22 Temmuz 2014, Salı 08:05:47

YASAKLI LİSTEYİ YENİLEDİLER

Federal Havacılık Kurulu, Amerikan uçaklarına yasak olan ülkeleri sıraladı. Listede dikkat uyarısında bulunulan ülkeler de var.
  • Thy de yürekleri afiyetle bol bol yesin tüm olası tehlikeli ve riskli yerlere tam gaz uçuşlara devam etsin olursa birşey yolculara olur her zamanki gibi çokta güzel kınarız geriside gelmez giden gittiğiyle kalır
  • THY ise bu ülkelerin tamamına sefer düzenliyor..

Geçtiğimiz perşembe günü Ukrayna hava sahasında 295 yolculu Malezya Hava Yolları'na ait uçağın füzeyle düşürülmesinden sonra Amerikan Federal Havacılık Kurulu (FAA) uçuş güvenliğiyle ilgili listesini güncelledi. FAA'nın listesinde amerikan uçaklarına yasak olan 6 ülke var.

İşte o ülkeler:

Etiyopya: Özellikle Somali sınırında saldırıya maruz kalabileceği endişesiyle Etiyopya'nın hava sahasının Amerikan uçakları tarafından kullanmamasına izin verilmiyor.

Irak: Irak hava sahası üzerinde yapılan tüm hava taşımacılığının 20 bin feet'in üzerinde yapılması öneriliyor. Bunun altındaki uçuşlar yasak. Yasağa gerekçe olarak son dönemde Irak'ta etkinliği artan IŞİD tehlikesine dikkat çekiliyor.

Libya: Özellikle 2012 yılında ABD Libya elçiliğinin saldırıya uğraması ve elçinin öldürülmesinden sonra bu ülkeye yönelik ABD uçuşları yasaklandı. Libya'da kontrol edilemeyen silahlara işaret ediliyor.

Kuzey Kore: Amerika karşıtı sert söylemleriyle bilinen Kuzey Kore hava sahasından geçmek de Amerikan uçaklarına yasak. Kuzey Kore'nin sık sık balistik füze denemesi yapması bu yasağa gerekçe olarak gösteriliyor.

Somali: Amerikan büyükelçiliğinin bulunmadığı Somali'de de 20 bin feet kuralı var. Tüm uçaklar bu kurala göre yönlendiriliyor. Ülkedeki kaosa ve istikrarsızlığa vurgu yapılıyor.

Ukrayna: 17 nisan'dan bu yana Kırım üzerinden uçuşlara yasak getiren FAA, Ukrayna üzerinde düşürülen Malezya uçağı sonrasu bu ülke hava sahasının kullanılmasını da yasakladı.

Mısır ve Sina Yarımadası, İran, Kenya, Mali, Suriye ve Yemen'e yönelik herhangi bir yasak bulunmazken dikkat uyarısı yapılıyor. (Posta)

YASAKLI LİSTEYİ YENİLEDİLER

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy de yürekleri afiyetle bol bol yesin tüm olası tehlikeli ve riskli yerlere tam gaz uçuşlara devam etsin olursa birşey yolculara olur her zamanki gibi çokta güzel kınarız geriside gelmez giden gittiğiyle kalır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ka güzel ~ 10 yıl önce
THY ise bu ülkelerin tamamına sefer düzenliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000