16 Ekim 2009, Cuma 08:51:55

Yamaç paraşütüyle rekor kırdılar

Mersin’in Erdemli ilçesinde mesafe uçuşu gerçekleştiren yamaç paraşütçülerinin 60 kilometrelik bir uçuş gerçekleştirerek Çukurova bölge rekoru kırdıkları bildirildi.
  • Paraşütle uçarak 60km gitmişler iyi hoş da dönüşte yürümüşler mi? Yoksa ilçelerarası dolmuşa mı binmişler?

Erdemli ilçesine bağlı Güzeloluk Köyü Göktepe mevkiinde mesafe uçuşu gerçekleştiren yamaç paraşütçüleri, 60 kilometrelik uçuş ile 15 kilometrelik Çukurova Bölge rekorunu egale ettiler.

Milli sporcular Semih Sayır ve Yurdaer Etike'nin yanı sıra Mersin ve ilçelerinden gelen 15 kişilik ekip, Erdemli ile Çamlıyayla arasında mesafe uçuşu gerçekleştirdi.

Erdemli, Göktepe mevkiinden havalanan pilotlardan Yurdaer Etike ve Semih Sayır, Arslanköy beldesi ile Cehennemdere Vadisi üzerinden geçerek yaklaşık 3 saatlik uçuştan sonra 60 kilometre mesafedeki Çamlıyayla ilçesine ulaşmayı başardı.

Bölge pilotlarından Yüksel Can ile Yasin Keçef ise 50 kilometre uçtuktan sonra Cehennemdere mevkiine iniş yaptı.

Milli sporcu Semih Sayır, yamaç paraşütü sporuna her yönden uygun olan Göktepe'nin uygun meteorolojik koşullar oluştuğunda, Kahramanmaraş'a kadar mesafe uçuşu yapılabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Yerel yönetimlerin Göktepe’ye gerekli hassasiyeti gösterilmesi gerekmektedir” dedi.

Yamaç paraşütüyle rekor kırdılar

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Paraşütle uçarak 60km gitmişler iyi hoş da dönüşte yürümüşler mi? Yoksa ilçelerarası dolmuşa mı binmişler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000