20 Ağustos 2009, Perşembe 07:15:54

Yangın uçak ve helikopterleri işbaşında

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına 1 helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor...
  • Helikopter havayı aşağı doğru iterek havada kalır, ancak izdüşümünde rüzgar olmaz. Kurtarmalarda vinç bu sayede kullanılır. Ancak. su atarken helikopter hoverda durmaz (asılı kalmaz) Hareket halinde bıraktığı suyu pervane rüzgarı neredeyse sprey hale getirerek serpilmesini sağlar. Bu ise soğutma yanında oluşacak yoğun su buharı ile de söndürme yapar. Uçaklarda ise hava yastığı uçağın şekli, ağırlığı, süratine göre değişiki rtifalarda olmakla beraber ortalama 20 ila 40 feet arasında oluşur. Yangın uçağı taşıdığı su miktarı, suyun içinde söndürmeye yardımcı olacak kimyasal maddelerin olup olmaması, arazinin yapısı, rüzgar, emniyetli kaçınma vb. gibi faktörler dikkate alınarak değişik irtifalardan atar, Minimumu 500 feettir. Yastık olmaz.
  • GERÇEK HAVACILARA SESLENİYORUM ÇAKMALAR ARAYA GİRMESİN LÜTFEN HEP BERABER BİR BEYİN FIRTINASI YAPALIM BENİM BELKİ BİLGİLERİM YETERSİZ KALIR SİZLER TAMAMLAYIN BİR SONUCA VARALIM TÜM HAVA ARAÇLARI BİR HAVA YASTIĞI OLUŞTURARAK UÇAR VEYA BİR HAVA ALTERİ ÜZERİNDE HAREKET EDER HELİKOPTER BİR HAVA YASTIĞI OLUTURMAK İÇİN PERVANE İLE HAVA TOPLAR BİR HAVA HAREKETİ SAĞLAR DİĞER MOTORLU UÇAKLAR HAVAVI ÖNDEN ARKAYA İTEREK BİR HAREKET SAĞLAR BURAYA KADAR HERHALDE EKSİK YOK VARSA TAMAMLAYIN YANGIN SÖNDÜRMEK İÇİN HAVA HAREKATİ OLMAMALI VE TAZE OKSİJEN OLMAMALIDIR AMA GEREK HELİKOPTER GEREK UÇAKLAR BİR HAVA İTİŞİ İLE HEM ATEŞİ DAĞITIYOR HEM TAZE HAVA SAĞLIYOR DUYDUĞUM KADARI İLE YABANCI ÜLKELERDE "YANGIN KOMANDOLARI" VAR GELİN GÜZELİM ORMANLAR YANMASIN

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun mevkiinde orman yangını çıktı. Meşelik alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyerek çam ağaçlarının yer aldığı alana sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin karadan müdahalesinin yanı sıra 1 helikopter ve 2 uçak da yangın bölgesine ulaştı. Beyşehir Gölü'nden su alan helikopter ve uçaklar geniş bir alanda etkili olan yangını söndürmeye çalışıyor.

Yangın uçak ve helikopterleri işbaşında

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Helikopter havayı aşağı doğru iterek havada kalır, ancak izdüşümünde rüzgar olmaz. Kurtarmalarda vinç bu sayede kullanılır. Ancak. su atarken helikopter hoverda durmaz (asılı kalmaz) Hareket halinde bıraktığı suyu pervane rüzgarı neredeyse sprey hale getirerek serpilmesini sağlar. Bu ise soğutma yanında oluşacak yoğun su buharı ile de söndürme yapar. Uçaklarda ise hava yastığı uçağın şekli, ağırlığı, süratine göre değişiki rtifalarda olmakla beraber ortalama 20 ila 40 feet arasında oluşur. Yangın uçağı taşıdığı su miktarı, suyun içinde söndürmeye yardımcı olacak kimyasal maddelerin olup olmaması, arazinin yapısı, rüzgar, emniyetli kaçınma vb. gibi faktörler dikkate alınarak değişik irtifalardan atar, Minimumu 500 feettir. Yastık olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GERÇEK HAVACILARA SESLENİYORUM ÇAKMALAR ARAYA GİRMESİN LÜTFEN HEP BERABER BİR BEYİN FIRTINASI YAPALIM BENİM BELKİ BİLGİLERİM YETERSİZ KALIR SİZLER TAMAMLAYIN BİR SONUCA VARALIM TÜM HAVA ARAÇLARI BİR HAVA YASTIĞI OLUŞTURARAK UÇAR VEYA BİR HAVA ALTERİ ÜZERİNDE HAREKET EDER HELİKOPTER BİR HAVA YASTIĞI OLUTURMAK İÇİN PERVANE İLE HAVA TOPLAR BİR HAVA HAREKETİ SAĞLAR DİĞER MOTORLU UÇAKLAR HAVAVI ÖNDEN ARKAYA İTEREK BİR HAREKET SAĞLAR BURAYA KADAR HERHALDE EKSİK YOK VARSA TAMAMLAYIN YANGIN SÖNDÜRMEK İÇİN HAVA HAREKATİ OLMAMALI VE TAZE OKSİJEN OLMAMALIDIR AMA GEREK HELİKOPTER GEREK UÇAKLAR BİR HAVA İTİŞİ İLE HEM ATEŞİ DAĞITIYOR HEM TAZE HAVA SAĞLIYOR DUYDUĞUM KADARI İLE YABANCI ÜLKELERDE "YANGIN KOMANDOLARI" VAR GELİN GÜZELİM ORMANLAR YANMASIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000