15 Şubat 2017, Çarşamba 09:05:47

Yamaç paraşütü projesi kabul edildi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), "Siirt'in Yamaç Paraşütü Altyapısını Güçlendirme" projesini başarılı bularak kabul etti.
  • Resimdeki paraşüt yamaçparaşütü resmi degil editorun dikkat etmesinde fayda var

Siirt Valisi  Mustafa Tutulmaz, yaptığı açıklamada, Siirti Geliştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından DİKA'ya yapılan başvurunun kabul edildiğini bildirdi.

Projenin doğa, inanç ve kültür şehri  Siirt'in doğal güzelliklerini öne çıkarmak, doğa turizminde  Siirt'i bölgede cazibe merkezi haline getirmek amacıyla uygulanacağını aktaran Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Proje ile yamaç paraşütü sporunun altyapı eksikleri giderilerek,  Siirt'in yerli ve yabancı turistlerin yamaç paraşütü yapabileceği alanlardan biri haline gelmesine katkıda bulunulacaktır. Böylelikle projenin yeni turizm kaynaklarının oluşturularak  Siirt'e gelen turistlerin konaklama süresinin uzatılması ve doğa turizmcileri bölgemize çekilmesi hedeflenmektedir."

Proje kapsamında  Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, faaliyetler yürütecek.

Ayrıca projenin tanıtımında kullanılmak üzere yamaç paraşütü yapılan noktalarda yerden ve havadan fotoğraf ve video çekimleri elde edilecektir.

Bu görseller, oluşturulacak internet sitelerine eklenecek ve uçuş yapmak isteyen Türk ve yabancı sertifikalı pilotlar için gereken uçuş yönleri, uçuş saatleri, termallerin yerleri gibi tüm teknik bilgilerle birlikte konaklama, ulaşım, uzman pilotların iletişim bilgileri yerleştirilecektir.

Yamaç paraşütü projesi kabul edildi

Yorumlar

Cengaver... ~ 7 yıl önce
Resimdeki paraşüt yamaçparaşütü resmi degil editorun dikkat etmesinde fayda var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000