20 Ocak 2016, Çarşamba 10:06:20

Yargıtay yolcuya bilgi vermeyen şirkete tazminatı onadı

Kötü hava şartlarından kaynaklanan uçak saati değişikliğini yolcuya bildirmeyerek mağduriyet yaşanmasına neden olan havayolu şirketi, Yargıtay tarafından tazminata mahkum edildi.
  • Kısmi tazminat kararından dolayı karşı tarafın avukatına da 1.000 TL ödemişlerdir. Geriye kaldı 2391 TL
  • OnurAir dir kesin ne yolcusuna ne de kabin ekibine iyiliği dokunur
  • Ceza az, müşteriye (insana) saygıyı bu şirketlerin öğrenebilmesi için daha yüklü cezalar verilmeli. Bir de acaba bu ne zamanın olayı, mahkemeden kararın alınabilmesi için acaba ne kadar süre geçti? Mahkemeden bu karar alınana kadar adam okulu bitirip emekli bile olmuş olabilir!
  • niye yeni bilet alıyorsun havayolu firması niye karşılamıyor bu sorunu? bir dersten kaldın diye dönem mi uzar hiç mi bütünleme sınavı yok. mezun oluyordun da bir dersle mi okulun uzadı? hangi otelde kaldın da bütün her şey için 6 liraya yakın para istiyorsun?
  • mora jet erkene aldık der
  • thydir kesin. açıklama yapma gereği duymaz sayın dünya devimiz!!
  • Az bile ceza verilmis düşürceğine tutarı arttırsa mahkeme bir daha böyle davranıyormu firma.

Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi'nin kararı, İstanbul'a dönmek üzere ailesiyle bilet satın alan S.A.'nın açtığı dava sonunda verildi.

S.A., eşi ve kendisiyle birlikte 9 aylık bebeği için özel bir turizm şirketinden uçak bileti satın aldı. Aile, bilette belirtilen saatten önce havaalanına vardı ancak seferin erken saate alındığı ve uçağın çoktan hareket ettiği söylendi.

Geceyi otelde geçirmek zorunda kalan üniversite öğrencisi S.A. ve eşi, ertesi gün İstanbul'da girmeleri gereken sınavı kaçırdılar. Aile bir sonraki gün yeni bir biletle İstanbul'a gönderildi ancak bu kez bir sürpriz daha yaşandı. Dokuz aylık bebekleri yolcu listesinde yoktu.

Bebek için bir bilet daha almak zorunda kalan aile otel ve masrafları, bilet ve sınava girememelerinden doğan eğitim döneminin uzaması gerekçeleriyle havayolu şirketine dava açarak 5 bin 391 TL'lik tazminat istedi. Ankara 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi aileyi haklı bularak, 3 bin 391 TL'lik tazminat ödenmesine karar verdi.

Temyize giden davada Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin kararını onayarak kesinleştirdi. (Sabah - Ersan Atar)

Yargıtay yolcuya bilgi vermeyen şirkete tazminatı onadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

adalet ~ 8 yıl önce
Kısmi tazminat kararından dolayı karşı tarafın avukatına da 1.000 TL ödemişlerdir. Geriye kaldı 2391 TL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 8 yıl önce
OnurAir dir kesin ne yolcusuna ne de kabin ekibine iyiliği dokunur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bile... ~ 8 yıl önce
Ceza az, müşteriye (insana) saygıyı bu şirketlerin öğrenebilmesi için daha yüklü cezalar verilmeli. Bir de acaba bu ne zamanın olayı, mahkemeden kararın alınabilmesi için acaba ne kadar süre geçti? Mahkemeden bu karar alınana kadar adam okulu bitirip emekli bile olmuş olabilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
niye yeni bilet alıyorsun havayolu firması niye karşılamıyor bu sorunu? bir dersten kaldın diye dönem mi uzar hiç mi bütünleme sınavı yok. mezun oluyordun da bir dersle mi okulun uzadı? hangi otelde kaldın da bütün her şey için 6 liraya yakın para istiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynısı ~ 8 yıl önce
Senin başına gelse ortalığı yıkarsın
mora ~ 8 yıl önce
mora jet erkene aldık der

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 8 yıl önce
thydir kesin. açıklama yapma gereği duymaz sayın dünya devimiz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xXx ~ 8 yıl önce
Az bile ceza verilmis düşürceğine tutarı arttırsa mahkeme bir daha böyle davranıyormu firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000