08 Ağustos 2012, Çarşamba 08:30:10

"YAPILANLAR FACİAYDI"

Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Muharrem Bayraktar köşesinde Kayseri Havalimanı'nda yaşadıkları bir olayı gündeme getirerek yapılanların kasıtlı olduğunu ifade etti...
  • Haydar baş hocamız bu ülkenin tek lideri
  • 1. Haydar başın profosör olduğunu putin bile biliyor.bilmek istemeyenler yezidler ahmaktır. 2. Bu olay bir kez daha ak partinin ileri demokrasisini gözler önüne serdi. 3. Bir ayet. Kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacak.
  • Haydar Baş'a prof mu diyo sen ? :D Bu adam 1995 te 3000 dolara prof luk unvanı almış hemde 1993 yılında daha sadece Haydar BAŞ'ken ???? Doktorluk,doçentlik yardımcı doçentlik en az 10 yıllık bir süreçtir bu !!! Galiba bu da şeyhinizin bi kerameti olsa gerek :D
  • OBAMA KAYSERİYE GELSE İNANIN GÖREVLİLER SECDE EDER DEYİLMİKİ BİR MÜSLÜMAN GELSE HOR DAVRANILIR
  • burada prosedürün bilindiği söyleniyor ama bilinmedği apaçık ortada bari insanları karalarken mantıklı karalayın siz daha x ray cihazı ne onu bilmiyorsunuz x ray cihazından geçtikte sinyal verdi geçemessin x ray cihazından sen deil kim olursa olsun geçemez yok böyle bir şey sen x ray cihazından geçtini kanıtla sana senin gibi yalancılara ne istersen verecem yuhhh be kocaman insanlarsınız bu kadar yalanı nasıl söyleyebiliyorsunuz mantığıma sığmıyor haa birde o kadar küçülüyorsunuzki orda görevini yapan insanlara iftira atıyorsunuz ayıp be ayıpp sizlere söyleyecek söz bulamıyorum
  • Yeni mesajın yazarlarinin yazdıklarını okurken yuhhh hatta ohaa diyorum ağzından allahi düşürmeyen ınsanlarin bu kadar yalan içinde olmalarini hayret içinde karşılıyorum ordaki görevli insanlar gayet kibardi ve hatta haydar baş ve ekibi bu kadar saldırgan oldukları durumda bile o güvenlikciler hala sağduyulu idiler haydar baş ve ekibi bu yalan haberlerle kandiramassiniz kimseyi orda yapılan sizin için bir utanç tablosu iş aş haydar baş miş sen ilk önce emekçi insanlara nasıl davranmasini öğren
  • tamamda kardeşim karşında koskoca bir partinin başkanı ve prof.var öyle nezaket dışı polis davranışı olurmu.başka siyasi bir lidere yapamayacağını sn.prof dr.haydar baş beyemi yapacaksın.yemezler resmen terbiyesizlik.
  • köşe yazarı haydar baş ın gazetesinde ve emrinde çalışıyor ve olayların birebir içinde olmuş elbet anlattıkları taraflı ve doğruluğu şüphelidir.tekrar yaşanmaması dileğiyle
  • keşke yazar bey, haydar baş'ın ekibinden birinin özel güvenlik görevlisini darp ve hastanelik ettiğini ve polise mukavemet te bulunduklarını, kaçarcasına havaalanından ayrıldıklarını diğer yolcuların özel güvenlik görevlilerine değilde ayrıcalık isteyen haydar baş ve ekibine tepki gösterdiğini uçağa binmekten vazgeçenlerin sadece kavga çıkaran ekip olduğunu.havaalanında terör estitdiklerinide yazsaydı çok daha iyi bilgilendirmiş olurdu herkesi. şayet ben salonda uçağa binmeyi bekleyen biri olarak olayları dehşetle izledim ve polisin olaya müdahelesinde beceriksizliğini gördüm. adamlar ellerini kollarını sallayarak havaalanından ayrıldılar.
  • Bu hükümetin hiçbirşeye tahammülü yok,bu adamı da kendine potansiyel rakip görüyor demek.

Nevşehir’de İcmal Dergisi’nin düzenlediği muhteşem gençlik kurultayının ardından Kayseri Havaalanı’ndayız. 40 kişiye yakın bir grupla 5 Ağustos günü saat 17.20’de kalkacak olan Türk Hava Yolları’na ait uçağın kalkış saatini bekliyoruz. Aramızda Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş da var.

Kulaklarımızda Sayın Baş’ın sabahleyin Nevşehir’de 5 bin kişiye yaptığı o muhteşem konuşma çınlıyor. Ülkenin birlik ve beraberliğinin nasıl sağlanması gerektiğini, Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlatan konuşması ayakta alkışlanıyor. Gençler, kadınlar, çocuklar, babalar, anneler gözyaşı içine izliyor o muhteşem konuşmayı.

Biz bu düşünceler içinde iken yolcuların bir bölümü havaalanında uçağa alınacakları bekleme salonuna girmek üzere x-ray cihazından geçerken akıl almaz bir tahrik ve engellerle karşılaştılar. Özel güvenlik görevlilerinin aşırı davranışları dikkat çekti. Haydar Baş’la birlikte yolculuk yapan kafiledeki çocuklar didik didik defalarca cihazdan geçirildi. Alanda bulunan Koreli yolcular gayet rahat bir şekilde x-ray cihazından geçirilirken, heyetimizde bulunanlara hissedilir bir kasıtla defalarca arama yapıldı.

Kadınlar defalarca cihazdan geçirildi. Sonra da ipler koptu. Heyette bulunan gazetemiz yazarlarından Sinem Karadaş iki kez x- ray cihazından geçirildi. Yetmedi, “takılarınızı çıkartın” denildi. Yetmedi üzeri elle aranmak istendi. Karadaş, “üzerimi aramanıza gerek yok, elinizde cihaz var, onunla arayın” demesine rağmen arama yapmakta ısrar edildi.

Rutin uygulama, iki kez x- ray cihazından geçen birinden hala uyarı geliyorsa el detektörüyle üzerinin aranmasıdır. Ne hikmetse özel güvenlik elemanları büyük bir aymazlık örneği sergileyerek kolay olan yolu değil kendilerini vatandaşla karşı karşıya getiren yolu seçtiler.

Çıkan tartışma sonucu oluşan gerginliğe polis müdahale etti. Polisler olayı yatıştırması gerekirken adeta ateşin üzerine benzin dökercesine hareket ettiler. Sinem hanım yaka paça dışarı atılmak istendi. Büyük bir gerilim yaşandı. Vatandaşlar olaya büyük tepki verdi.

Ardından daha vahim bir olay yaşandı.

Prof. Dr Haydar Baş, x- ray cihazından geçerken tekrar tekrar geçmesi istendi. Belindeki rahatsızlıktan dolayı baston kullanan Baş’a en basit insani nezaketi göstermesi göstermekten uzak olan polisler, üstüne üstlük onunla tartışmaya başladılar. Sinem Karadaş’ın yaşadığı olayı bahane ederek bütün yolcuların tekrar cihazdan geçmesi için dışarı çıkmasını ve Baş’ın da dışarı çıkmasını istediler. Bir polis memuru, gözümüzün önünde Sayın Genel Başkan’la ağız dalaşına girdi. “Sayın Başkanım, buyurun sizi şöyle alalım, kusura bakmayın, küçük bir tatsızlık oldu” diyerek onu iç salonda oturtması gereken polisler, yaka paça dışarı atmak için yarışa girdiler.

Sanki karşılarında 50’den fazla kitap yazmış, yüzlerce konferans vermiş, bir partinin genel başkanı olan ve herkesin tanıdığı bir kişi değil de sarı çizmeli Mehmet Ağa varmış gibi davrandılar. O sırada cihazdan geçen Koreli yolculara o kadar nazik davranılıyor, “buyurun madam!” diye öyle iltifatlar ediliyordu ki!

Bunun bir tek izahı var: Kayseri havaalanındaki polisler son derece tavırlı ve ideolojik bir yapıya sahip. En küçük nezaketi dahi bir lidere çok görüyorlar. Çünkü yüzlerce kez uçak yolculuğu yapmış, bu yolculuklarında polislerin gayet anlayışlı ve nazik tavrıyla karşılanan Baş’ın reva gördüğü bu muamele Kayseri’ye özgü olsa gerek. Bir polis memurunun iki elini Sayın Baş’ın yakasına doğru uzatarak adeta karşısında eşkıya varmış gibi gözlerinin feri geçmiş bir şekilde konuşmasını asla unutmayacağız.

Acaba Baş’ın üzerinde nükleer silah mı bulacaklarını sanıyorlardı!

40 yıldan beri bu ülkede birlik ve beraberliği sağlamak için mücadele veren bir insana bu ülkenin bir havaalanında reva görülen muameleyi şiddetle kınıyoruz.

Sonunda ne mi oldu?

Tam uçağa binmek üzere iken tekrar güvenlik kontrolünden geçirilmek için salondan dışarı çıkarmak istenen yolcular yoğun tepki verdi. Bunun adı açıkça kovulma idi. Onlarca yolcuyu ve bir Genel Başkanı “hadi yallah diye dışarı kovarak” güvenliği sağlayacaklarını sananlar aslında kendilerinin güvenilir olamadığı ortaya koydular.

Dışarı atılan yolcular bu şartlarda güvende olmadıklarını söyleyerek uçağa binmediler. Evet, tam 30 yolcu uçağa binmedi. Seyahat özgürlükleri kısıtlandı. Milyarlarca lira zarara uğradılar. İstanbul’a ben dahil olmak üzere kara yoluyla gitmek zorunda kaldık.

Bu bir utançtır, ayıptır, eziyettir.

Kayseri Valisi’nin ve Emniyet Müdürü’nün “polislere seminer vererek” böyle yerlerde ideolojik bir tavır takınmanın çok ciddi toplumsal infiale yol açacağını, “saygının” en temel insani değer olduğunu öğretmesini temenni ediyoruz. 

Muharrem Bayraktar / Yeni Mesaj

"YAPILANLAR FACİAYDI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Hafız ~ 8 yıl önce
Haydar baş hocamız bu ülkenin tek lideri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ak kape ~ 9 yıl önce
1. Haydar başın profosör olduğunu putin bile biliyor.bilmek istemeyenler yezidler ahmaktır. 2. Bu olay bir kez daha ak partinin ileri demokrasisini gözler önüne serdi. 3. Bir ayet. Kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sizi gidi... ~ 10 yıl önce
Haydar Baş'a prof mu diyo sen ? :D Bu adam 1995 te 3000 dolara prof luk unvanı almış hemde 1993 yılında daha sadece Haydar BAŞ'ken ???? Doktorluk,doçentlik yardımcı doçentlik en az 10 yıllık bir süreçtir bu !!! Galiba bu da şeyhinizin bi kerameti olsa gerek :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLGE KAAN ~ 12 yıl önce
OBAMA KAYSERİYE GELSE İNANIN GÖREVLİLER SECDE EDER DEYİLMİKİ BİR MÜSLÜMAN GELSE HOR DAVRANILIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginççç ~ 12 yıl önce
burada prosedürün bilindiği söyleniyor ama bilinmedği apaçık ortada bari insanları karalarken mantıklı karalayın siz daha x ray cihazı ne onu bilmiyorsunuz x ray cihazından geçtikte sinyal verdi geçemessin x ray cihazından sen deil kim olursa olsun geçemez yok böyle bir şey sen x ray cihazından geçtini kanıtla sana senin gibi yalancılara ne istersen verecem yuhhh be kocaman insanlarsınız bu kadar yalanı nasıl söyleyebiliyorsunuz mantığıma sığmıyor haa birde o kadar küçülüyorsunuzki orda görevini yapan insanlara iftira atıyorsunuz ayıp be ayıpp sizlere söyleyecek söz bulamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orda bulunan bir yolcu ~ 12 yıl önce
Yeni mesajın yazarlarinin yazdıklarını okurken yuhhh hatta ohaa diyorum ağzından allahi düşürmeyen ınsanlarin bu kadar yalan içinde olmalarini hayret içinde karşılıyorum ordaki görevli insanlar gayet kibardi ve hatta haydar baş ve ekibi bu kadar saldırgan oldukları durumda bile o güvenlikciler hala sağduyulu idiler haydar baş ve ekibi bu yalan haberlerle kandiramassiniz kimseyi orda yapılan sizin için bir utanç tablosu iş aş haydar baş miş sen ilk önce emekçi insanlara nasıl davranmasini öğren

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuz utkan ~ 12 yıl önce
tamamda kardeşim karşında koskoca bir partinin başkanı ve prof.var öyle nezaket dışı polis davranışı olurmu.başka siyasi bir lidere yapamayacağını sn.prof dr.haydar baş beyemi yapacaksın.yemezler resmen terbiyesizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih yamak ~ 12 yıl önce
köşe yazarı haydar baş ın gazetesinde ve emrinde çalışıyor ve olayların birebir içinde olmuş elbet anlattıkları taraflı ve doğruluğu şüphelidir.tekrar yaşanmaması dileğiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
naci bey ~ 12 yıl önce
keşke yazar bey, haydar baş'ın ekibinden birinin özel güvenlik görevlisini darp ve hastanelik ettiğini ve polise mukavemet te bulunduklarını, kaçarcasına havaalanından ayrıldıklarını diğer yolcuların özel güvenlik görevlilerine değilde ayrıcalık isteyen haydar baş ve ekibine tepki gösterdiğini uçağa binmekten vazgeçenlerin sadece kavga çıkaran ekip olduğunu.havaalanında terör estitdiklerinide yazsaydı çok daha iyi bilgilendirmiş olurdu herkesi. şayet ben salonda uçağa binmeyi bekleyen biri olarak olayları dehşetle izledim ve polisin olaya müdahelesinde beceriksizliğini gördüm. adamlar ellerini kollarını sallayarak havaalanından ayrıldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bu hükümetin hiçbirşeye tahammülü yok,bu adamı da kendine potansiyel rakip görüyor demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000