03 Mart 2011, Perşembe 13:32:33

YAZICIOĞLU KAZASINDA 7 KİŞİ YARGILANACAK

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili hazırlanan fezlekede, “birden fazla kişiyi öldürme” iddiasıyla 7 kişi hakkında suçlamalara yer verildi.
  • Nasıl bir ülkedeyiz Allah'ım Yarrabbim... Rapora bak; ölen gazeteciye ait cep telefonu aranmak suratiyle sinyal vererek helikopterin düşürüldügü ihtimalini araştırıyor, bir de (bu daha bomba) helikopterin bölgede uçan Awacs uçakları tarafından yönü değiştirilerek (nasıl olacaksa) düşürülme olasılığını araştırıyor... Bana en mantıklı şu "zehirli dürüm"!!! olayı geldi valla :). Birde şu var; en son enkazı bulan ve muhtemelen kaza olmasaydı Türkiye'nin bir köşesinde kendi hallerinde muhtarlık yapıyor olacak iki muhtar "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek, tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürmek”suçuyla yargılanacak… ne diyim tebrikler!!
  • ısparta kazasında bir şirketin patronu yargılanıyor acaba bu düşen helikopterin sahibi kimdir hiç adı geçmiyor bilen varmı.neden ölüme sebebiyet vermekten yargılanmıyor.
  • bunlarin hepsi mahalle dedikodusu.. hiç bir somut delil yok.boyle sacma bir sorusturma olaiblirmi ?21.yy dayizz dimi ? yoksa hala taş devrindemiyiz. yok ucaklar alcak ucmus. arkadas o bulutlu havada bulutlar daglari tamamen kaplamiş ucaklar bulut içinde o daglarin arasinda gorerek nasil ucar?dürüm zehirliymiş?çok acı şeyler bunlar ya. awacs bozmuş.. off off..cep telefonuna sinyal verilmiş o yuzden duşmuş.arkadas bunlar yapilarak olsa bunlarin yapilacagi daha munasip kişiler vardir. neden muhsin yazicioğlu ?yapmayin artik rahat verin adama mezarinda rahat uyusun. ailesinide uzuyorsunuz. sacma sapan teroilerinizle.
  • peki bu iddanamede YALAN BEYANLARLA HALKI VE ARAMA EKİPLERİNİ kandırıp""KAZAZEDELER HAFİF YARALI OLARAK BULUNUP KURTARILDI. BİRKAÇ SAAT SONRA ERCİYES TIP FAKÜLTESİNDE OLACAKLAR""diyen kayseri valisi niye ayrı tutuluyor.yoksa YANDAŞINIZ olduğu için mi?
  • nasıl olabilir? hiçbir somut delil yok,etrafta böyle konuşuluyor diye iddianame yapılmış gibi
Kahramanmaraş'ta, 25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında Cmumhuriyet Savcısı Uğur Koç tarafından hazırlanan fezleke tamamlandı. Hazırlanan fezleke, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi gereğince Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Hazırlanan fezlekede, “Yapılan şikayet dilekçeleri incelendiğinde helikopter düşme olayının basit bir helikopter kazası şeklinde değil, henüz üyeleri tespit olunamayan örgüt mensuplarınca yapılan sabotaj sonucu düşürülmüş olduğuna ilişkin iddialar ve helikopter düştükten sonra yapılan arama kurtarma faaliyetleri sırasındaki yaşanan gecikme ve olumsuzlukların kasıtlı olarak gerçekleştirilmiş bir faaliyet olarak nitelendirilmesi ve bu hususun taraflarca ileri sürülmüş olduğu belirtilmiştir” denildi.

Helikopter üzerinde bulunan “Argus 5000 CE” ve “Skymap 3” cihazlarının enkaz alanından kaybolduğu ifade edilen fezlekede, “söz konusu eylemlerin mevcudiyeti muhtemel örgütün mensuplarınca, örgütün amacına yönelik olarak gerçekleştirilmiş olma ihtimali nedeniyle, söz konusu eylem ve istinatların terör örgütü üyesi olmak ve bu kapsamda birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürme ve terör örgütüne yardımcı olmak şeklinde şüphelerin oluştuğu, bu nedenden dolayı da soruşturmanın Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi kapsamında değerlendirilmesine karar verildiği” ifade edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede, NTV Haber Koordinatörleri Mirgün Cabas ile Mustafa Hoş, Albay Sezai Akgün, Emniyet Amiri Dursun Özmen, helikopterin sahibi Mustafa Kemal Süler ile muhtarlar Yılmaz Tilki ve Abdullah Göllü'nün şüpheli sıfatıyla yargılanması istenildi.

Hazırlanan fezlekede, şu iddialara yer verildi:

“Söz konusu helikopterin şüpheliler Mirgün Cabas ve Mustafa Hoş'un çalışanı oldukları bir ulusal televizyon kanalı tarafından ölen gazeteciye ait cep telefonu aranmak suretiyle sinyal vererek helikopterin düşürüldüğü ileri sürülmüştür. Ayrıca söz konusu helikopterin bölgede uçan Awacs uçakları tarafından yönü değiştirilerek düşürüldüğüne ilişkin haberler yer almıştır.

Ölenlerden Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın akrabası olan tanık Rafet Arslanoğlu'nun helikopterde bulunan şahıslara Çağlayancerit'ten kalkışı esnasında bir poşet içerisinde dürüm verildiği ve dürüm nedeniyle zehirlenmiş olabileceklerini beyan ettiği, ayrıca helikopterde bulunan kişilerin karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu yaşamlarını yitirdiği ve helikopterin bu şekilde düştüğü ileri sürülmüştür.

Yine Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda, 'Transponderi açık olmayan veya alçaktan uçtuğu düşünülen bazı hava araçlarının kaza anındaki ve mahallindeki hareketlerinin varlığı gibi bazı tespit ve bulguların da muhtemel kaza nedeni olarak değerlendirilmesi ve araştırılması gerekiyor.”(Hürriyet)

YAZICIOĞLU KAZASINDA 7 KİŞİ YARGILANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl bir ülkedeyiz Allah'ım Yarrabbim... Rapora bak; ölen gazeteciye ait cep telefonu aranmak suratiyle sinyal vererek helikopterin düşürüldügü ihtimalini araştırıyor, bir de (bu daha bomba) helikopterin bölgede uçan Awacs uçakları tarafından yönü değiştirilerek (nasıl olacaksa) düşürülme olasılığını araştırıyor... Bana en mantıklı şu "zehirli dürüm"!!! olayı geldi valla :). Birde şu var; en son enkazı bulan ve muhtemelen kaza olmasaydı Türkiye'nin bir köşesinde kendi hallerinde muhtarlık yapıyor olacak iki muhtar "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek, tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürmek”suçuyla yargılanacak… ne diyim tebrikler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ısparta kazasında bir şirketin patronu yargılanıyor acaba bu düşen helikopterin sahibi kimdir hiç adı geçmiyor bilen varmı.neden ölüme sebebiyet vermekten yargılanmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunlarin hepsi mahalle dedikodusu.. hiç bir somut delil yok.boyle sacma bir sorusturma olaiblirmi ?21.yy dayizz dimi ? yoksa hala taş devrindemiyiz. yok ucaklar alcak ucmus. arkadas o bulutlu havada bulutlar daglari tamamen kaplamiş ucaklar bulut içinde o daglarin arasinda gorerek nasil ucar?dürüm zehirliymiş?çok acı şeyler bunlar ya. awacs bozmuş.. off off..cep telefonuna sinyal verilmiş o yuzden duşmuş.arkadas bunlar yapilarak olsa bunlarin yapilacagi daha munasip kişiler vardir. neden muhsin yazicioğlu ?yapmayin artik rahat verin adama mezarinda rahat uyusun. ailesinide uzuyorsunuz. sacma sapan teroilerinizle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
peki bu iddanamede YALAN BEYANLARLA HALKI VE ARAMA EKİPLERİNİ kandırıp""KAZAZEDELER HAFİF YARALI OLARAK BULUNUP KURTARILDI. BİRKAÇ SAAT SONRA ERCİYES TIP FAKÜLTESİNDE OLACAKLAR""diyen kayseri valisi niye ayrı tutuluyor.yoksa YANDAŞINIZ olduğu için mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nasıl olabilir? hiçbir somut delil yok,etrafta böyle konuşuluyor diye iddianame yapılmış gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000