10 Haziran 2011, Cuma 08:20:19

YAZICIOĞLU DAVASINDA YENİ GELİŞME

BBP'nin merhum Lideri Muhsin Yazıcoğlu soruşturma dosyası için, ifade vermek üzere davet edilen Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın 15 günlük rapor alarak Malatya'ya gelmemesine, BBP Lideri Yalçın Topçu tepki gösterdi...
  • merhum etrafinda sizin gibilerin oldugunu bilseydi sizleri etrafinda 1 dk tutmazdi.
  • Edep ya huuuu! Merhum YAZICIOĞLU'ndan hiç mi ders alamadın. Sen hastamısın nesin, ben de bilemem ki. Biraz empati lazım.
 Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın Kahramanmaraş'ta BBP'nin merhum Lideri Muhsin Yazıcoğlu soruşturma dosyası için, ifade vermek üzere davet ettiği Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın 15 günlük rapor alarak Malatya'ya gelmemesine, BBP Lideri Yalçın Topçu tepki gösterdi.
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, havayoluyla geldiği Malatya'da Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen Kahramanmaraş'ta 26 Mart 2009 tarihinde BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili ifadeye davet edilen ve 15 gün rapor alarak gelmeyen Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ile ilgili gelişmeyi değerlendirdi.
 
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu şunları söyledi: "Ali Lapanta'nın sağlık gerekçesini bilmiyorum. Ama dosyada sadece Ali Lapanta meselesi yok. Şu anda hukukun önünde ne varsa, bizim bulup koyduğumuz meselelere bakıyor. Yoksa kimse kendiliğinde bir şey koymuşta, oraya bakıyor değildir. Malatya'da özel yetkili savcı bu dosyaya bakıyor. 13 klasör dosya. Orada bu sayın general gibi daha bir çok kişi var, şahıs var, kurum var. Raporunun gerekçesini bilmiyorum. Özel Yetkili Savcı herkesi dinleyecektir.

Bizi de dinleyecek, generali de dinleyecek, herkesi dinleyecek. Özel Yetkili Savcıya, intikal ettirmemizin, çabamız, gayretimiz bir anlam olması lazım. Milletin beklediği de bu. Özel Yetkili Savcıların farklı yetki ve görevleri var. Herkes dinlenecek. O dosyada kimin ile ilgili ne varsa, herkes dinlenip. bir hukuk ortaya koyulacak. Biz zaten orada bulunan isimler peşin suçludur, peşin bilmem nede demiyoruz. Hiç kimse şuanda peşin suçlu değil. Bu hadiseyle ilgili kurumların, kurumların içindekilerin hataları, ihmalleri, kusurları varsa, bir tarafta özel savcı tarafından dosya mahkeme safhasına getirilecek, diğer taraftan Başbakanlık Teftiş Kurulu da bizim başvuru ve isteğimiz üzerine harekete geçti. Başbakanlık Teftiş Kurulu da ellerindeki Devlet Denetlemenin, Meclis Araştırma Komisyonu'nun ve bizim verdiğimiz dosyaları inceledi. O da çalışmalarına başladı. Ama generalin hasta mıdır, değil midir, onu bilemem ki."
 
BBP'nin avukatı Selami Ekinci ise Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın ifadeye gelmemesi üzerine hakkında yakalama emrinin çıkartılması gerektiğini söyledi. 
 
BÜYÜKŞEHİR MESELESİ

Topçu, Malatya'nın Büyükşehir olması ile ilgili olarak ise Başbakan'ın hanımlardan çocuk istemesi ile ilgili konuyu da değerlendirerek, "Sayın Başbakan keşke o üslubunu terk etse. Onu 5 yıldızlı otellerde de yapıyor. Böyle tuzu kuruların düğününe, derneğine katılıyor. Orada hem gençlerin mahremine karışıyor, hem de Allah'ın işine karışıyor. Allah ne verirse, hayırlısını versin. O huyundan vaz geçse iyi olur. Malatya Özal'dan bu tarafa sağ siyasete gerçekten çok ciddi katkıda bulunuyor. Sayın başbakana da katkıda bulundu. Malatya Büyükşehir olmayı çoktan hak ediyor. Eğer biz Meclis'e girersek, ilk vereceğimiz kanun tekliflerinden birisi Malatya'nın büyükşehir olması ile ilgili olacaktır. Malatya'da, Sivas'ta, Elazığ'da Büyükşehir olmalıdır" dedi.
YAZICIOĞLU DAVASINDA YENİ GELİŞME

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
merhum etrafinda sizin gibilerin oldugunu bilseydi sizleri etrafinda 1 dk tutmazdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Edep ya huuuu! Merhum YAZICIOĞLU'ndan hiç mi ders alamadın. Sen hastamısın nesin, ben de bilemem ki. Biraz empati lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000