06 Ekim 2008, Pazartesi 08:37:56

Yeni bir havayolu daha geliyor!

Rusya’dan Türkiye’ye en çok turist gönderen ilk üç firmadan biri olan Pegas Touristik Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek, yaptığı açıklamada havayolu şirketi kurduğunu doğrulayarak, konuyla ilgili daha sonra geniş açıklama yapacağını söyledi.

Rusya’daki Continental adlı havayolu şirketinin uçuş lisansını alan Pegas, iki Boeing 757 uçağı ile faaliyete başlayacak. Pegas, 2009 yaz sezonuna girerken uçak sayısını 9’a çıkarmayı hedefliyor.

Pegas’ın  ilk olarak hizmete sokacağı iki uçaktan birini halen faaliyette olan bir havayolu şirketinden kiraladığı, ikincisi için de çeşitli firmalarla görüşmeler yaptığı öğrenildi.

Rusya’dan Türkiye’ye en çok turist getiren ilk üç firmadan biri olan Pegas, Türkiye ve Mısır’da otel işletmeciliğine de girmişti.
Pegas, Mısır’rda 5 yıldır işlettiği Royal Rojana'nın ardından geçen sezon Holiday In Taba ve Seti Sharm tesislerini de işletmeye başladı.

Pegas Touristik Türkiye'den Sadettin Gügercinoğlu, turizmgazetesi.com a yaptığı açıklamada, ekim ayında işletmeleri alınacak olan Cataract Layalina Resort ve Cataract Resort ile toplamda 5 tesise ulaşacaklarını belirtti.

Pegas yeni işletmelerle birlikte Mısır'daki oda kapasitesini 1200'e çıkarmış olacak.
Türkiye’de de MNG’nin 3 otelinin işletmesini alan Pegas, şimdi de havayolu ulaşımına girerek bu alanın bütün birimlerinde faaliyet gösteren bir firma oldu.

Pegas Touristik Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek de, turizmgazetesi.com’un sorularını yanıtlarken, havayolu işletmeciliği alanına girdiklerini doğrulayarak, konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı açıklama yapacaklarını söyledi.


Pegas'ın Mısır'da işlettiği tesisler:

Royal Rojana Resort
Holiday In Taba
Seti Sharm
Cataract Layalina Resort
Cataract Resort

 

Yeni bir havayolu daha geliyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000