03 Haziran 2010, Perşembe 12:01:39

YAŞANAN DEHŞETİ AIRPORTHABER'E ANLATTI

Bir dönem Türk Hava Yolları’nda Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Gaye Somuncu da Mavi Marmara gemisinde o dehşeti yaşayanlar arasındaydı. Somuncu, yaşadığı dehşet dolu anları AirporHaber'e anlattı...
  • küçük kalmak isteyen arkadaşları küçük bir ülkeye göçmeye davet ediyorum. ama dikkat et oranın jandarması da biz olalım. yoksa senin güvendiğin jandarmalar senin namusunu zor korur. ausschwitz diyen arkadaş, tebrik ederim. benzetme birebir örtüşüyor.
  • bu kadar küçük düşünmeyin. bakın tr son 7-8 yılda nerden nereye geldi. ekonomiden anlamak zorunda değilsiniz ama bir havacılığa bakın. tr ortadoğunun jandarmalığına soyunmasın küçük kalsın batının taklidini yapıp hayran hayran baksın değil mi? küçük düşünmeyelim ecdadımızın kim olduğunu, kim olduğumuzu unutmayalım.
  • Gaye Hn. a ve tüm kardeslerimize yürekli eylemlerinde dolayı tesekkürü bir borc bilirim. ne bekliyordunuz diyen arkadasa gelince, senin deden ausschwitzten kurtulanlardan galiba. sana keske oranın nasıl bir cehennem oldugunu anlatsaydı. simdi gazzeyi anlar böyle sacma sorular sorup dedenin kemiklerini sızlatmazdın.
  • Ya ne kadar boş yorumlar bunlar.Aslanlık yapmanın zamanı sanki.Sen ülkendeki açları doyur önce.
  • Tğrkiyemiz ortadoğu jandarmalığına soyunmasın.ABD yi tüm ülkelerin jandarmalığını yaptığı Irak a güya dekokrasi götürdüğü yalanlarıyla Afganistan İran gibi ülkelere saçma sapan bahaneler uydurarak yönetimine müdahele ettiği duruma düşmemelyiz. Biz önce kendi ülkemize bakmalıyız.
  • cahilsin galiba.. blokaj altindaki bir ulkeye gidiyorsun karayolu kapali.. 5 ay once misirdan denedi o yol .. misir hukumeti insanlari dove dove geri yolladi.
  • Gemi yolcu tasımak ve denıze acılmak ıcın gereklı emnıyet kurallarını saglıyamadıgı ıcın fasulyeden KOMOR gemısı yapılmıs ve ıcnde 600 yolcu!???once bu gemıye ızn verenlerı sorgulamak lazım sonrada bınenlerı?Ama nedense gemıye bır suru elektronık sıstem takılmıs goruntu kaydı ıcın?Onlenen gemı KOMOR GEMISI turk gemısı degıl?!!Gerceklerı bıde burdan gormeye bakın..!Ki bu gemı yola cıkmadan defalarca uyarılmıs.TC hukumetı Israılden Hukuken hıc bır hak talep edemez!Bu gemı olay yaratmak ıcn serbest bırakılıp ,emnıyetsızce acılmasına o kadar yolcusuna ragmen goz yumulmustur.Hanı Irak a gderken dusen Antonov mısali bılmem anlayabıldınızmı ıncelıgı?!)))Dusunun Lutfen.................
  • Ne işiniz vardı orada? Yardım için yolcu gemisi ve 500 kişi gidiyor! Benim bildiğim yardım, TIR la şileple filan gider. Karşı taraf uyarmış, haklı haksız, o başka mesele, adam demiş seni buraya yanaştırmam. Bunu bile bile oraya gitmek, hele adamın askerine saldırıp silahını almak, sırtına demir boru ile vurmak... eh bunlar bazı sonuçlara katlanmayı gerektirir. Sonra da sızlanmaca. Yapılan traji-komik bir provokasyondan başka bir şey değil. Hiç boş yere nefes tüketmeyin. Gerçekten yardım yapılmak istenseydi, pekala, kimsenin burnu kanamadan yapılabilirdi. Ama burada amaç provokasyon ve "bak israilin ablukasını kırdık" tamtamı çalmak.
  • Her nedense bu olay süresinde Ülkemizde, hammas ın eğittiği, diğer arap ülkelerin yataklık yaptığı çocuk katillerinin ŞEHİT ettiği ASKERLERİMİZİN haberleri pek çıkmıyor. Niye ŞEHİTLERİMİZ için binlerce kişi toplanmıyorda onları ŞEHİT edenleri eğiten araplar için toplanıyor????
  • sabit fikirli arkadaşlar fikrinizin bittiği yerde hakaret etmeyin.

İşte o röportaj;

“ŞEHİTLERİMİZ BİZİ ÇOK İYİ SAVUNDU”

“Antalya’dan yola çıktığımızda düğün alayını andıran çok güzel bir ortam vardı” diyen Gaye Somuncu, “Bu durum Gazze’ye yaklaştığımız zaman İsrail hücum botlarının gemimizi taciz etmesiyle bir anda değişti. Tacizler başlayınca bir şeyler olacağını düşünerek bayanlar en alt katlara indirildi. Daha sonra aramızda bulunan 17 doktor ve birkaç hemşire ile bende dahil olmak üzere önceden ilkyardım eğitimi alan yolcuların üst katlarda 2 saat değişmeli nöbet tutmasına karar verildi. Hücum botların sayısı artmaya başladı. Tepemizde helikopter uçmaya başladı. Bir şeyler olacağını düşünmüyorduk. Tedbir olarak yirmi kişilik bir grup geminin ele geçirilme tehlikesine karşılık kaptan köşkünü savunmak için beklemeye başladık. Sabah ezanı okunduğu sırada bir patırtı koptu. Mermi ve bomba sesleri duymaya başladık” şeklinde konuştu.

“ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ”

Asıl dehşetin bu dakikadan sonra başladığını belirten Somuncu; “İlk önce plastik mermiler ile ateş edildi. Açılan ateş sonucu birkaç kişi yaralandı. Yaralananları tedavi etmeye başladık.  Ortalık bir anda kan gölüne döndü. Ben hayatımda bu kadar çok kan görmedim. O sırada aşağıya indim. Aşağı bölümde bekleyen kadınlardan bazılarının eşleri yukarda gemiye inen İsrail askerlerine karşı koymaya çalışıyordu. Aşağıya indiğimde kadınlar tedirgindi onları telkin ettim. Yukarıdan çığlık, bağrışmalar ve patlama sesleri geliyordu. Yukarı tekrar çıktığımda kan ve ter kokusu birbirine karışmıştı size o kokuyu anlatamam. Sonra kaptanımız “Arkadaşlarım şehitlerimiz var. Lütfen direnişi durdurun” diye anons yaptı. Biz karşı koymayı durdurduğumuz anda bile hala gemiye ateş ediyorlardı. O sırada gemiye inen üç İsrail askerini yakaladılar. Hatta arkadaşlarımız ellerindeki silahı bile aldılar. Ama öyle bir ortamda bile o silahı kullanma gereği duymadılar. O askerlerden biri yaralıydı ve gemide bulunan doktorlarımız o askeri tedavi ettiler” diye konuştu.

“KILLARINI KIPIRDATMADILAR”

İsrail askerlerinin ağır yaralı yolcunun ölümüne göz yumduğunu belirten Somuncu, “Silah sesleri durduğunda kaptan Arapça ve İngilizce olarak anons yaptı. “Ağır yaralımız var. Lütfen yardım edin” dedi. Ama İsrail askerleri kılını dahi kıpırdatmadı. Bu sırada üç şehidimiz vardı. Dördüncü şehidimiz kan kaybından dolayı gözlerimizin önünde hayatını kaybetti. Daha sonra erkekleri en üst katta topladılar. O sırada kadınların korkmaması için İsrail askerleri tarafından yerdeki kanların yıkandığını gördüm” dedi.

“80 YAŞINDAKİ DEDEYİ BİLE KELEPÇELEDİLER”

İsrail askerinin insanlık dışı müdahalesini anlatan Gaye Somuncu, “ İsrail askerleri üst katlarda topladıkları erkekleri kelepçelediler. Kelepçeleri o kadar sıktılar ki bazılarının elleri mosmor oldu. Düşünebiliyor musunuz?  17 yaşındaki bir gence kelepçe takmalarını anlarım ama 80 yaşındaki bir dedeyi bile kelepçelediler. Daha sonra yaralılara ve kadınlara da kelepçe takıldı. Geminin Aşdod Limanı’na çekileceği söylendi. Aşdod Limanı’na varana kadar ellerimizdeki kelepçeleri çıkarmadılar. Hatta iki aylık hamile bir arkadaşımız vardı. Fazla hırpalanmaması için durumunu İsrail askerlerine anlattık. Başına bir asker diktiler. Ve ne acıdır ki o asker sürekli hamile arkadaşımızı taciz etti.”

Mavi Marmara’da ne taşındığı sorusuna Somuncu “Filistin’deki yetimlere Türkiye’den gönderilen oyuncaklar vardı. Alt katta eşyaları talan eden İsrail askerleri daha sonra üzerimizde bulunan cep telefonlarına, sim kartlarımıza, pasaportlarımıza ve şahsi tüm eşyalarımıza el koydu. Bu sırada hayatını kaybeden yolcuların cansız bedenleri o sıcağa rağmen içeride bekletildi. Aşdod Limanı’na yaklaşmayı beklerken neler yapacağımızı konuşuluyordu. Yemen Milletvekili “ Fatih’in torunları buradayken kimseye konuşmak düşmez” diyerek gemideki birçok kişinin Türklere olan hayranlığını dile getirdi.

Limana geldikten sonra Cezaevine götürüldüklerini ifade eden Somuncu, “ Yeni yapılmış bir cezaevine götürüldük. Orada herkesi iç çamaşırına kadar aradılar. Daha sonra bize İsrail topraklarına izinsiz girdiğimiz söylendi. Bende “ Biz buraya gelmek istemiyorduk. Sizin askerleriniz bizi buraya zorla getirdi” dedim. Cezaevi yeni olmasına rağmen tuvaletleri kullandığımız gibi lağım bastı. Her yer kokuyordu. Ne yemek ne de su verdiler ve bize bir kâğıt imzalamamız söylendi. Ben de büyükelçilikten bir temsilcimiz gelene kadar hiçbir kâğıda imza atmayacağımızı söyledim. “Ülkenize dönmek istemiyor musunuz?” diye sordular. Tabii ki dönmek isteriz ama bilmediğimiz bir kâğıdı da imzalamak istemedik.  Daha sonra gemide bulunan yolcuların ülkelerine bağlı büyükelçilik temsilcileri geldi ve “Ülkeme dönmek istiyorum” yazılı bir belge imzaladık. Ama bu süre zarfında ailelerimizle görüşmemize dahi izin verilmedi. Sadece İngilizce konuşulması şartıyla bunun olabileceğini söylediler. Herkesin ailesinin İngilizce bilmediğini söyledim” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZIN KOLLARI BACAKLARI KIRILMIŞTI”

Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’na götürülmek üzere ring aracına bindirildiklerini belirten Somuncu,  “Cezaevine sağlam giren arkadaşlarımızdan bazılarının içeride kollarının bacaklarının kırıldığını gördüm. İçerde onları dövmüşler. Dünya’da bu kadar eylem ve protestoya rağmen bize son dakikaya kadar işkence yapmaya devam ettiler. Otobüs içinde o sıcakta 2-3 saat sıkışık bir halde bekletildik. Sonra havalimanına götürüldük” diye konuştu.

“KENDİ AİLEMİ GÖRMÜŞ KADAR SEVİNDİM”

Dönüş yolculuğunu gözyaşlarıyla anlatan Gaye Somuncu, “THY uçağında arkadaşlarımızı görünce ailemi görmüş kadar sevindim. Allah onlardan razı olsun. O kadar iyi davrandılar hepimizle ilgilendiler. Cep telefonlarını bize verip ailelerimizle görüşmemizi sağladılar. İkramlarda bulundular. Atatürk Havaalanında da o kadar güzel karşılandık ki duygulanmamak elde değil” şeklinde konuştu.

Gaye Somuncu son olarak İsrail’in yaşattığı bu vahşetin tüm Dünya tarafından görülmesi ve bilinmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Gaye Somuncu, yaşanan dehşet dakikalarını ve tüm süreci bu akşam saat 20:00'da Airport TV Ana Haber Bülteni'nde anlatacak...

©AirportHaber.com ÖZEL

YAŞANAN DEHŞETİ AIRPORTHABER'E ANLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
küçük kalmak isteyen arkadaşları küçük bir ülkeye göçmeye davet ediyorum. ama dikkat et oranın jandarması da biz olalım. yoksa senin güvendiğin jandarmalar senin namusunu zor korur. ausschwitz diyen arkadaş, tebrik ederim. benzetme birebir örtüşüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar küçük düşünmeyin. bakın tr son 7-8 yılda nerden nereye geldi. ekonomiden anlamak zorunda değilsiniz ama bir havacılığa bakın. tr ortadoğunun jandarmalığına soyunmasın küçük kalsın batının taklidini yapıp hayran hayran baksın değil mi? küçük düşünmeyelim ecdadımızın kim olduğunu, kim olduğumuzu unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gaye Hn. a ve tüm kardeslerimize yürekli eylemlerinde dolayı tesekkürü bir borc bilirim. ne bekliyordunuz diyen arkadasa gelince, senin deden ausschwitzten kurtulanlardan galiba. sana keske oranın nasıl bir cehennem oldugunu anlatsaydı. simdi gazzeyi anlar böyle sacma sorular sorup dedenin kemiklerini sızlatmazdın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya ne kadar boş yorumlar bunlar.Aslanlık yapmanın zamanı sanki.Sen ülkendeki açları doyur önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tğrkiyemiz ortadoğu jandarmalığına soyunmasın.ABD yi tüm ülkelerin jandarmalığını yaptığı Irak a güya dekokrasi götürdüğü yalanlarıyla Afganistan İran gibi ülkelere saçma sapan bahaneler uydurarak yönetimine müdahele ettiği duruma düşmemelyiz. Biz önce kendi ülkemize bakmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cahilsin galiba.. blokaj altindaki bir ulkeye gidiyorsun karayolu kapali.. 5 ay once misirdan denedi o yol .. misir hukumeti insanlari dove dove geri yolladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gemi yolcu tasımak ve denıze acılmak ıcın gereklı emnıyet kurallarını saglıyamadıgı ıcın fasulyeden KOMOR gemısı yapılmıs ve ıcnde 600 yolcu!???once bu gemıye ızn verenlerı sorgulamak lazım sonrada bınenlerı?Ama nedense gemıye bır suru elektronık sıstem takılmıs goruntu kaydı ıcın?Onlenen gemı KOMOR GEMISI turk gemısı degıl?!!Gerceklerı bıde burdan gormeye bakın..!Ki bu gemı yola cıkmadan defalarca uyarılmıs.TC hukumetı Israılden Hukuken hıc bır hak talep edemez!Bu gemı olay yaratmak ıcn serbest bırakılıp ,emnıyetsızce acılmasına o kadar yolcusuna ragmen goz yumulmustur.Hanı Irak a gderken dusen Antonov mısali bılmem anlayabıldınızmı ıncelıgı?!)))Dusunun Lutfen.................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne işiniz vardı orada? Yardım için yolcu gemisi ve 500 kişi gidiyor! Benim bildiğim yardım, TIR la şileple filan gider. Karşı taraf uyarmış, haklı haksız, o başka mesele, adam demiş seni buraya yanaştırmam. Bunu bile bile oraya gitmek, hele adamın askerine saldırıp silahını almak, sırtına demir boru ile vurmak... eh bunlar bazı sonuçlara katlanmayı gerektirir. Sonra da sızlanmaca. Yapılan traji-komik bir provokasyondan başka bir şey değil. Hiç boş yere nefes tüketmeyin. Gerçekten yardım yapılmak istenseydi, pekala, kimsenin burnu kanamadan yapılabilirdi. Ama burada amaç provokasyon ve "bak israilin ablukasını kırdık" tamtamı çalmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her nedense bu olay süresinde Ülkemizde, hammas ın eğittiği, diğer arap ülkelerin yataklık yaptığı çocuk katillerinin ŞEHİT ettiği ASKERLERİMİZİN haberleri pek çıkmıyor. Niye ŞEHİTLERİMİZ için binlerce kişi toplanmıyorda onları ŞEHİT edenleri eğiten araplar için toplanıyor????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sabit fikirli arkadaşlar fikrinizin bittiği yerde hakaret etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000