05 Eylül 2011, Pazartesi 07:40:07

YANGIN YERİNE TEM SULANDI!

Seyrantepe’de ormanlık alanda çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü...
  • yangın söndürme pilotluğu hakkında fikri olmayan hatta onu bırak pilotluk hakkında fikri olmayan adamlar gelmiş konuşuyor. m-18'lere bırak torpilli çocuklar yıllardır uçan pilotlar bile kolay kolay binemiyor. uçak görse korkup kaçacak adamlar gelmiş burada ahkam kesiyor, çok biliyor iseniz diğer arkadaşın dediği gibi, deli gibi m-18 pilotu arayan bir kurumda işiniz hazır.
  • Merak ediyorum yorum yazanların kaç tanesi M-18 uçağını yakından gördü. THK da M-18 pilotu olmak için torpile gerek yok. Maçası sıkan pilot varsa müracat eder; eğitimde başarılı olursada bu uçagı uçurur. M-18 pilotluğu bilek ve yürek ister. Burada yorum yazmakla pilot olunmaz. Alevlerin 3 mt. üzerine kadar alçalacaksın, ortam sıcaklıgı bin dereceyi bulan alevlere suyu bırakacaksın ve oluşan o türbülanstan uçagı çıkarmaya çalışacaksın. 2 saatlik uçuştan sonra indiginde iç çamaşırın dahi sırılsıklam olacak. Bunu göze alan varsa yemin ediyorum ki THK hemen sizi M-18 pilotu olarak işe alır. Apoletli torpil aramayın. Size söz veriyorum, ben M-18 kullanacak kabiliyetteyim deyin kesinlikle işiniz hazır.
  • geçenlerde tv de haberi vardı Dil İskelesi TEM de yola yapışmış beyaz tenkli bir madde vardı ve üzerinde fren yapınca kayma oluyor demişlerdi ve bende yakın zamanda oradan geçerken beyazlıklarda frene dokundum ve araba neredeyse dönüyordu ( hazırlıklı olmama rağmen korktum ) , şimdi o uçaklardan atılan sıvı yola yapışırsa ve benzer olayı yaratırsa , allah korusun, benzer olaylar tekrarlanmaz umarım.
  • Laleli sıkmış yine birşeyler. Mi-8'i de bilirmiş. :D
  • çok komik yaaa...tamamen rezalet...araştırın bakın kimin torpillisi u uçağı kullanmaya çalışıyor...valla bu kafayla tem de halleder memleketide...sizi gidi torpilcikler
  • "Apoletli babadan torpilli veletler"i kuruma doldurup, beleş lisans dağıtıp, bir de M18 koltuğuna oturtursan olacağı budur. Bizim kurban derilerinin, fitre ve zekatların nerelere gittiğinin anlaşılması açısından ibretlik bir örnek olmuş...
  • Adam daha yangının üzerine köpük boşaltamıyor. TEM'e boşalttığı köpük için ceza alacak mı? Hem pilot hem de şirketi mi ceza alır? Orman yangınları niye söndürülemiyor, belli oluyor. Yazık paralarımıza. Hesap soran çıkar belki!
Yangına müdahaleye gelen uçak ise alanı tutturamayınca bıraktığı köpük TEM’e düştü. Havadan yağan köpükle otoyol bembeyaz olurken şaşkına dönen sürücüler yavaşlamak zorunda kaldı. Daha sonra olay yerine gelen helikopter ise yangın söndürüldüğü için suyu bırakmadan ayrıldı. 

Seyrantepe’te TEM otoyolu kenarında ormanlık alanda çıkan yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahalede bulundu. Yaklaşık 2000 metrekare alanda etkili olan yangın ekiplerin yaklaşık bir saatlik çabası sonucu söndürüldü. 
 
Ancak küçük çaplı yangına bir uçak bir de helikopter müdahale için geldi. Yangın söndürme uçağı, itfaiye ekiplerinin kontrol altına aldığı yangına köpük bıraktı. Ancak yangın alanı tutturulamayınca köpük kütlesi TEM otoyoluna düştü. 
 
Araçların hızla seyrettiği TEM’e havadan köpük yağması sürücüleri şaşırttı. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran sürücüler aniden yavaşladı. İki taraflı olarak beybeyaz köpük içinde kalan otoyolda bir anda uzun kuyruk oluştu. Bunun üzerine köpüğü yıkamak için olay yerine bir itfaiye ekibi daha istendi. 
 
Bu sırada yangın yerine bir de helikopter geldi. Alibeyköy Barajı’ndan su alan helikopter yangın alanı üzerinde keşif uçuşu yaptı. Olay yerinde iki tur atan helikopter yangının söndürüldüğünün anlaşılması üzerine suyu bırakmadan ayrıldı.
YANGIN YERİNE TEM SULANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
yangın söndürme pilotluğu hakkında fikri olmayan hatta onu bırak pilotluk hakkında fikri olmayan adamlar gelmiş konuşuyor. m-18'lere bırak torpilli çocuklar yıllardır uçan pilotlar bile kolay kolay binemiyor. uçak görse korkup kaçacak adamlar gelmiş burada ahkam kesiyor, çok biliyor iseniz diğer arkadaşın dediği gibi, deli gibi m-18 pilotu arayan bir kurumda işiniz hazır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merak ediyorum yorum yazanların kaç tanesi M-18 uçağını yakından gördü. THK da M-18 pilotu olmak için torpile gerek yok. Maçası sıkan pilot varsa müracat eder; eğitimde başarılı olursada bu uçagı uçurur. M-18 pilotluğu bilek ve yürek ister. Burada yorum yazmakla pilot olunmaz. Alevlerin 3 mt. üzerine kadar alçalacaksın, ortam sıcaklıgı bin dereceyi bulan alevlere suyu bırakacaksın ve oluşan o türbülanstan uçagı çıkarmaya çalışacaksın. 2 saatlik uçuştan sonra indiginde iç çamaşırın dahi sırılsıklam olacak. Bunu göze alan varsa yemin ediyorum ki THK hemen sizi M-18 pilotu olarak işe alır. Apoletli torpil aramayın. Size söz veriyorum, ben M-18 kullanacak kabiliyetteyim deyin kesinlikle işiniz hazır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
geçenlerde tv de haberi vardı Dil İskelesi TEM de yola yapışmış beyaz tenkli bir madde vardı ve üzerinde fren yapınca kayma oluyor demişlerdi ve bende yakın zamanda oradan geçerken beyazlıklarda frene dokundum ve araba neredeyse dönüyordu ( hazırlıklı olmama rağmen korktum ) , şimdi o uçaklardan atılan sıvı yola yapışırsa ve benzer olayı yaratırsa , allah korusun, benzer olaylar tekrarlanmaz umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laleli sıkmış yine birşeyler. Mi-8'i de bilirmiş. :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok komik yaaa...tamamen rezalet...araştırın bakın kimin torpillisi u uçağı kullanmaya çalışıyor...valla bu kafayla tem de halleder memleketide...sizi gidi torpilcikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Apoletli babadan torpilli veletler"i kuruma doldurup, beleş lisans dağıtıp, bir de M18 koltuğuna oturtursan olacağı budur. Bizim kurban derilerinin, fitre ve zekatların nerelere gittiğinin anlaşılması açısından ibretlik bir örnek olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adam daha yangının üzerine köpük boşaltamıyor. TEM'e boşalttığı köpük için ceza alacak mı? Hem pilot hem de şirketi mi ceza alır? Orman yangınları niye söndürülemiyor, belli oluyor. Yazık paralarımıza. Hesap soran çıkar belki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000