21 Nisan 2014, Pazartesi 10:03:51

YENİ BİR SHYO DAHA KURULACAK

Fırat Üniversitesi (FÜ) bünyesinde sivil havacılık yüksekokulunun kurulacağı açıklandı.
  • From seattle :) dalgagecen arkadasimizin dilekleri umarim kabul olur. Admin kontrol edebilir. Suan seattle da olan bir elazigli olarak gurur duydum. Turkiyeye doner donmez rektoru arayip kendi adima ne yapabilirim diye soracagim. Bu arada kizan issiz arkadaslarima; arkadaslar ne deseniz haklisiniz. Alakasiz adamlar teknisyen ve cesitli brimlerdeler. Umarim hersey birgun benim ulkemdede olmasi gerektigi gibi olur. Bu arada thy icin uzulen arkadasim uzulme. Birgun hersey duzelir. Benimde yuksek lisans mezunu olmam dolayisi ile evraklarimi kabul etmediler :) biz lisans diplomasi istiyoruz diye :)
  • Üniversitelere yaz stajı için şirket kadro vermiyorken , bu çocuklar stajı nerede yapıcak diye kara kara düşünürken ne shyosu yahu ? thy bile staj için 20 30 kontenjan açmış.
  • Yazdiklariniza fazlasiyla katiliyorum öncelikli bi mezunlar iş bulsun gerekli takdirde zaten eleman aliminiz farkli bölümlerden oluyor ne gerek var bize imkan verilmiyor biz boştan yere bu bölümü okuyoruz içeride çalişan kaç kişi bu bölüm mezunu ki siz kalkipta bunu yayinliyosunuz emeklerimize yazik yani cidden..
  • Elazığ havacılık ve Uzay sanayii açısından önemli merkez oluyor. Seattle hapı yuttu
  • Boş yere açmasınlar TK nın uzman sınavında başarılı oldum SHYO mezunu olduğum için mülakata alınmadım. Aynı mülakata sınavda başarılı olan açık öğretim mezunları alındı...
  • Açmayın kardeşim açmayın! Önce elindeki okullardaki mezunları bir yere yerleştirin ondan sonra yeni okul açma planları yapın! Ondan sonra bu havacı gençler neden işsiz? Sektör elbette gelişiyor kalifiye eleman şart ama önce bi mezunlar ve eldekiler değerlendirilsin. Devlet okullarında garanti de yok. Mezun ol hadi güle güle. En azından bir kaç vakıf üniversitesinde imkanlar zorlanıyor. Ama devlet hâlâ havacılık okulu için çırpınıyor. KMYO
  • Okul açmaya devam edin etraf Shyo kaynıyor ama iş alanı istihdam yok herkes okuduktan sonra bir iş bulma telaşı içine giriyor Okul acacaginiza önce mezun olanlara bir iş imkanı sağlayın..
  • Dhmi kadro vermez shgm kadro vermez... Dhmi kadrolarinda tanimi bile olmaz.. Ama adamlar okul acar bravo...
  • Mevcut okulların kıymetini bilip destek olmadıktan sonra yeni açılandan ne gibi fayda görebilirsiniz?
  • Çok doçent prof lazim bu ülkeye acin tez yazacak çok hoca var!!!

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) bünyesinde sivil havacılık yüksekokulunun kurulacağını bildirdi.

Alpay, yaptığı yazılı açıklamada, FÜ'ye bağlı sivil havacılık yüksekokulu kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

FÜ bünyesinde sivil havacılık yüksekokulunun kurulmasına yönelik FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve üniversite yönetiminin başlatmış olduğu çalışmaların sonuç verdiğini aktaran Alpay, şunları kaydetti:

"DHMİ Genel Müdürlüğü'nün de katkılarıyla havaalanı eski terminal binasının üniversitemize kiralama yoluyla tahsis işlemleri tamamlanmıştır. Takip edilen bu süreçte dört yıllık eğitim öğretim süreli sivil havacılık yüksek okulunun kuruluş çalışmaları YÖK nezdinde hızlandırılmış ve sonuçta bu yüksek okulun kuruluş kararı 18 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmak suretiyle tamamlanmıştır."

FÜ ev sahipliğinde 8 Mart'ta havacılık sektörünün genel müdürleri, iş adamları ve yetkili kişileriyle gerçekleştirmiş oldukları toplantıda Elazığ'da sivil havacılık ile ilgili önemli kararlar aldıklarını anımsatan Alpay, şöyle devam etti:

"En önemlisi uçakların dağıtım, söküm ve parçalanması işlemlerinin Elazığ'da yapılması, bununla birlikte ortak ürün geliştirme, var olan projelerin birlikte geliştirilmesi, ortak yürütülen programlarda laboratuvar ve atölyelerin kurulması, işbirliğine konu olan alanlarda test ve sertifikalandırma çalışmalarının yapılması, öğrenci eğitimleri, öğretim üyeleri danışmanlık faaliyetlerinin yürütülmesi, helikopter konusuna yönelik eğitimler verilmesi ve tüm bu hususlar için THY'nin sahip olduğu alt yapı, teknik araç gereç ve uzman desteği sağlanması konusunda THY Teknik Genel Müdürlüğü ve FÜ arasında protokol hazırlanması kararı verilmiş ve imza aşamasına getirilmiştir."

Alpay, bu gelişmelerle Elazığ'ın havacılık ve uçak sanayi açısından önemli bir merkez haline geleceğini bildirdi.

YENİ BİR SHYO DAHA KURULACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
From seattle :) dalgagecen arkadasimizin dilekleri umarim kabul olur. Admin kontrol edebilir. Suan seattle da olan bir elazigli olarak gurur duydum. Turkiyeye doner donmez rektoru arayip kendi adima ne yapabilirim diye soracagim. Bu arada kizan issiz arkadaslarima; arkadaslar ne deseniz haklisiniz. Alakasiz adamlar teknisyen ve cesitli brimlerdeler. Umarim hersey birgun benim ulkemdede olmasi gerektigi gibi olur. Bu arada thy icin uzulen arkadasim uzulme. Birgun hersey duzelir. Benimde yuksek lisans mezunu olmam dolayisi ile evraklarimi kabul etmediler :) biz lisans diplomasi istiyoruz diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 10 yıl önce
Üniversitelere yaz stajı için şirket kadro vermiyorken , bu çocuklar stajı nerede yapıcak diye kara kara düşünürken ne shyosu yahu ? thy bile staj için 20 30 kontenjan açmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yazdiklariniza fazlasiyla katiliyorum öncelikli bi mezunlar iş bulsun gerekli takdirde zaten eleman aliminiz farkli bölümlerden oluyor ne gerek var bize imkan verilmiyor biz boştan yere bu bölümü okuyoruz içeride çalişan kaç kişi bu bölüm mezunu ki siz kalkipta bunu yayinliyosunuz emeklerimize yazik yani cidden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ya ~ 10 yıl önce
Elazığ havacılık ve Uzay sanayii açısından önemli merkez oluyor. Seattle hapı yuttu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHYO mağduru ~ 10 yıl önce
Boş yere açmasınlar TK nın uzman sınavında başarılı oldum SHYO mezunu olduğum için mülakata alınmadım. Aynı mülakata sınavda başarılı olan açık öğretim mezunları alındı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Açmayın kardeşim açmayın! Önce elindeki okullardaki mezunları bir yere yerleştirin ondan sonra yeni okul açma planları yapın! Ondan sonra bu havacı gençler neden işsiz? Sektör elbette gelişiyor kalifiye eleman şart ama önce bi mezunlar ve eldekiler değerlendirilsin. Devlet okullarında garanti de yok. Mezun ol hadi güle güle. En azından bir kaç vakıf üniversitesinde imkanlar zorlanıyor. Ama devlet hâlâ havacılık okulu için çırpınıyor. KMYO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Okul açmaya devam edin etraf Shyo kaynıyor ama iş alanı istihdam yok herkes okuduktan sonra bir iş bulma telaşı içine giriyor Okul acacaginiza önce mezun olanlara bir iş imkanı sağlayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dhmi kadro vermez shgm kadro vermez... Dhmi kadrolarinda tanimi bile olmaz.. Ama adamlar okul acar bravo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mevcut okulların kıymetini bilip destek olmadıktan sonra yeni açılandan ne gibi fayda görebilirsiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
daha ~ 10 yıl önce
Çok doçent prof lazim bu ülkeye acin tez yazacak çok hoca var!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000