05 Eylül 2010, Pazar 08:01:12

YAŞAMAYAN BİLEMEZ!

1972'de yaşanan uçak kazasından kurtulan ve hayatta kalmak için arkadaşlarını yiyen 16 Rugby oyuncusu, 33 madenciyi ziyaret edecek...
Şili'de yerin 700 metre altında mahsur kalan 33 madenciyi, yaklaşık 40 yıl önce And dağlarında uçakları düşen ve iki ay hayatta kalmayı başaran eski Uruguay ragbi takımının oyuncuları ziyaret edecek.

Ramon Sabella, o ve uçak kazasından sağ kurtulan arkadaşları Pedro Alcorta, Jose Inciarte ve Gustavo Servino'nun madencilere destek olmak için cumartesi günü San Jose madenini ziyaret edeceklerini söyledi.

Eski oyuncular cuma günü başkent Santiago'da Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera tarafından kabul edilecek.

1972'de 16 Uruguaylı oyuncu uçaklarının karla kaplı And dağlarına düşmesinin ardından sağ kalmış ve 72 gün boyunca kurtulmayı beklemişti. Bu sırada hayatta kalabilmek için kazada ve sonrasında ölen arkadaşlarını yemek zorunda kalmışlardı. İnanılmaz hikaye 1993 tarihli yönetmenliğini Frank Marshall'ın yaptığı "Alive" adlı filmle başarılı bir şekilde beyaz perdeye aktarılmıştı.

Madencilerin hepsi aldıkları görevlere göre isimler de aldı. Bunlar arasında doktor, şair, TV sunucusu, sözcü bulunuyor.

Uzmanlar madencilerin tam olarak organize olduklarını, aralarında hiyerarşi kurduklarını ve bunun onlar için ölüm kalım meselesi olduğunu belirtiyor.
YAŞAMAYAN BİLEMEZ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000