04 Ekim 2012, Perşembe 10:36:04

YENİ AÇILAN HAVAALANI KRİZE NEDEN OLDU!

Azerbaycan, Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'da açtığı yeni havaalanından memnun değil. Dışişleri Bakanlığı, havaalanının yeni bir provokasyon olduğunu açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında Yukarı Karabağ'ın Hankendi kentindeki havaalanını değerlendiren Elman Abdullayev, havaalanının şov amacıyla inşa edildiğini ve bunun Ermenistan yönetiminin yeni provokasyonu olduğunu belirtti.


Açılan havaalanının yasa dışı ve çözüm sürecine vurulan darbe olduğunu ifade eden Abdullayev, şöyle konuştu:
"Azerbaycan'ın konuya ilişkin tutumu net ve değişmezdir. Havaalanının inşa edildiği topraklar, işgal altındaki Azerbaycan topraklarıdır ve bu uluslararası kurumlar tarafından da kabul edilmektedir. Olaya uluslararası hukuk kuralları çerçevesinden bakıyoruz. Azerbaycan'ın hava sahasında Azerbaycan'ın izni olmaksızın yapılacak uçuşlar, uluslararası sivil havacılık konvansiyonuna aykırıdır. Azerbaycan tarafı, hem 1993'te, hem de 2011'de işgal altındaki topraklarının hava sahasında uçuş yasağı getirmiş ve bunu uluslararası sivil havacılık kurumlarına bildirmiştir. Yukarı Karabağ'da açılan havaalanı göstermelik ve provokasyona yönelik bir adımdır. Bu durum uluslararası kamuoyunun ve uluslararası kurumlarının dikkatinden kaçmamalıdır. Burada şöyle bir soru akla geliyor: Neden bazı ufak olaylarda dünyayı ayağa kaldıran uluslararası kamuoyu böyle önemli yasa ihlaline sessiz kalıyor."


Ermeni basını, Yukarı Karabağ'ın Hankendi kentinde inşa edilen havaalanının hizmete hazır hale geldiğini ve yakın zamanda uçuşların başlayacağını duyurmuştu.

YENİ AÇILAN HAVAALANI KRİZE NEDEN OLDU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000