13 Haziran 2009, Cumartesi 09:58:33

Yazıcıoğlu'nun bacanağından şok iddia

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun beyin cerrahı olan bacanağı Dr. Rafet Aslanoğlu'nun ortaya attığı iddia herkesi şaşırttı.
  • bıktık artık bu saçmalıklardan dürümden düşen ilk helikopter olacak herhalde bir insan üzerinden bu kadar duygu sömürüsü yetti artık sevgili arkadaşlar helikopterler yolcu uçağı gibi değildir pilot mecbur kalmış gibi yorumlar insafsızca ben 10 yıl askeri helikopterde teknisyen olarak görev yaptım aynı durumu defalarca yaşadık hiç bir mecburiyetimiz olmadığı halde sise girdik,buluta girdik bunu tüm helikopterciler yaşamıştır yalnız tek pilot olması durumuda tehlike çok daha fazladır bir pilot sağı,bir pilot solu teknisyende göstergelere fix olur ve en uygun taraftan geri dönüş yapardık ve tabiki birde takdiri ilahi hlk.de tek pilot bence risk çünkü pilotun hapşırması bile risk olabilir,bir anlık tansiyon sorunu vs.
  • bu olayı bu kadar cahilce yorumlamayın artık yeter. Yanlış planlama,meteorolojik şartları dikkate almama sonucu yüzde bin pilot hatasından düşüş olmuştur
  • Insanlara güvence duiye bir sey kalmadi. Can verebiliyor musun ki can aliyorsun? Lütfen ne olursak olalim insaniyetten uzaklasmiyalim! ûn ve söhret bürümesin gözümüzü.
  • o günkü hava şartlarında bir pilotun o uçuşu göze alabilmesi için ya çok cesur ya deli yada iş güvenliğini tehlikede olduğunu bilerek göze alması gerekir.(yani ya uçarsın yada kendine başka iş ara) bu pilot abimiz uçuş planları eline geçtiğinde hava raporunu gördüğünde kesin olarak bu uçuşa okey vermemesi gerekirdi.acaba basireti mi bağlanmıştı yoksa bu uçuşa zorlanmışmıydı.yoksa planlanmış olan bir oyunun piyonu mu olmuştu.sorular çok ama cevap verecek(verebilecek,vermek istemeyen,bu olayın içinde olan)bir merci yok.bence bu olay kesinlikle basit bir kaza değil.zamanla göreceğiz.ailesi yakınları ve tüm merciler bu olayın peşini bırakmamalıdır.Musin beye allahtan rahmet diliyorum.Yakınlarını da sabır.
  • UÇAN ŞEYLERE BİNMEMESİ VE SEBEPLERİ ONA DEFALARCA SÖYLENMİŞTİR!! Kİ PEK TERCİH ETMEMİŞ VE ÇEKİNMİŞ! ONUN DURUŞU VE SİYASİ KİMLİĞİ ZATEN HEP TAKİP EDİLMİŞTİR. "DOĞRU ADAMLAR" ER YADA GEÇ BU TUZAKLARA DÜŞECEKLERDİR. UMARIZ BÖYLE ŞEYLER YOKTUR SADECE PARANOYADAN İBARETTİR AMA BU ÜLKEDE İYİLER HİÇ KAZANMADI!!! VARDIR BİR SEBEBİ.... EĞİTİMLİ VE DÜRÜST BİR TOPLUM DİLEMEKTEN BAŞKA ÇIKAR KALMIYOR...

Dr. Aslanoğlu, "Muhsin Bey'e helikoptere binerken 6 dürüm verdik. Adli tıp raporunda, helikopterdeki herkeste yüzde 60-65 oranında akut koroner damar tıkanıklığı tespit edildi. 30 yaşlarındaki kameramanda da var Muhsin Bey'de de var. Bu mümkün değil. Yemekte ilaç olma ihtimali var. Bu ilaç zehir olabilir" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasını araştıran komisyon üyesi milletvekilleri dün Kahramanmaraş'ta, Yazıcıoğlu'nun beyin cerrahı olan bacanağı Dr. Rafet Aslanoğlu'nun ortaya attığı iddiayla büyük şaşkınlık yaşadı. Aslanoğlu, "Muhsin Bey'e helikoptere binerken 6 dürüm verdik.

BEN DE ORADAYDIM

Adli Tıp raporunda, helikopterdeki herkeste yüzde 60-65 oranında akut koroner damar tıkanıklığı tespit edildi. 30 yaşlarındaki kameramanda da var, Muhsin Bey'de de var. Bu mümkün değil. Yemekte ilaç olma ihtimali var. Bu ilaç zehir olabilir" dedi.

Komisyon üyeleri dün Yazıcıoğlu'nun eşinin özellikle dinlenmesini talep ettiği Dr. Aslanoğlu ile görüştü. Aslanoğlu, Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş gezisinde kendisinin de olduğunu belirterek komisyon üyelerine şunları anlattı:

"Onu Çağlayancerit'te helikoptere ben bindirdim. Hatta görüntülerde ben de varım. Muhsin Bey helikoptere binerken, yolda yesinler diye 6 tane dürüm yaptırmıştık. Pilot dahil toplam 6 kişilerdi. O dürümleri yediler mi bilmiyoruz. Kazanın ardından adli tıp doktorları bana Muhsin Bey ve diğerlerinin yüzde 90 civarında akut koroner damar tıkanıklığı yaşadıklarını söyledi. Sonra çıkan adli tıp raporunda yüzde 60-65 civarında tüm yolcularda akut koroner damar tıkanıklığı tespit edildi."

İLAÇTAN KASTIM ZEHİR

Aslanoğlu şöyle devam etti: "Doğrudan söylemiyorum ama 6 dürümlerde ilaç olabilir mi diye de düşünüyoruz. İlaçtan kastımız bir zehirdir. Yemeğin içine konmuş olabilir. Üstelik Muhsin Bey benim bacanağımdır. Onun sağlığını yakından takip ediyordum. Check-up'ları ben yapardım. Kalbi ve damarları ile ilgili hiçbir sorunu yoktu. Üstelik pilot dahil 6 kişinin tamamında da bu çıktı. Yani 30-35 yaşlarındaki kameramanda da yüzde 60-65 oranında damar tıkanıklığı çıktı diğerlerinde de.
Bu bir tesadüf olamaz."

VEKİLLER KAZA YERİNDE

Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri dün kaza yerinde incelemelerde bulundu. TSK'ya ait helikopterle Keş Dağı'na giden vekiller, enkazı inceledi. Enkazı bulan korucular da olay yerine gelerek vekillere bilgi verdi. Korucular vekillere kekik çayı ikram etti.

UZMANLAR NE DİYOR?

Doç Dr. Murat Gençbay-Bahçelievler Medical Park Hastanesi

Teorik olarak, yüksek doz nikotin ve kokain olarak adlandırılan maddeler ile steroid denilen bazı ilaçlar kalp damarlarında tıkanıklık yaratabilir.
Kalp krizine yol açabilecek bu tür ajanlar besine karıştırılarak verildiğinde sindirim sisteminde büyük oranda etkisiz hale dönüşürler.
Bu duruma rağmen, bana göre böyle bir olasılık son derece düşüktür.

Prof. Dr. Mehmet Meriç-Özek JFK Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Bşk.

Dışarıdan verilen herhangi bir madde veya ilaç, bütün vücut sisteminde, dolayısıyla tüm organlarda değişiklik meydana getirebilir. Sadece kalp etkilenmez.

Eğer tüketilen bir yiyeceğin içine, normalden daha fazla miktarda ilaç konulmuşsa bunun "toksikolojik" etkisi ve ölüme götürücü yönü olabilir. Ancak alman ilaçların hiçbiri damarda ani tıkanıklık yapmaz.

(Gazete HaberTürk)

Yazıcıoğlu'nun bacanağından şok iddia

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
bıktık artık bu saçmalıklardan dürümden düşen ilk helikopter olacak herhalde bir insan üzerinden bu kadar duygu sömürüsü yetti artık sevgili arkadaşlar helikopterler yolcu uçağı gibi değildir pilot mecbur kalmış gibi yorumlar insafsızca ben 10 yıl askeri helikopterde teknisyen olarak görev yaptım aynı durumu defalarca yaşadık hiç bir mecburiyetimiz olmadığı halde sise girdik,buluta girdik bunu tüm helikopterciler yaşamıştır yalnız tek pilot olması durumuda tehlike çok daha fazladır bir pilot sağı,bir pilot solu teknisyende göstergelere fix olur ve en uygun taraftan geri dönüş yapardık ve tabiki birde takdiri ilahi hlk.de tek pilot bence risk çünkü pilotun hapşırması bile risk olabilir,bir anlık tansiyon sorunu vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu olayı bu kadar cahilce yorumlamayın artık yeter. Yanlış planlama,meteorolojik şartları dikkate almama sonucu yüzde bin pilot hatasından düşüş olmuştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Insanlara güvence duiye bir sey kalmadi. Can verebiliyor musun ki can aliyorsun? Lütfen ne olursak olalim insaniyetten uzaklasmiyalim! ûn ve söhret bürümesin gözümüzü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o günkü hava şartlarında bir pilotun o uçuşu göze alabilmesi için ya çok cesur ya deli yada iş güvenliğini tehlikede olduğunu bilerek göze alması gerekir.(yani ya uçarsın yada kendine başka iş ara) bu pilot abimiz uçuş planları eline geçtiğinde hava raporunu gördüğünde kesin olarak bu uçuşa okey vermemesi gerekirdi.acaba basireti mi bağlanmıştı yoksa bu uçuşa zorlanmışmıydı.yoksa planlanmış olan bir oyunun piyonu mu olmuştu.sorular çok ama cevap verecek(verebilecek,vermek istemeyen,bu olayın içinde olan)bir merci yok.bence bu olay kesinlikle basit bir kaza değil.zamanla göreceğiz.ailesi yakınları ve tüm merciler bu olayın peşini bırakmamalıdır.Musin beye allahtan rahmet diliyorum.Yakınlarını da sabır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UÇAN ŞEYLERE BİNMEMESİ VE SEBEPLERİ ONA DEFALARCA SÖYLENMİŞTİR!! Kİ PEK TERCİH ETMEMİŞ VE ÇEKİNMİŞ! ONUN DURUŞU VE SİYASİ KİMLİĞİ ZATEN HEP TAKİP EDİLMİŞTİR. "DOĞRU ADAMLAR" ER YADA GEÇ BU TUZAKLARA DÜŞECEKLERDİR. UMARIZ BÖYLE ŞEYLER YOKTUR SADECE PARANOYADAN İBARETTİR AMA BU ÜLKEDE İYİLER HİÇ KAZANMADI!!! VARDIR BİR SEBEBİ.... EĞİTİMLİ VE DÜRÜST BİR TOPLUM DİLEMEKTEN BAŞKA ÇIKAR KALMIYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000