31 Mart 2009, Salı 08:21:45

Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için bugün 11.30'da tören düzenlenecek. Cenaze töreni Airport TV'den canlı olarak ekranlara getirilecek...

Yazıcıoğlu, Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ankara'da toprağa verilecek. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte büyük bir topluluğun katılması bekleniyor. Tören sebebiyle Ankara'da bazı cadde ve sokaklar bugün trafiğe kapatılacak.

BBP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yazıcıoğlu için bugün Kocatepe Camii'nde yapılacak cenaze törenine çelenk gönderilmemesi, bunun yerine başta Şehit Aileleri Derneği, Kızılay ve Selçuklu Sosyal Güvenlik, Eğitim ve Kültür Vakfı olmak üzere uygun görülen herhangi bir hayır kurumuna bağışta bulunulmasının istendiği ifade edildi.

Öte yandan AK Parti, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması ve alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Ayrıca, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni saat 11:30'dan itibaren Airport TV ekranlarında canlı olarak yayınlanacak...

Cenaze töreninde gözyaşı seli

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri Meydan Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Ankara'dan uçakla Sivas'a getirilen Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri dün öğleden sonra morgdan alınarak önce BBP Sivas İl Teşkilatı'nın önüne getirildi. Burada toplanan çok sayıda vatandaş tekbir getirdi ve dua etti. Kur'an okunan parti binasından cenazelere karanfil atıldı. Eski BBP İl Başkanı Erol Çelik, Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının inandıkları kutlu dava uğrunda hizmet ettiklerini söyledi.

Cenazeler daha sonra parti binasından tekbirler, dualar ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla Meydan Camisi'ne getirildi. Ellerinde Türk bayrakları olan gruptan bazı kişilerin ve çevredeki vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri Yukarıtekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kılınan cenaze namazına, hayatını kaybeden BBP'lilerin yakınları, partinin genel başkan yardımcıları, Sivas milletvekilleri, Vali Veysel Dalmaz ile diğer mülkî ve askerî yetkililer katıldı. Kahramanmaraş'ta düşen helikopterin pilotu Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazesi, İstanbul'da Bahçeşehir Hoşdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000