12 Aralık 2017, Salı 14:02:54

Yeni Havalimanı metrosu 2019'da açılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’un yeni havalimanı için yapılacak metro hattının açılış tarihini müjdeledi.
  • Sayılan 5 yol bağlantısı ne ola ki? AHL ye TEM, E5, Sahil Yolu ve Tramvay olmak üzere 4 erişim var iki değil. Ayrıca da bilmem kaç milyon kapasiteli havalimanına mecidiyeköy gibi bugün bile gidilesi olmayan bir yerden metro baş durağı yapıyorlar (tabelalar onu diyor). Özetle iyi düşünülmemiş konular.
  • Yıllardır İBB bağlantılı sayfalarda 2019 yılında açılacak diyor zaten. Aynı konuda aldığımız 20. müjde.
  • Yine çekemeyenler yorum atıyo
  • Metro hattının ihalesi bile yok taksim hattı bağlanıyor diyorlar ama ben bi çalışma gormedim. Suan icin taksi tarifeleri belli. Taksim havalimani 100TL olarak konuşuluyor. Metro 2019da bitmez 2020 sonu anca. Havaş ise tarife olarak 30 tl diye söyleniyor. Havataş icinse 15TL tarifesi var. Neyse birileri kazanacak. Abi su limani herseyle bitirin sonra acin 1 sene sonra olsun ama guzel olsun. Rezilligi cekmeyelim kocaman havalimaninin yapilan yatirimin onune geçmesin eksikler aksakliklar.
  • İnşaallah önce şu bizim gebze halkalı marmarayı açında sıra 3.havaalanına gelsin.ya gerçekden anlamıyorum.yıllardır bu niye bitmiyor.
  • Metro , hızlı tren bunlar olmadan zor
  • Yine ağzımın suyu aktı.
  • Metro açılmaz 2019 da çalışan yolcuda eziyet ceker 2-3 sene yanlış hesapların bedelini yine varandaş ödüyor ne diye bu baskı arkadaş ahl neden kapatılmak isteniyor kimler rezidans yapacak kimlere satılacak yeşilköy. Hazır 60 milyon kapasiteli işleyen havalimanı neden yıkılır adına 3.yüde açar peyder peyder işetirsin . Herşey e rant gözüyle bakılıyor işin özünde hizmet yok
  • Belli ki metro acilana kadar bazi servisci ve taksiciler zengin edilecek
  • Atatürk’de metro varda neye yarıyor? Yürüyerek gitsen neredeyse aynı zamanda varırsın Yenikapı dan Atatürk meydanına. 30 dan fazladurak 1 saat. Ama Üsküdar dan Zeytinburnu Marmara’yla çok daha uzun mesafe olduğu halde 3 durak 11 dakika. Bu durumda Atatürkdeki metro muadili bir metroyla Yenikapı dan yeni meydan 100 durak 3 saat olur

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Senegal'in başkenti Dakar'da Senegal'in başkenti Dakar'da Türk basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Üçüncü Havalimanı’nda devam eden metro çalışmasının 2019’da bitirileceğini aktaran Arslan, “Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitecek. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapmaktayız. Metro ondan biraz daha sonra bitecek ancak havalimanına araç ve toplu taşıma bağlantı yollarını bitiriyoruz" dedi.

Bakan Arslan ilk metro hattını 2019'da açmayı planladıklarını belirterek: "Atatürk Havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahil yolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak” diye konuştu.

Yeni Havalimanı metrosu 2019'da açılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Yanlış işler ~ 6 yıl önce
Sayılan 5 yol bağlantısı ne ola ki? AHL ye TEM, E5, Sahil Yolu ve Tramvay olmak üzere 4 erişim var iki değil. Ayrıca da bilmem kaç milyon kapasiteli havalimanına mecidiyeköy gibi bugün bile gidilesi olmayan bir yerden metro baş durağı yapıyorlar (tabelalar onu diyor). Özetle iyi düşünülmemiş konular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllardı ~ 6 yıl önce
Yıllardır İBB bağlantılı sayfalarda 2019 yılında açılacak diyor zaten. Aynı konuda aldığımız 20. müjde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever ~ 6 yıl önce
Yine çekemeyenler yorum atıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 6 yıl önce
Evet, herkes bizi kıskanıYO, bizi çekemiYO, sen de bu kafayla devam ediYON
Vatansever ~ 6 yıl önce
Bence vatansever yazma. Vatanseverlik ülke sevgisi ister. Kültür ister. Kitap okumak ister. Sanat sevmek ister. Gericilik vatanseverlik olamaz.
Yalan! ~ 6 yıl önce
Metro hattının ihalesi bile yok taksim hattı bağlanıyor diyorlar ama ben bi çalışma gormedim. Suan icin taksi tarifeleri belli. Taksim havalimani 100TL olarak konuşuluyor. Metro 2019da bitmez 2020 sonu anca. Havaş ise tarife olarak 30 tl diye söyleniyor. Havataş icinse 15TL tarifesi var. Neyse birileri kazanacak. Abi su limani herseyle bitirin sonra acin 1 sene sonra olsun ama guzel olsun. Rezilligi cekmeyelim kocaman havalimaninin yapilan yatirimin onune geçmesin eksikler aksakliklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niyazi ~ 6 yıl önce
İnşaallah önce şu bizim gebze halkalı marmarayı açında sıra 3.havaalanına gelsin.ya gerçekden anlamıyorum.yıllardır bu niye bitmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bbb ~ 6 yıl önce
Metro , hızlı tren bunlar olmadan zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksici ~ 6 yıl önce
Yine ağzımın suyu aktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmpossible ~ 6 yıl önce
Metro açılmaz 2019 da çalışan yolcuda eziyet ceker 2-3 sene yanlış hesapların bedelini yine varandaş ödüyor ne diye bu baskı arkadaş ahl neden kapatılmak isteniyor kimler rezidans yapacak kimlere satılacak yeşilköy. Hazır 60 milyon kapasiteli işleyen havalimanı neden yıkılır adına 3.yüde açar peyder peyder işetirsin . Herşey e rant gözüyle bakılıyor işin özünde hizmet yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mhnds ~ 6 yıl önce
Belli ki metro acilana kadar bazi servisci ve taksiciler zengin edilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 6 yıl önce
ben hergun gidiyorum alana ,yenisinede oyle olacak ama taksiye verecek kadar hergun kazanmiyorum..ne olacak..
Metro değil Marmaray lazım ~ 6 yıl önce
Atatürk’de metro varda neye yarıyor? Yürüyerek gitsen neredeyse aynı zamanda varırsın Yenikapı dan Atatürk meydanına. 30 dan fazladurak 1 saat. Ama Üsküdar dan Zeytinburnu Marmara’yla çok daha uzun mesafe olduğu halde 3 durak 11 dakika. Bu durumda Atatürkdeki metro muadili bir metroyla Yenikapı dan yeni meydan 100 durak 3 saat olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000