15 Nisan 2010, Perşembe 07:55:42

Yanardağ patlaması uçuşları sekteye uğrattı!

İzlanda'da geçen ay patlayan yanardağın tekrar patlaması yüzünden oluşan kül bulutu uçak seferlerini olumsuz etkiledi.
  • bugun ingiltere turkiye arasindaki butun ucuslar iptal eidldi.. heatrow stansed.. iptal pegasus thy easy british..
  • Bu hiç iyi havadis değil. Sadece havacılık boyutunun dışında çok ciddi bir gelişme. Diğer taraftan sadece sorun görüş mesafesi değil. Bulutun içindeki kül partikülleri jet motorlarının düşmanı.

İzlanda'da geçen ay patlayan tehlikeli yanardağda ikinci bir patlamanın meydana gelmesiyle ortaya çıkan kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi ve uçak motorları için büyük tehlike oluşturmasından dolayı uçakların İzlanda üzerinden uçuşu askıya alındı.

İngiliz Hava Kontrol Merkezinden yapılan açıklamada, kararın  güvenliği  sağlamak amacıyla alındığı ve olası riskleri en aza indirmek için çalışmaların sürdüğü belirtildi ve kül bulutunun güneye doğru hareket ettiği kaydedildi.

Görüş mesafesinin yetersizliği ve uçak motorlarında meydana gelebilecek olası bir sorun yüzünden daha önce Norveçli  havacılık yetkilileri, kuzeyde Bodoe ile Tromsö arasındaki hava sahasının kapatıldığını, bu önlemin daha güneydeki Trondheim'de de uygulanmasının düşünüldüğünü duyurmuştu.

İzlandalı bilim adamları, patlama başlamadan iki saat önce buzul yakınında sismik faaliyetin arttığı haberini vermiş, bölgeden yaklaşık 800 kişi tahliye edilmişti.

Yanardağ, 1821 yılından sonra yaklaşık 200 yıllık sessizliğin ardından ilk olarak 20 Mart'ta patlamıştı. İzlanda'nın güneyinde, altındaki volkanik oluşumun 190 yıl sonra harekete geçtiği Eyyafyallayöküll buzulu, İzlanda'nın beşinci büyük buzulu.

Buzulun altındaki volkan, İzlanda'nın 9. yüzyılda kurulmasından bu yana 5 kez patladı.

Yanardağ patlaması uçuşları sekteye uğrattı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bugun ingiltere turkiye arasindaki butun ucuslar iptal eidldi.. heatrow stansed.. iptal pegasus thy easy british..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu hiç iyi havadis değil. Sadece havacılık boyutunun dışında çok ciddi bir gelişme. Diğer taraftan sadece sorun görüş mesafesi değil. Bulutun içindeki kül partikülleri jet motorlarının düşmanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000