22 Mayıs 2011, Pazar 15:25:25

YANARDAĞ HAVALİMANI KAPATTIRDI!

İzlanda'da Grimsvötn Yanardağı nedeniyle Keflavik Havalimanı kapatıldı...
  • AVRUPA HAVA TRAFİĞİ YİNE KAPANIRSA AVRUPALI HAVAYOLLARI CİDDİ ZARAR EDER.HELE ŞİMDİ YÜKSE PETROL FİYATLARI BELLERİNİ BÜKMÜŞKEN BİR DE YAZ SEZONUNDA İŞ YAPAMAZLARSA ÖZELLİKLE KÜÇÜK ŞİRKETLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEBİLİR.
  • grimsvötn izlandadnın en büyük yanardağı.en son 2004te patlamıştı.ve izlandanın güneydoğusunda yer alıyor.avrupaya çok yakın noktada.eğer geçen senelerde patlayan eyyafyallayökul gibi kül püskürtmeye devam eder ve rüzgarda avrupaya taşırsa çok büyük felaket olur.türkiye bu sefer daha ciddi etkilenebilir.

İzlanda'daki Grimsvötn Yanardağı'nın harekete geçmesi ve sonraki 6 saatin kül dağılımı tahminlerinin, volkan küllerinin İzlanda üzerine yayılacağını göstermesinden ötürü, havalimanının kapatıldığı belirtildi.

Isavia sözcüsü Hjordis Gudmundsdottir, İzlanda semalarına yayılan küllerin Avrupa yönüne gitmediğini, tersine, batı yönünde Grönland'a ilerlediğini söyledi.

İzlanda'da buzul altındaki Eyyafyallayökül volkanının 2010 yılında patlaması nedeniyle kül bulutlarının Avrupa'ya yayılması sonucu, küllerin uçak motorlarında arıza yaparak düşmelerine yol açabileceği gerekçesiyle kıtadaki havalimanları 5 gün kapalı kalmış, yaklaşık 10 milyon yolcu mağdur olmuştu.

YANARDAĞ HAVALİMANI KAPATTIRDI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
AVRUPA HAVA TRAFİĞİ YİNE KAPANIRSA AVRUPALI HAVAYOLLARI CİDDİ ZARAR EDER.HELE ŞİMDİ YÜKSE PETROL FİYATLARI BELLERİNİ BÜKMÜŞKEN BİR DE YAZ SEZONUNDA İŞ YAPAMAZLARSA ÖZELLİKLE KÜÇÜK ŞİRKETLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEBİLİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
grimsvötn izlandadnın en büyük yanardağı.en son 2004te patlamıştı.ve izlandanın güneydoğusunda yer alıyor.avrupaya çok yakın noktada.eğer geçen senelerde patlayan eyyafyallayökul gibi kül püskürtmeye devam eder ve rüzgarda avrupaya taşırsa çok büyük felaket olur.türkiye bu sefer daha ciddi etkilenebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000