22 Şubat 2014, Cumartesi 17:00:33

'YENİ HAVALİMANI DOĞANIN DENGESİNİ BOZACAK'

Fransa'nın Nantes kentinde, yeni havalimanı projesi karşıtları eylem yaptı.
  • bunuda ucgenciler karistirdi galiba :D
  • Sevgili Aviatior, Gezi Olaylarının başlandığı sabah sanıyorum sen Fransa'daydın.. Nitekim olaya gayet fransızsın.. Uzatmayayım, vakit senden değerli..;) sadece şunu bil, parka sabah 5'te ilk baskını yapan ve vatandaşa şiddet uygulayan polislere ne bir kaldırım taşı atan vardı ne de devlet malı yakan... sonrasında olayları tırmandıran da budur zaten... Allah senin gibilere biraz akıl versin inşallah..
  • Dalga geçen zevat bakında eylem görün kimse devletin malını yakmıyor. Kimse kaldırımları söküp polise atmıyor adam olun adam.
  • Adamlar ideolojik olarak mi havalimani karsitlari olmuslar :)
  • Ayrica bir diger konuda faal olan alan yikilmayip airbus a test alani olarak tahsis edilecek . Faal alana 500 mt uzakta airbusun ciddi yatirimlari var
  • Nantes'te yasayan biri olarak . Bu isin insaat sektorurunu canlandirmak için oldugunu bilin isterim. Air france pilotlarinin nantes e ikinci bir pist yapmak icin arazinin musait oldugunu bildiren aciklamalarida oldu . Cok yakininda yasadigimdan hafta sonlarida fotograf cekmekk icin gidiyorum naçizane fikrimdir arazi ikinci pist için musait. Fransada ekonomi hakikaten durgun , devlet olsun belediyeler olsun is alani acmak icin ciddi çaba harciyor ama tarim arazileride heder oluyor buda bir gerçek . Herkese İyigunler kolay gelsin
  • fransanın gelişmesini istemeyen dış mihraklardır... hep bunlar yüzünden fransa olarak gelişemiyoruz... tanıdık geldi dimi... bu masala anca bizim koyunlar inanır boşverin... :)
  • İstanbul'daki kuraklık ve ormanların azlığı ve yükselen beton yığınları neye yol açıyor hiç düşünüldü mü ? Yağış miktarının azalmasına, marmara bölgesindeki artan nüfüs ve yağmur çeken ağaçların ve ormanların azalması, gereğinden fazla ve aşırı su tüketimi kuraklağa yol açmaktadır. Yağmuru orman çeker, yağmur duası değil. Seçim için oy kümesliği yaparcasına beton bloklar diken iktidar,yakında , " yıkanmayın,silin" diyecektir. Aklımız olsaydı bugünlere kalmazdık zaten.Bize ne oluyorsa zayıflığımızdan ve kifayetsizliğimizden oluyor,cehaletimiz de cabası.Birde 3.sünü kovalarken , birine kalsak mucize...
  • Fransiz Geziciler bu yeni havalimanindan korkan Almanya'nın kiskirtmasi ile protesto ediyorlar... Ziya tarkan kozan
  • Bunlar Fransanın önünü tıkamak istiyen bir grup çapulcu. Biz bu oyunları biliriz...

Fransa'nın Nantes kentinde, yeni havalimanı projesi karşıtları eylem yaptı.

Ülkenin Atlantik kıyısında yer alan şehirlerinden Nantes'da eylemciler, şehir merkezinden, hükümetin bu yıl temelini atacağı yeni havalimanının şantiyesine kadar yürüdü.

Nantes ve çevresinde 50'den fazla sivil toplum örgütü ve sendikanın destek verdiği, tarım araçlarının da kullanıldığı protestoda eylemciler, yeni havalimanının şantiyesine doğru hareket etti.

Nantes sakinleri, Atlantik bölgesinde yapılacak yeni havalimanı inşaatının, "verimli tarım arazilerine zarar vereceğini ve ekolojik dengeyi bozacağını" düşünüyor.

Şehirdeki eski havalimanının yıkılarak Loire Atlantique bölgesinde, Notre-Dame-des-Landes isimli yeni bir havalimanı yapılması planlıyor. Yeni havalimanı projesi için 2 bin hektardan fazla tarım alanı ve ormanlık alanın şantiyeye çevrileceği ifade ediliyor.

'YENİ HAVALİMANI DOĞANIN DENGESİNİ BOZACAK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
bunuda ucgenciler karistirdi galiba :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator Cahiline ~ 10 yıl önce
Sevgili Aviatior, Gezi Olaylarının başlandığı sabah sanıyorum sen Fransa'daydın.. Nitekim olaya gayet fransızsın.. Uzatmayayım, vakit senden değerli..;) sadece şunu bil, parka sabah 5'te ilk baskını yapan ve vatandaşa şiddet uygulayan polislere ne bir kaldırım taşı atan vardı ne de devlet malı yakan... sonrasında olayları tırmandıran da budur zaten... Allah senin gibilere biraz akıl versin inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 10 yıl önce
Dalga geçen zevat bakında eylem görün kimse devletin malını yakmıyor. Kimse kaldırımları söküp polise atmıyor adam olun adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 10 yıl önce
polis bizdeki gibi yasak deyip millet zor yoluyla dagitiyormu?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamlar ideolojik olarak mi havalimani karsitlari olmuslar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayrica bir diger konuda faal olan alan yikilmayip airbus a test alani olarak tahsis edilecek . Faal alana 500 mt uzakta airbusun ciddi yatirimlari var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nantes'te yasayan biri olarak . Bu isin insaat sektorurunu canlandirmak için oldugunu bilin isterim. Air france pilotlarinin nantes e ikinci bir pist yapmak icin arazinin musait oldugunu bildiren aciklamalarida oldu . Cok yakininda yasadigimdan hafta sonlarida fotograf cekmekk icin gidiyorum naçizane fikrimdir arazi ikinci pist için musait. Fransada ekonomi hakikaten durgun , devlet olsun belediyeler olsun is alani acmak icin ciddi çaba harciyor ama tarim arazileride heder oluyor buda bir gerçek . Herkese İyigunler kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dış mihrak :) ~ 10 yıl önce
fransanın gelişmesini istemeyen dış mihraklardır... hep bunlar yüzünden fransa olarak gelişemiyoruz... tanıdık geldi dimi... bu masala anca bizim koyunlar inanır boşverin... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 10 yıl önce
aynen valla
kamyoncu ~ 10 yıl önce
İstanbul'daki kuraklık ve ormanların azlığı ve yükselen beton yığınları neye yol açıyor hiç düşünüldü mü ? Yağış miktarının azalmasına, marmara bölgesindeki artan nüfüs ve yağmur çeken ağaçların ve ormanların azalması, gereğinden fazla ve aşırı su tüketimi kuraklağa yol açmaktadır. Yağmuru orman çeker, yağmur duası değil. Seçim için oy kümesliği yaparcasına beton bloklar diken iktidar,yakında , " yıkanmayın,silin" diyecektir. Aklımız olsaydı bugünlere kalmazdık zaten.Bize ne oluyorsa zayıflığımızdan ve kifayetsizliğimizden oluyor,cehaletimiz de cabası.Birde 3.sünü kovalarken , birine kalsak mucize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok doğru ~ 10 yıl önce
çok doğru söylüyorsun da 3.havalimanının yapılması planlanan alanı gördün mü.Her taraf madencilerin kuyusuyla dolu. Orman diye birşey kalmamış. Bunları yapanlar bugün mü yapmış. Kaç yıldır yapılan tahrifatın sonucu bu. Ya anadolu yakasındaki ormanların halini gördün mü.Ben havadan çok net görüyorum. Üzüldüğüm havalimanına çevre nedeniyle karşı çıkanların ormanları katleden villalara ses çıkarmamasıdır. Hepimiz ikiyüzlü olduk.
çok dogru diyene ~ 10 yıl önce
arkaşım hepsine çevreciler mi yetişsin devlet ceza vermezse... oldu olacak çevre bakanlıgını cevrecilere baglayın ki hepsiyle mücadele edelim....
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Fransiz Geziciler bu yeni havalimanindan korkan Almanya'nın kiskirtmasi ile protesto ediyorlar... Ziya tarkan kozan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bunlar Fransanın önünü tıkamak istiyen bir grup çapulcu. Biz bu oyunları biliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 10 yıl önce
bu yorumu cok sevdim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000