02 Ocak 2013, Çarşamba 10:44:46

YENİ HAVALİMANI İHALESİ NE ZAMAN?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak olan yeni havalimanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
  • Bizcede yalan ama yalanlarla yaşamaya alıştık nasıl olsa...
  • Marmaray bitecek lafı koca bir yalan. 11 yıl sonra güç bela Boğaz geçişi bitecek. Halkalı-Gebze hattı 2017'den önce bitmeyecek. Ankara-İstanbul hattıysa ayrı bir yalan. Hat Gebze'de, yani Kocaeli il sınırları içerisinde bitecek. Devamı yok.
  • 10 milyar lira, 150 milyon kapasite. Ciddiyetsizlik burdan belli.
  • yine kimleri zengin ediyorsunuz,onlarida bir acikla,yeter bu masallar artik
  • bu amca konusmaya basladimi benim hep gülesim geliyor, ya ne dedigini kendisi bilmiyor, yada kendiside bu millete ne anlatirsan vatandas yutuyor diye düsünüyor galiba, o ihaleler kimlere verilcek acaba, tabiiki bir AKP li nin akrabalarindan birine! Nasil olsa birgün bunlarda bu harcamalarin yada zararin hesabini ödeyecek elbet.
  • Havaalanı olmayan illerimize yapılsın Atatürk havalimanı şimdilik gayet iyi idare eder durumda.
  • Biz başka bir ülkede yaşıyoruz galiba. Bu iktidarın zamanında bitirdiği iş yok ama reklamı ve şakşakcısı çok. 10 yılda en önemli iş Marmaray, ancak yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.. Eskişehir-Ankara-Konya hızlı tren, Bilecik geçici ve Kartal-Kadıköy metrosu elle tutulur işleri. Açtıkları otoyol heralde yok. Duble yollar tam bir facia. Aynı yolları defalarca yandaşlara ihale edip gene de yolları sağlam yapamıyorlar.. 10 senede bu kadarcık işi toplanan vergiler ve satılan devlet malları ile ben de yapardım.. Ortada övünülecek bir iş yok..
  • Binali Yıldırım'a helal olsun varya, tam proje adamı. Siyasetçi olmasına rağmen siyasetle neredeyse hiç işi yok. Ne diyelim, kolay gelsin . . .
  • Durmak yok, yola devam... Eee bunun içinde Otobanlar, bölünmüş yollar, demiryolları ve havayolları gerekiyor. Yani tutarlı bir cümle...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ulaşım ve iletişim alanlarında 2013’ün dev projelerin yılı olacağını belirterek, “102 yeni projeyi başlatacağız. 434 projeye devam edeceğiz ve 111 projeyi hizmete sokacağız” dedi.

Yıldırım, bu yıl bakanlığın toplam bütçe büyüklüğünün 35 milyar liraya ulaştığını, bunun 14 milyar 436 milyon liralık kısmının doğrudan yatırım ödeneği olarak ayrıldığını kaydetti. Özellikle Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Demiryolu ve Marmaray’ın 2013 içerisinde hizmete girecek olmasının kendisini şimdiden heyecanlandırdığını belirten Yıldırım, yine dünyanın en büyük projelerinden biri olan İstanbul’a 3’üncü havalimanı için yılın başında ihalesinin yapılacağını kaydetti.

2016’da hizmete girecek olan 3’üncü havalimanının 150 milyon yolcu kapasiteye sahip olacağını hatırlatan Yıldırım, yaklaşık 10 milyar liralık yatırıma imza atılacağını ekledi. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3’üncü Boğaz Köprüsü ihalesini yaptıklarını ifade eden Yıldırım, bu projede de 2013 yılı içinde yer teslimini yaparak, bir an önce çalışmaları başlatmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin en büyük Yap-İşlet-Devret Projesi olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun yapımına her iki yönden devam edildiğini belirten Yıldırım. ayrıca en az 1.000 kilometre bölünmüş yol inşa etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

YENİ HAVALİMANI İHALESİ NE ZAMAN?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

misafir ~ 11 yıl önce
Bizcede yalan ama yalanlarla yaşamaya alıştık nasıl olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Marmaray ~ 11 yıl önce
Marmaray bitecek lafı koca bir yalan. 11 yıl sonra güç bela Boğaz geçişi bitecek. Halkalı-Gebze hattı 2017'den önce bitmeyecek. Ankara-İstanbul hattıysa ayrı bir yalan. Hat Gebze'de, yani Kocaeli il sınırları içerisinde bitecek. Devamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis anlamadin ise ~ 11 yıl önce
10 milyar lira, 150 milyon kapasite. Ciddiyetsizlik burdan belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masal ~ 11 yıl önce
yine kimleri zengin ediyorsunuz,onlarida bir acikla,yeter bu masallar artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düsseldorf acenta ~ 11 yıl önce
bu amca konusmaya basladimi benim hep gülesim geliyor, ya ne dedigini kendisi bilmiyor, yada kendiside bu millete ne anlatirsan vatandas yutuyor diye düsünüyor galiba, o ihaleler kimlere verilcek acaba, tabiiki bir AKP li nin akrabalarindan birine! Nasil olsa birgün bunlarda bu harcamalarin yada zararin hesabini ödeyecek elbet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEREKSİZ... ~ 11 yıl önce
Havaalanı olmayan illerimize yapılsın Atatürk havalimanı şimdilik gayet iyi idare eder durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal satıyorlar.. ~ 11 yıl önce
Biz başka bir ülkede yaşıyoruz galiba. Bu iktidarın zamanında bitirdiği iş yok ama reklamı ve şakşakcısı çok. 10 yılda en önemli iş Marmaray, ancak yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.. Eskişehir-Ankara-Konya hızlı tren, Bilecik geçici ve Kartal-Kadıköy metrosu elle tutulur işleri. Açtıkları otoyol heralde yok. Duble yollar tam bir facia. Aynı yolları defalarca yandaşlara ihale edip gene de yolları sağlam yapamıyorlar.. 10 senede bu kadarcık işi toplanan vergiler ve satılan devlet malları ile ben de yapardım.. Ortada övünülecek bir iş yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal Olsun ~ 11 yıl önce
Binali Yıldırım'a helal olsun varya, tam proje adamı. Siyasetçi olmasına rağmen siyasetle neredeyse hiç işi yok. Ne diyelim, kolay gelsin . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durmak Yok ~ 11 yıl önce
Durmak yok, yola devam... Eee bunun içinde Otobanlar, bölünmüş yollar, demiryolları ve havayolları gerekiyor. Yani tutarlı bir cümle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000