11 Ocak 2011, Salı 15:46:53

YEMEN'DEN SONRA KUVEYT'LE DE VİZELER KALKIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Kuveyt arasında vizenin kaldırılması noktasında mutabakata vardıklarını ve imzaları en kısa süre içinde atacaklarını söyledi.
  • Zengin olmasina zenginde kime zengin. Yaklasik 2-3 bin vatandasimizin yasadigi bir ulkedir Kuveyt. Cok kucuk bir zumre haric diger vatandaslarimiz ayda 200-300 Kwd'ye calismaktadir ve sartlari cok zordur. Bir cogunun Kefili (Sponsor) ile problemi vardir. Hicbir haklari yoktur. Genellikle Berber, Restoran kismen dekorasyon islerindedirler. Ikinci husus ulkenin gorulecek hicbir guzelligi yok. Col uzerine insa edilmis bir sehirden ibarettir. Ayrica vizenin kalkmasi ile kacak calisma olaylari buyuk oranda artacak ve Diplomatik alanda uzun vadede sikinti meydana getirecektir
  • bu beğenmediğiniz arap ülkesi kuveyt i biraz araştırın bakalım. dünyanın en zengin ülkesi olarak anılıyor
  • Kalkan zaten yeşil pasaportlar için normal pasaportlar zaten birşey yok....ayrıca kalksa ne olur ki zaten o ülkelre gitmek para ister parada bizim insanımızda ne gezer zaten para olsa dunyanın hıcbır yerı ıcın vize sorunu yok adamlara para durumnu kanıtla zaten verıyor..ben böle alıyorum zaten butun vızelerımı hıcbır sorun yok normal pasaportum var ve maddı durumum ıyı belgelıyorsun ve adamlar gerı gelecegını bıldıgı için verıyor sana ...olay bundan ıbaret...
  • arkadaslar bunlar hikaye, kuveyt vize falan kaldirmayacak... bizimkiler o kadar israrci ve yalvaran tiplerki adamlar mecbur ' insallah' deyip yolluyor heyeti, bizimkilerde tamam kalkiyor diye heyecanlaniyor. yemeyin Allah askina bu tur haberleri, o ulkeyi ve sartlari bilmeden.. yazdirmayin banada uzun uzun..
  • Vizelerin kaldirilmasi cok guzel. Arap ulkeleri diye kucumsemek cok ayip.
  • Nerede bir arap ülkesi orada vize kalkıyor. Bu mu gurur ? Bedava olsa kim gider zaten...
  • hadi hemen küvete gidelim
  • nedeni belli ortada .....
  • Imza yetmiyor maalesef. Uygulama izlemesi gerek. Rusya ile imza atildi. Uygulama yok hala. Neredeyse 1 yil gecmis olacak. Hukumet uyuyor mu?
  • Gül ve Erdoğan beylerin her gittiği yerden vize kalkıyor kendilerini tebrik ediyorum, aynı sevinci AB ülkelerine ziyaretleri sonrası neden yaşayamıyoruz acaba?
Başbakan Erdoğan, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Türkiye-Kuveyt İş Formu toplantısında önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Kuveyt'i geniş bir iş adamı heyetiyle ziyaret ettiklerini belirterek, "İstiyoruz ki artık yeni bir dönem. Yeni bir süreç başlasın. Bu süreçte mevcut rakamları aşalım istiyoruz. 2010 sonu itibariyle dış ticaret hacminin 600 milyon dolarda olan bir Kuveyt-Türkiye olmasın. Bunun çok daha üstüne ulaşalım. Artık aramızda milyarlarca dolarlık bir dış ticaret hacminin olması gerekir. Bu en kısa zamanda 3' mü, 5 milyar dolar mı olur değerlendirmek gerekir." dedi.

Kuveytli yatırımcıları Türkiye'de görmek istediklerini söyleyen Erdoğan, "Ben de kendi yatırımcılarımızı Kuveyt'te görmek istiyorum. Muhataplarımla bunları konuştuk. Vize noktasında inşallah biz zaten vize noktasında sınırda vizeyi Kuveytli tüm vatandaşlara veriyoruz. Ama dün bir mutabakat sağladık, öyle zannediyorum ki onun imzalarını da en kısa zamanda atarız. Şimdi gerek Kuveyt sınırında, gerek Türkiye sınırında karşılıklı olarak halklar inşallah vize almadan geçebilecekler. Dolayısıyla sınırda bu işler görülecek. Böylece gidiş gelişler hızlanmış olacak. Halklarımızın kaynaşması daha iyi konuma gelmiş olacak. Kardeşliğimizin gereği de bu. Bunlar bu şekilde devam ederken vizelere takılıp kalırsak vay halimize."

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da konuşmasına ev sahipliği yapan tüm Kuveytlilere şükran duygularını belirterek başladı. Bakan Çağlayan, şunları söyledi: "İki uçak dolusu 500'e yakın iş adamıyla bir toplantı icra ediyoruz. İş adamlarını Kuveytli muhataplarıyla ikili görüşmeler yaptılar. İkili işbirliği yaparak, 3. ülkelerde yatırım imkanlarını araştırdılar. Müteahhitlik, gıda, tekstil ve inşaat sektöründe görüşmeleri de iş adamlarımız yapacaklar."

Türkiye'nin önemli bir geçiş koridoru olduğunu vurgulayan Çağlayan, Türkiye'nin önemine işaret ederek, İslam Konferansı Teşkilatı üyesi 57 İslam ülkesinin kendi arasında ekonomik anlamda bir birlik oluşturabileceğini anlattı.

(Zaman)

YEMEN'DEN SONRA KUVEYT'LE DE VİZELER KALKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Zengin olmasina zenginde kime zengin. Yaklasik 2-3 bin vatandasimizin yasadigi bir ulkedir Kuveyt. Cok kucuk bir zumre haric diger vatandaslarimiz ayda 200-300 Kwd'ye calismaktadir ve sartlari cok zordur. Bir cogunun Kefili (Sponsor) ile problemi vardir. Hicbir haklari yoktur. Genellikle Berber, Restoran kismen dekorasyon islerindedirler. Ikinci husus ulkenin gorulecek hicbir guzelligi yok. Col uzerine insa edilmis bir sehirden ibarettir. Ayrica vizenin kalkmasi ile kacak calisma olaylari buyuk oranda artacak ve Diplomatik alanda uzun vadede sikinti meydana getirecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu beğenmediğiniz arap ülkesi kuveyt i biraz araştırın bakalım. dünyanın en zengin ülkesi olarak anılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kalkan zaten yeşil pasaportlar için normal pasaportlar zaten birşey yok....ayrıca kalksa ne olur ki zaten o ülkelre gitmek para ister parada bizim insanımızda ne gezer zaten para olsa dunyanın hıcbır yerı ıcın vize sorunu yok adamlara para durumnu kanıtla zaten verıyor..ben böle alıyorum zaten butun vızelerımı hıcbır sorun yok normal pasaportum var ve maddı durumum ıyı belgelıyorsun ve adamlar gerı gelecegını bıldıgı için verıyor sana ...olay bundan ıbaret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar bunlar hikaye, kuveyt vize falan kaldirmayacak... bizimkiler o kadar israrci ve yalvaran tiplerki adamlar mecbur ' insallah' deyip yolluyor heyeti, bizimkilerde tamam kalkiyor diye heyecanlaniyor. yemeyin Allah askina bu tur haberleri, o ulkeyi ve sartlari bilmeden.. yazdirmayin banada uzun uzun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vizelerin kaldirilmasi cok guzel. Arap ulkeleri diye kucumsemek cok ayip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nerede bir arap ülkesi orada vize kalkıyor. Bu mu gurur ? Bedava olsa kim gider zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hadi hemen küvete gidelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedeni belli ortada .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Imza yetmiyor maalesef. Uygulama izlemesi gerek. Rusya ile imza atildi. Uygulama yok hala. Neredeyse 1 yil gecmis olacak. Hukumet uyuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gül ve Erdoğan beylerin her gittiği yerden vize kalkıyor kendilerini tebrik ediyorum, aynı sevinci AB ülkelerine ziyaretleri sonrası neden yaşayamıyoruz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000