış, Seyir, İniş ve Park) ve üç yedekli uçuş kontrol sistem mimarisi, özgün seyrüsefer ve sensör füzyonu uygulamaları ile dünya klasmanında en ileri teknolojik seviyede geliştirilmekte olan keşif ve gözetleme aracı olarak dikkat çekiyor.

Eylül-Ekim 2009 yılında yapılan testler esnasında dünyada hiçbir alternatif İHA Sisteminde bulunmayan (Predator, Heron vb. dahil) hangardan çıktığı andan itibaren tam otomatik taksi, kalkış, uçuş, iniş, frenleme ve tekrar hangara dönüş gibi özellikler sergilendi. Rekabet usulune dayalı olarak yürütülen bu uçuş testlerinde tek başarılı olan sistem Bayraktar İHA oldu.

Temel uçuş performans kriterleri

24,000 Feet Uçuş İrtifası
24 Saat Havada Kalış Süresi
150 Km Haberleşme Menzili
Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)
Yer Sistemlerine bağımlı olmaksızın tam otomatik iniş ve kalkış özelliği
GPS Bağımlılığı olmaksızın dahili sensör füzyonu ile seyrüsefer özelliği
Yeni İHA'lar göreve başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Güzel ama Eksik ~ 7 yıl önce
Ürün millik aanlamında çok güzel ve desteklenmesi gerekli. Damat olsa da olmasada. Yalnız baykar firması hala havacılıkta çok yeni. Şöyle bir örnek vereyim. Tb2 modelinin uçuş öncesi check listi 2 saat sürüyor ve her bir konnector tek tek bakılıyor. Ayrıca 48 saattte uçmasa bile bu uçuş öncesi kontrolleri tekrar ediyorsunuz. Bunun acilen düzeltilmesi lazım. Bu şekilde bu ürünü ihraç edemezler. Destek personelinin kalitesi de tartışılır. Sıkıntılar mevcut...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dayanamadım ~ 7 yıl önce
öyle bi kayınpederin olsa bayraktar iha nın maketini iki senede tamamlardın eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 7 yıl önce
Güzel Iha masAllah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 7 yıl önce
bu ihalardan bizde satin alabiliyormuyuz Ben cok merakliyimdir. mesela 1 ucak 1 yer istasyonu ve verirlerse bir kac fuzesiyle ama basliklarini cikarabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dama'tı Hümayun ~ 7 yıl önce
Hadi oradan nasıl ve kimin teknolojileri ile yaptığınız biliniyor,...aaah banada öyle bir kayınbaba düşzeydi neler yapmazdım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 7 yıl önce
Ya kardeşim bir de aynısını sen yap da yarı fiyatına ben alayım. Bu adamlara siyaset bulaştırma bunlar kapasitesi yüksek oldukça akıllı bizim vatanın evlatları. Otur da oto pilot yazılımı yap 24.000 feet de yadan önden rüzgarı ye sonra da rotayı tuttur. Bunlar boru yapmadı Dünyanın sayılı İHA larından birini yaptı. Sende yap klavye başından kalk yap .
.. ~ 7 yıl önce
Demek öyle bir kayın babayı hakedecek bişey yapmadın bugüne kadar
ANKA ~ 7 yıl önce
Asıl güçlü ve caydırıcı vede diğer büyük markalara rakip ürün aslında ankadır.. Gerisi laf-ı güzaf.. Hümayunda tamamen haksız değil gibi bu arada ;))
Volvo ~ 7 yıl önce
Damad'ı Hümayun; eminim ki Autocad'de Bayraktar'ın çizimini dahi yapamayacak kadar bilgisiz ve cahil birisin. İyi bir şeyler yapana hemen b.k atın, durmayın. Bu ezikliğiniz ile hiç bir yere varamazsın.
Misafir ~ 7 yıl önce
Şimdi buradaki amaç İHA'nın kendine kendine havada dolanıp geri gelmesi mi, yoksa istihbarat toplamak ve imha yeteneği mi? evet bayraktarın kendisi başarılı, ama istihbarat için kullanılan donanım nedir? Ne kadar başarılı? Bir predatordan, bir herondan platform olarak üstünlüğü olabilir, ancak donanımda ne kadar üstün o tartışılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 7 yıl önce
Aynisini dji drone da yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000