12 Aralık 2009, Cumartesi 07:17:20

"Yatan uçaklar İspanya'ya uçacak"

Kayı Grubu, Avrupa’da 2.6 milyon koltuğu şimdiden sattı...
  • 737-1000
  • Sky'ın Ticari Kadrosu , daha doğrusu Ticaret Departmanı değişmediği kendini geliştirmediği ve vizyonunu büyütemediği sürece hiçbir yere uçak base edemezler ! Hesapta bu sene kış aylarında uçaklar yatmayacaktı , görüyoruz meydanda tüm uçaklar kuzu kuzu bekliyor ... İnşallah Talha Bey konulara müdahil olur ve istediklerini yaptırır yoksa bunca emek ile büyüttüğü havayolu şirketi heba olup gidecek , yazın uç kışın yat , bir patronun asla kabul etmemesi gereken bir mantık olmalı .
  • Turizme kücük basladilar amma,hedeflerine vardilar.Kendilerini tebrik ederim.Basarilarin devamini bekliyoruz.
  • sky sabiha gökçene 2 uçak base edecekti ettimi.
  • yeni gelecek uçaklar modelini bilen varmı.
  • Sky artikin mahküm oldu büyümeye!! 10 ucak havacilikta baras simdi durmak hatta olur.

Turizmde İspanya’nın yüzde 12, Yunanistan’nın yüzde 15 kayıpla yılı kapatacağı bir ortamda Türkiye’de yüzde 2’lik artış yaşanmasının ’başarı hikayesi’ olduğunu söyleyen Talha Görgülü, “Türkiye turist getiren tur operatörlerinin Türk kökenli olması sayesinde bunu başardı. Ancak yatırımcı açısından Türkiye cazibesini yitirirse Almanya’nın foseptiği haline gelen İspanya gibi olabilir” uyarısını yaptı. Devletin sektörün üzerine yüklenmeyi sürdürmesi halinde pazara yabancıların gireceğini aktaran Görgülü, ”İspanya’nın turist sayısı 45 milyon gelirleri 25 milyar dolar. Türkiye’ye 26 milyon turist geliyor, gelir 22 milyar dolar. Türk kökenli yatırımcılar sayesinde para ülkede kalıyor” dedi.

Dünyanın en iyi dizayn oteli seçilen Adam&Eve dışındaki tüm otellerini elinden çıkaran ve enerjisini tur operatörlüğüyle havacılık sektörüne veren Kayı Grubu, bu stratejisi sayesinde 2010’da 19 uçaklık 2.6 milyon yolcu koltuğunu şimdiden sattı. 2009’da 1.9 milyon turist taşıyan grup, 2010’da ise alacağı yeni uçaklarla 2.5 milyon yolculuk kapasiteye ulaşacak. Ancak gelen talebin yoğun olması nedeniyle grup, şimdiden 2.6 milyon koltuğun satışını gerçekleştirdi. Haziran ayında Sky Airlines’ta 17 uçaklık bir filo sahibi olacaklarını söyleyen Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, “Ekim ayında kataloglar çıktı. GTI Travel olarak Almanya, Polonya, Hollanda pazarlarında yüzde 15 artıdayız. Talep çok fazla ama 17 uçağın üzerine çıkmayacağız. Gelen 2 uçaklık talebi de dışarıdan karşılayacağız” diye konuştu.

Kasım’da rekor kırdık

Kasım ayında Antalya’ya Almanya ve Polonya’dan 35 bin turist getirerek rekor kırdıklarını vurgulayan Görgülü, “Avrupa’dan gelen turist sayısında yüzde 10 düşüş olmasına rağmen biz Almanya’da yüzde 38, Polonya’da yüzde 28, Hollanda yüzde 25 artış yakaladık” dedi.

Talha Görgülü, grup olarak 2009 yılını 700 milyon euro ciroyla kapatacaklarını açıkladı.

Parası yoktur dediğimiz Arnavutlar bile geldi

Krizden sonra turizm rakamlarının daha hızlı yukarı çıkacağını belirten Talha Görgülü, “Türkiye’de kriz pazar çeşitlendirmesini sağladı. Alman ve Ruslar’ın yanı sıra İran, Ürdün, Macaristan’dan, Arnavutluk gibi parası olmaz denilen ülkeler bile bu yıl otelimize tatile geldi” dedi.

2010’da fiyatlar korunuyor

2009 sezonunda krizin etkisiyle fiyatların yüzde 15-40 düştüğünü söyleyen Talha Görgülü, “2010’da ise kataloglarda fiyatlar korundu. Fiyatlar 2009’un yüzde 10 üzerine çıktı” dedi.

Yatan uçaklar İspanya’ya uçacak

Almanya’dan İspanya, Mısır gibi iyi satan tüm destinasyonlara direkt uçabilmek için bu ülkede German Sky Airlines şirketini kurduklarını ve Nisan ayında uçuşlara başlayacaklarını açıklayan Talha Görgülü, “İki uçakla başlayacağız. Kış sezonunda Sky Airlines’ın alanda bekleyen uçaklarını German Sky’a verip İspanya, Mısır’a uçurarak, turist taşıyacağız” dedi.

Mısır, 500 bin Türk çekmek için 200 bin $’lık kampanyaya başlıyor.

Türkİye’den yılda 52 bin turist çeken Mısır, bu sayıyı iki yıl içinde 500 bine çıkarmak için ilk defa ’ülkeye yönelik ’bir tanıtım kampanyası başlatacak. Bunun için 200 bin dolarlık kampanya hazırlayan Mısır Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 Aralık’tan itibaren cadde ve metrolarda reklamlara başlayacak.

Türkiye, Çin ve Hindistan’ın kendileri için yeni pazarlar olduğunu belirten Mısır Turizm Konsolosu Nahed Gamal Eldin, “Türkiye’den çektiğimiz turist sayısını 500 bine ulaştırmak istiyoruz. Bu amaçla ilk defa 200 bin dolar değerinde tanıtım yapacağız. Türk seyahat acentelerinin Mısır turu reklamlarının yarısını da hükümetimiz ödeyecek” dedi.

Türk turistlerin Mısır’da destinasyon olarak en çok Kahire, Sharm El Sheikh ve Nil Nehri turunu tercih ettiğini aktaran Eldin, “Yeni destinasyon olarak da İskenderiye ve Kızıl Deniz’de Marsa Alem’i öne çıkarmak istiyoruz. Luksor, Aswan gibi şehirlerin gezildiği cruise turlarına ilgi bekliyoruz” dedi.

Tatlıtuğ ilgiyi artırdı

Nahed Gamal Eldin, Mısır’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının yılda 58 bin olduğunu belirterek, “Türk dizileri Mısırlılar tarafından çok seviliyor bu da ülkenize ilgiyi artırdı. Kıvanç Tatlıtuğ’un ülkede ciddi bir hayran kitlesi var. Mısırlı kadınlar ona bayılıyor” dedi.

Avrupa’nın en büyük askeri uçağı 3 yıl gecikmeyle uçtu

Türkiye, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika ve Lüksemburg’un ortaklığıyla üretilen A400M askeri nakliye uçağının ilk deneme uçuşu, 3 yıllık gecikmenin ardından İspanya’nın Sevilla kentinde yapıldı. A 400 M‘nin 2003 yılında tasarımı başladı, 5 yıl sonra gerçek oldu. Avrupa‘nın en büyük ve en modern askeri ulaştırma uçağı için Türk tasarımcı, mühendis ve teknisyenler de çalıştı. Uçak için Türkiye’nin 10 siparişi var.

Vatan

"Yatan uçaklar İspanya'ya uçacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
737-1000

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sky'ın Ticari Kadrosu , daha doğrusu Ticaret Departmanı değişmediği kendini geliştirmediği ve vizyonunu büyütemediği sürece hiçbir yere uçak base edemezler ! Hesapta bu sene kış aylarında uçaklar yatmayacaktı , görüyoruz meydanda tüm uçaklar kuzu kuzu bekliyor ... İnşallah Talha Bey konulara müdahil olur ve istediklerini yaptırır yoksa bunca emek ile büyüttüğü havayolu şirketi heba olup gidecek , yazın uç kışın yat , bir patronun asla kabul etmemesi gereken bir mantık olmalı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turizme kücük basladilar amma,hedeflerine vardilar.Kendilerini tebrik ederim.Basarilarin devamini bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sky sabiha gökçene 2 uçak base edecekti ettimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni gelecek uçaklar modelini bilen varmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sky artikin mahküm oldu büyümeye!! 10 ucak havacilikta baras simdi durmak hatta olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000