06 Haziran 2008, Cuma 07:13:04

Yamaç paraşütü şampiyonası başlıyor

Türkiye Yelkenkanat Yamaç Paraşütü Federasyonu'nun etkinlik programı arasında bulunan 8. Türkiye Açık Yamaçparaşüt Mesafe Şampiyonası, Kayseri'nin Talas ilçesi yakınlarında bulunan Ali Dağ'ında düzenlenecek.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ali dağı mesire alanında düzenlediği basın toplantısında, şampiyonaya yurtiçi ve yurtdışından 100'e yakın sporcunun katılacağını bildirdi. Ali dağında 2004 ile 2007 yıllarında Dünya, 2006 yılında da Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Yıldırım, ilk organizasyonun ardından şampiyonaların Ali Dağı'nda yapılmasının, organizasyon başarısını gösterdiğini ifade etti. Ali dağının yamaç paraşütüyle anılmasını hedeflediklerini anlatan Yıldırım, Türkiye'nin en uzun mesafe yarışmalarının burada gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Kısım Şefi Hakan Cici de Ali dağının yamaç paraşütü için uygun mükemmel pistlere sahip olduğunu dile getirdi. Ali dağının son yıllarda gösterilen çabalarla sporcuların zevkle kullandıkları bir pist konumuna geldiğini anlatan Cici, 7-13  Haziran tarihleri arasında yapılacak Türkiye Şampiyonası ile Ali dağının hava sporlarındaki öneminin daha da artacağını belirtti.

Şampiyona Koordinatörü Adem Hasgül ise yarışların Tomarza, Bünyan ve Pınarbaşı arasında gerçekleştirileceğini kaydetti. Hasgül, "Bu tür yarışmalar ve organizasyonlar ile Kayseri bu sporda oldukça önemli bir merkez haline gelmiştir. Günümüzde turizm; belirli bir unsura veya özelliğe bağlanmak yerine, seçenekleri çoğaltan bir anlayışı benimsemektedir. Kayseri doğa sporları için mükemmel bir konuma sahiptir. Yamaç paraşütü yeni gelişmekte olan bir spor olması nedeniyle Dünya'daki uçuş yerleri yeni yeni keşfedilmektedir. Türkiye bu konuda en şanslı ülkelerden biridir. Yamaç paraşütü pilotlarının en merak ettiği atlama noktası, Ölüdeniz'den sonra Kayseri olmuştur. Ayrıca tercih edilmesinin sebeplerinden birisi de, sağlık ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarının Ali dağına yakın olmasıdır. Dünyada 8 gün üst üste uçuşun gerçekleştirilebildiği 2 - 3 yerden biridir." diye konuştu.

Yamaç paraşütü şampiyonası başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000