23 Mart 2017, Perşembe 10:07:17

'Yasağın sebebi başka' iddiası!

Washington yönetiminin 8 ülkeden ABD’ye direkt uçuşlara uyguladığı elektronik cihaz yasağının, güvenlik gerekçesiyle değil, ekonomik nedenlerden kaynaklandığı iddia edildi.
  • İstanbul güvensiz ama Addis Adaba güvenli öyle mi? Yemeyin bizi. Olay ticari...
  • Yapılacak mantıklı iş şu olur, istanbuldan direkt uçuşla amerikaya gidecek kişilerin biletleri hangi firmalar adına alınıyor buna bakarsın ki çalışan portföyünü görebilesin. İkincisi gidiş dönüş biletlerinin tarihlerine bakarsın adam hafta başında Türkiye'de olacak şekilde bilet alıyor mu almıyor mu? Bu da ikinci bir fikir yaratır. 3.sü de resmi tarihlerde ve birleştirilen tatil tarihlerinde ya da yaz dönemlerinde hattaki bilet satış oranlarının artışına bakarsın ve bu söylediğim 3 maddeyi de 2010-2017 yılları arasında sorgulatırsın. Yaptırım uygulamaya gelince, avrupa ve amerikan şirketlerine slotları fahiş fiyattan çekersin, T.C. vatandaşlarına İstanbul dönüşü için ucuz bilet satarken yabancılara pahalıdan satarsın, amerikan ve eu vatandaşlarına pasaport kontrolünü sıkı denetimlerle sağlam bir sorgulama gerekirse INAD uygulaması yaparsın. Meksika Havana Kanada gibi çevre meydanlarına uçuş sayını arttırırsın. Yasaktan etkilenen ülkelerle turizm anlaşması imzalar bölgedeki canlılığı Batıya geçirmeden turizmi Doğu bölgesinde eritirsin. Uzak doğu turizmini canlandırırsan ve dönüşünde de bagaj hakkını 45 kg'a çıkarırsan Batının hiç bir esprisi kalmaz. Artı tepki olarak Nisan ayı sonu itibariyle şirketindeki eu vatandaşı abd vatandaşı ingiliz vatandaşı kim varsa iş akdine son verir kaptanlığı gelen f/o arkadaşları kaptan yapar ve alım açarsan da haziranda canavar gibi uçuş hattına hazır olursun. Havacılık sektörünü Türkiye adına hareketlendirirsin. 3. Havaalanı açılırken de bugünleri unutmaz geri dönüşünü misliyle alırsın. Bunları ben şuncacık aklımla gecenin bu saatinde sigaramı kahvemi içerken düşündüm. Üzerinde kafa yorulsa daha neler yapılır kim bilir. Kelebeğin zamansız kanat çırpışı 1000 km ötede fırtına yaratırmış, asıl mesele şu senin bunu yapmaya cesaretin var mı? Düşün taşın sonra beni bul yeğen ;))
  • Bu havayollarına verilen devlet desteklerine karşıdır. Örneğin THY. 40 trilyon zararla hala ayakta durabilen bir özel taşıyıcı gösterebilir misiniz.
  • Ali Can her yerde ABD'li Panasonic yazip duruyor. Bir de ogrenebilse Panasonic'in Japon oldugunu!
  • Başka sebebi yok. az biraz aklı çalışan terörist yada eylemci kişi laptop a düzenek yerleştirip, alt kargoda da olsa standby da bekletip laptop ı telefonla yada başka bişeyle kabinden aktif edebilir. he diyelim ön kargo arka kargo var, iki kişi binerler. bu durumda yapmak isteyene daha fazla imkan vermiş oluyorsun. az biraz bilgisi olan bile yapabilir bunu. çok saçma hakkaten aldıkları karar. tamamiyle ticari. arap lara özene özene adamlar bizi aynı kefene de koydu. işin aslına bakarsan diğer büyük şirketlerin, üşlekerin havaalanalarının standartları yüksek. ne diyelim. umarım kalkar karar. bence derhal güvenlikle ilgili bi araştırma yapılıp, bu ürünlerin kargoda taşınmasının riskleri araştırılmalı. inann günümüz teknoloji kullanımı düzenek vs yi kolayca yapmaya müsait. türkiyeye karşı yaptırım da işin içinde. ama neresinden bakarsanız bakın iki yüzlülük.
  • Adamlar her alanda kazaniyor, kayip eden biz oluyoruz.Yarin birgun 3.havalimani biterse acaba daha hangi yasaklari korlar, zaten bize hep koyuyorlar :)))))
  • ucagı yapan adamlar..neden böyle bir sey yapsın ki..adam uçağını satmaz olur biter..yasak koyulan ülkeler o ucagın vıdasını bıle yapamaz...
  • Açık açık İslamiyete karşıyız demişler arkadaş. Başka yorum bulup kendimizi kandırmaya gerek yok.
  • Abdli panasonic avionic in kazandigi ucak ici eglence sistemi ihalesi iptal edilsin. Yerli urun thy teknik - havelsan kullanilsin. En guzel cevap olur
  • Ben de böyle düşünüyorum. İstanbul'dan sırt çantamda dizüstü bilgisayarımla örneğin Frankfurt'a, Paris'e, Amsterdam'a, Varşova'ya gideceğim ve aynı bilgisayarla transit salondan Amerika uçuşuna geçeceğim. Eee, bu çanta en son İstanbul'da kontrol edilmişti. Ya içinde C4 varsa ? Peki Emirates'in Atina'dan yaptığı uçuşlar ne olacak ?. Adam Dubai'den binmiş uçağa, uçak Atina'ya uğrayıp devam ediyor. Şimdi bu bilgisayar kabinde mi, aşağıda mı olacak ? Neresinden baksan bu kararın hiçbir mantığı, hiçbir caydırıcılığı yok. Geriye bir tek, özellikle transit uçan business yolcularını, bu havayollarından uzaklaştırmış olmak kalıyor. Özellikle çok çocuklu aileler için tablet bu yolculukların olmazsa olmazı. Çocuklar sevdikleri oyunu oynuyor, istedikleri filmi seyrediyorlar. Tabletsiz onları oyalamak çok zor olacak. Bu da çocuklu ailelerin İstanbul,Dubai,Doha gibi hub'larını kullanmayacak olması anlamına geliyor. Saygılar

Washington yönetiminin 8 ülkeden ABD’ye direkt uçuşlara uyguladığı elektronik cihaz yasağının, güvenlik gerekçesiyle değil, ekonomik nedenlerden kaynaklandığı iddia edildi.

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkeye 8 farklı kentten belirli hava yollarıyla yapılacak direkt uçuşlara yönelik elektronik cihaz yasağının gerçek nedeninin güvenlik değil, ekonomik misilleme olduğunu öne sürdü.

Henry Farrell ve Abraham Newman imzalı haberde, Amerikan havayolu şirketlerinin Emirates, Etihad ve Katar havayollarını uzun zamandır aldıkları yüklü kamu desteği gerekçesiyle eleştirdikleri hatırlatıldı.

“Bu havayolları, aylardır Başkan Trump’ın misilleme yapabileceğinden sessizce endişeleniyordu. Bu, o misilleme olabilir.” ifadelerine yer verilen haberde, yasaktan etkilenen şirketlerin müşteri kaybedebileceği ileri sürüldü.

Özellikle uçakta çalışmayı seven birinci sınıf müşterilerin, 8 yabancı havayoluna getirilen yasak nedeniyle Amerikan havayolu şirketlerini tercih edebileceğini belirten Washington Post yazarları, ayrıca, elektronik cihaz yasağından etkilenen geçiş merkezi (hub) niteliğindeki havaalanlarının da ziyaretçi kaybına uğrayabileceğine işaret etti.

ABD yönetiminin, 8 ülkeden yapılan direkt uçuşlarda boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabine almalarını yasaklayan kararı, Kahire, Amman, Kuveyt, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Abu Dabi, Dubai ve İstanbul’dan kalkan uçakları etkiliyor. Yasaktan etkilenen sefer sayısının günlük 50 civarında olduğu belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Vekil Sözcüsü Mark Toner, dün yaptığı açıklamada, yasak kararının, adı geçen kentlerdeki havaalanlarından güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızma riski nedeniyle alındığını söylemişti.

'Yasağın sebebi başka' iddiası!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Etiyopya? ~ 7 yıl önce
İstanbul güvensiz ama Addis Adaba güvenli öyle mi? Yemeyin bizi. Olay ticari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstatistikler yalan söylemez ~ 7 yıl önce
Yapılacak mantıklı iş şu olur, istanbuldan direkt uçuşla amerikaya gidecek kişilerin biletleri hangi firmalar adına alınıyor buna bakarsın ki çalışan portföyünü görebilesin. İkincisi gidiş dönüş biletlerinin tarihlerine bakarsın adam hafta başında Türkiye'de olacak şekilde bilet alıyor mu almıyor mu? Bu da ikinci bir fikir yaratır. 3.sü de resmi tarihlerde ve birleştirilen tatil tarihlerinde ya da yaz dönemlerinde hattaki bilet satış oranlarının artışına bakarsın ve bu söylediğim 3 maddeyi de 2010-2017 yılları arasında sorgulatırsın. Yaptırım uygulamaya gelince, avrupa ve amerikan şirketlerine slotları fahiş fiyattan çekersin, T.C. vatandaşlarına İstanbul dönüşü için ucuz bilet satarken yabancılara pahalıdan satarsın, amerikan ve eu vatandaşlarına pasaport kontrolünü sıkı denetimlerle sağlam bir sorgulama gerekirse INAD uygulaması yaparsın. Meksika Havana Kanada gibi çevre meydanlarına uçuş sayını arttırırsın. Yasaktan etkilenen ülkelerle turizm anlaşması imzalar bölgedeki canlılığı Batıya geçirmeden turizmi Doğu bölgesinde eritirsin. Uzak doğu turizmini canlandırırsan ve dönüşünde de bagaj hakkını 45 kg'a çıkarırsan Batının hiç bir esprisi kalmaz. Artı tepki olarak Nisan ayı sonu itibariyle şirketindeki eu vatandaşı abd vatandaşı ingiliz vatandaşı kim varsa iş akdine son verir kaptanlığı gelen f/o arkadaşları kaptan yapar ve alım açarsan da haziranda canavar gibi uçuş hattına hazır olursun. Havacılık sektörünü Türkiye adına hareketlendirirsin. 3. Havaalanı açılırken de bugünleri unutmaz geri dönüşünü misliyle alırsın. Bunları ben şuncacık aklımla gecenin bu saatinde sigaramı kahvemi içerken düşündüm. Üzerinde kafa yorulsa daha neler yapılır kim bilir. Kelebeğin zamansız kanat çırpışı 1000 km ötede fırtına yaratırmış, asıl mesele şu senin bunu yapmaya cesaretin var mı? Düşün taşın sonra beni bul yeğen ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karar ~ 7 yıl önce
Bu havayollarına verilen devlet desteklerine karşıdır. Örneğin THY. 40 trilyon zararla hala ayakta durabilen bir özel taşıyıcı gösterebilir misiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panasonic ~ 7 yıl önce
Ali Can her yerde ABD'li Panasonic yazip duruyor. Bir de ogrenebilse Panasonic'in Japon oldugunu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ticari ~ 7 yıl önce
Başka sebebi yok. az biraz aklı çalışan terörist yada eylemci kişi laptop a düzenek yerleştirip, alt kargoda da olsa standby da bekletip laptop ı telefonla yada başka bişeyle kabinden aktif edebilir. he diyelim ön kargo arka kargo var, iki kişi binerler. bu durumda yapmak isteyene daha fazla imkan vermiş oluyorsun. az biraz bilgisi olan bile yapabilir bunu. çok saçma hakkaten aldıkları karar. tamamiyle ticari. arap lara özene özene adamlar bizi aynı kefene de koydu. işin aslına bakarsan diğer büyük şirketlerin, üşlekerin havaalanalarının standartları yüksek. ne diyelim. umarım kalkar karar. bence derhal güvenlikle ilgili bi araştırma yapılıp, bu ürünlerin kargoda taşınmasının riskleri araştırılmalı. inann günümüz teknoloji kullanımı düzenek vs yi kolayca yapmaya müsait. türkiyeye karşı yaptırım da işin içinde. ama neresinden bakarsanız bakın iki yüzlülük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 7 yıl önce
Karar tamamen saçmalık, keyif kaçıran bir uygulama. Türkiye uçuşlarında geçerli olması zaten skandal. Atatürk Havalimanı güvenlik sistemleri son derece üst seviyede..
TC ~ 7 yıl önce
Adamlar her alanda kazaniyor, kayip eden biz oluyoruz.Yarin birgun 3.havalimani biterse acaba daha hangi yasaklari korlar, zaten bize hep koyuyorlar :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ? ~ 7 yıl önce
Sende bu eziklik oldukça "size" koymaya (yani yasak koymaya) devam ederler
vv ~ 7 yıl önce
ucagı yapan adamlar..neden böyle bir sey yapsın ki..adam uçağını satmaz olur biter..yasak koyulan ülkeler o ucagın vıdasını bıle yapamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAV ~ 7 yıl önce
Açık açık İslamiyete karşıyız demişler arkadaş. Başka yorum bulup kendimizi kandırmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Can ~ 7 yıl önce
Abdli panasonic avionic in kazandigi ucak ici eglence sistemi ihalesi iptal edilsin. Yerli urun thy teknik - havelsan kullanilsin. En guzel cevap olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 7 yıl önce
Ben de böyle düşünüyorum. İstanbul'dan sırt çantamda dizüstü bilgisayarımla örneğin Frankfurt'a, Paris'e, Amsterdam'a, Varşova'ya gideceğim ve aynı bilgisayarla transit salondan Amerika uçuşuna geçeceğim. Eee, bu çanta en son İstanbul'da kontrol edilmişti. Ya içinde C4 varsa ? Peki Emirates'in Atina'dan yaptığı uçuşlar ne olacak ?. Adam Dubai'den binmiş uçağa, uçak Atina'ya uğrayıp devam ediyor. Şimdi bu bilgisayar kabinde mi, aşağıda mı olacak ? Neresinden baksan bu kararın hiçbir mantığı, hiçbir caydırıcılığı yok. Geriye bir tek, özellikle transit uçan business yolcularını, bu havayollarından uzaklaştırmış olmak kalıyor. Özellikle çok çocuklu aileler için tablet bu yolculukların olmazsa olmazı. Çocuklar sevdikleri oyunu oynuyor, istedikleri filmi seyrediyorlar. Tabletsiz onları oyalamak çok zor olacak. Bu da çocuklu ailelerin İstanbul,Dubai,Doha gibi hub'larını kullanmayacak olması anlamına geliyor. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atina ~ 7 yıl önce
Atina uçuşu da dahil o yasakta..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000