21 Temmuz 2013, Pazar 06:30:35

YAMAÇ PARAŞÜTÜNE İLGİ BÜYÜYOR

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Babadağ’dan yamaç paraşütü ile uçuş yapan turist sayısında büyük artış yaşandığını açıkladı. Geçtiğimiz yılın ilk 6 aylık verilerine göre, bu yıl yamaç paraşütü yapanların sayısında yüzde 28'lik bir artış kaydedildi.
  • bu büyümeden çok turistik uçuşlardaki satışının artmasıdır. Türkiye'de hala fazla yamaç paraşütü pilotu yetişmiyor. Tek yetki kurumda o da allahlık Ali bey.
  • aman arkadaşlar yamaç paraşütü pilotluğu dikkat ve öz veri isteyen bir pilotluktur, yıllardır pilotluğunu yaptığım bu işin ne kadar yetenek ve dikkat gerektirdiğini bilmek gerekir, uçak pilotluğundan daha zordur, o yüzden dikkatli instractor seçimi yapın.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, geçen yıla oranla bu yılın ilk 6 aylık döneminde Fethiye’de konaklayan turist sayısında yüzde 3’lük artış olduğunu belirtti.

Kaymakam Ekrem Çalık’ın verdiği bilgilere göre; Muğla il genelinde geçen yıl ilk 6 aylık dönemde 1 milyon 16 bin 356 turist gelirken, bu yıl yüzde 3’lük bir artışla 1 milyon 47 bin 525 turist geldi. Bu turistlerden Fethiye’de geçen yıl 6 aylık dönemde 200 bin turist konaklama yaparken, bu yıl yüzde 3’lük artışla 230 bin turist konaklama gerçekleştirdi. Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı’na 6 aylık dönemde 110 bin 896 turist giriş yaparken, bu yıl yüzde 17’lik bir artışla 130 bin 321 turist giriş yaptı. Fethiye’ye gelen turistlerden geçen yıl 20 bin 301 turist Babadağ’dan yamaç paraşütü ile uçuş yaparken, bu yıl yüzde 28’lik bir artışla 25 bin 951 turist uçuş yaptı. Fethiye’nin önemli turizm merkezlerinden Saklıkent Kanyonu’nu geçen yıl 70 bin 292 turist ziyaret ederken, bu yıl yüzde 9’luk artışla 76 bin 704 turist ziyaret etti. Fethiye’de geçen yıl ilk 6 aylık dönemde müze ve ören yerlerini 72 bin 229 turist ziyaret ederken, bu yıl yüzde 2’lik artışla 73 bin 463 turist ziyaret etti. Fethiye’nin turizm istatistikleri içerisinde deniz turizmi ve turizm amaçlı sportif faaliyetlerden olan jeep safari, su altı-su üstü dalış, ATV motor ve at safaride ise az da olsa düşüş yaşandı. Geçtiğimiz yıl ilk 6 aylık dönemde Fethiye’de yat ve günübirlik deniz turizminden 75 bin turist yararlanırken, bu yıl 72 bin 500 turist yararlanabildi. Aynı şekilde turizm amaçlı sportif faaliyetlerden geçen yıl ilk 6 aylık dönemde 65 bin turist yararlanırken, bu yıl aynı dönemde 63 bin turist yararlandı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, deniz turizmi ve turizm amaçlı sportif faaliyetlerdeki düşüşün geçtiğimiz ay havaların kapalı ve yağmurlu geçmesinden kaynaklandığını belirterek, “Fethiye’ye gelen turist sayısında azalma yok. Hatta bir miktar artış var” dedi.

“HAKSIZ REKABET YAPILMAMALIDIR”

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “Gördüğümüz bir sorun ise haksız rekabet ve ücretlerin düşürülmesi bize endişe veriyor. Fiyat düşürülmeden rekabet edilerek, kaliteli hizmet vererek, ortak hareket edilmesi gerekirken, 20-25 TL’ye yemek dahil tekne turu satılması üzüntü vericidir. Geçtiğimiz günlerde bir yurt dışı ziyaretimiz olmuştu orada 3 saatlik tekne turuna 17 Euro ödedik. Oysa dünyanın en güzel coğrafyasına sahip Fethiye’de sabah erken saatten akşam saatine kadar yemek dahil 20-25 TL’ye tur satılması bizleri de üzüyor. Deniz turizmcileri ve diğer alternatif turlar kendi aralarında bir araya gelip, kooperatif kurarak, birlikte hareket etseler hem hepsi kazanır, hem de hizmet kaliteleri yükselir. Fethiye’nin ilk 6 aylık rakamlarına baktığımızda durum kötü değil. Hatta artışlar var” diye konuştu.

YAMAÇ PARAŞÜTÜNE İLGİ BÜYÜYOR

Yorumlar

büyüme ~ 11 yıl önce
bu büyümeden çok turistik uçuşlardaki satışının artmasıdır. Türkiye'de hala fazla yamaç paraşütü pilotu yetişmiyor. Tek yetki kurumda o da allahlık Ali bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parashute pilot ~ 11 yıl önce
aman arkadaşlar yamaç paraşütü pilotluğu dikkat ve öz veri isteyen bir pilotluktur, yıllardır pilotluğunu yaptığım bu işin ne kadar yetenek ve dikkat gerektirdiğini bilmek gerekir, uçak pilotluğundan daha zordur, o yüzden dikkatli instractor seçimi yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 11 yıl önce
ayran çarpmış olabilir mi müdür size.Fazla içmeyin bence.Ne alaka Uçak pilotluğu ile ayrıca yamaçparaşüt pilotu demelisiniz.Ve son olarak bu ülkede fitre zekatını thk verirsen işi bilmesende sana sertfika verirler P2 derecesinde iken T2 uçuşu yaparsın.Terimleri biliyoruz demek işin içindeyiz.Kapiş?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000